Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua pirms cīņas pret Frenklinu fiksēts lielākais svars karjerā

Agris Suveizda

Džošua pirms cīņas pret Frenklinu fiksēts lielākais svars karjerā
Entonijs Džošua un Džermeins Frenklins. Foto: AP/Scanpix

Rītvakar 02 arēnā Londonā gaidāma smagsvaru cīņa boksā starp 33 gadus veco mājinieku Entoniju Džošua (24-3, 22 KO) un 29 gadus veco amerikāni Džermeinu Frenklinu (21-1, 14 KO). Šodien notika oficiālā svēršanās procedūra.

Džošua oficiālais svars pirms cīņas ir 255,4 mārciņas jeb 115,9 kilogrami, bet Frenklins svēra 234,1 mārciņu jeb 106,2 kilogramus. Džošua svars bija par 11 mārciņām jeb pieciem kilogramiem lielāks nekā revanša cīņā pret Oleksandru Usiku pagājušā gada augustā, un tas ir lielākais viņa karjerā – arī par nepilnu kilogramu lielāks kā 2017. gada oktobra cīņā pret Karlosu Takamu. Turpretī Frenklins pēc novembra zaudējuma Dilienam Vaitam nometis 23 mārciņas jeb vairāk nekā 10 kilogramus.

Džošua karjeru sāka ar 22 uzvarām pēc kārtas, taču 2019. gada jūnijā viņš ar tehnisko nokautu septītajā raundā pārsteidzoši piekāpās Endijam Ruisam un zaudēja WBA, IBF, WBO un IBO jostas. Decembrī ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu viņš tās atguva un titulus nosargāja arī pret Kubratu Pulevu, taču 2021. gada septembrī jostas nokļuva pie Usika, kurš uzvarēja ar vienbalsīgu lēmumu un revanša cīņā bija pārāks vēlreiz – šoreiz ar dalītu lēmumu. Džošua rēķinā ir arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu zelts.

Frenklins karjeru sāka ar 21 uzvaru pēc kārtas, līdz pirms četriem mēnešiem citā Londonas arēnā Vemblijā ar vairākuma lēmumu atzina Vaita pārākumu. Frenklins nekad nav cīnījies par pasaules čempiona titulu.