Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

LBL2: "Ogre/LDz Cargo" izcīna desmito uzvaru

LBL2: "Ogre/LDz Cargo" izcīna desmito uzvaru
Raimonds Pabrieža
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas spēlē pie desmitā panākuma šosezon tika "Ogre/LDz Cargo" basketbolisti, kas savā laukumā ar 91:75 pieveica vienu no turnīra vājākajām komandām "Rīga/Rīdzene/LU".

Pirmo un vienīgo reizi šajā sezonā abas komandas bija tikušās pašā sezonas sākumā pagājušā gada oktobrī, kad ogrēniešu panākums šaubas neradīja – 88:61.

Šīvakara spēli veiksmīgāk iesāka laukuma saimnieki "Ogre/LDz Cargo", kas pirmās ceturtdaļas vidū bija iekrājuši sešu punktu pārsvaru (12:6), taču rīdzinieki pretiniekus spēja panākt un pārņemt vadību (14:15). Tomēr ceturtdaļas beigas sekmīgāk atkal nospēlēja ogrēnieši, kas pirmo desmitminūti noslēdza ar 21:16. Otrajā ceturtdaļā vienubrīd "Rīga/Rīdzene/LU" atkal izdevās pārņemt vadību, tomēr ātri vien "Ogre" atguva savas pozīcijas un puslaika pārtraukumā devās ar triju punktu pārsvaru – 38:35.

Ogrēnieši vadībā pavadīja lielāko daļu trešās ceturtdaļas, tomēr neilgi pirms ceturkšņa beigām viesi atkal ieguva vadību un pēc Immera metiena panāca +3. Pēdējās divas minūtes gan "Ogre/LDz Cargo" uzvarēja ar 9:3 un arī trešo ceturksni noslēdza vadībā – 58:55. Izšķirošajās desmit minūtēs laukuma saimnieki darbojās pārliecinoši, palielinot pārsvaru un izcīnot drošu uzvaru ar 91:75.

Ogrēniešiem šis bija desmitais panākums 19 spēlēs, kas komandai ļauj pacelties uz septīto vietu. Tikmēr "Rīga/Rīdzene/LU" (4-15) atrodas 13.vietā 15 komandu konkurencē.

LBL 2

Ogre/LDz Cargo – Rīga/Rīdzene/LU 91:75 (21:16, 17:19, 20:20, 33:30)
Ogre: Pabrieža 27, Pauliņš 10, Zēns 10, Stacēvičs 10, Jaundālders 7, Bodnieks 7, Švēde 6, Mulers 4, Gundegs 4, Bremze 2, Bērziņš 2, Kravalis 2.
Rīga/Rīdzene: Immers 18, Rēķis 18, Ceplītis 11, Repšs 11, Veisbārdis 8, Žarinovs 7, Zariņš 2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Ojārs Bērziņš cīņā ar Tomu Vasiļjeviču. Foto: Ģirts Gertsons
6

"Ventspils" iemet 36 soda metienus un aizved no Liepājas otro uzvaru

Vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempionāta bronzas godalgu iegūšanas nonākuši "Ventspils" basketbolisti, kuri, pateicoties Artūra Ausēja 30 gūtajiem punktiem, ar 83:76 Kurzemes derbijā apspēlēja "Liepāju".
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
1

LBS par sezonas labāko debitantu atzinusi VEF spēlētāju Robertu Blūmu

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka tā par sezonas labāko debitantu atzinusi ''VEF Rīga'' spēlētāju Robertu Blūmu, kurš visas sezonas garumā bijis kluba stabils rotācijas basketbolists.
Gregs Vitingtons cīņā ar Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" izgāž ceturtdaļu beigas, Vefiņš panāk 2-0

Pie otrās uzvaras Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā pirmdienas vakarā tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 82:66 uzveica "Rīgas Zeļļus", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.