Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Latvijas regbija izlasei sestdien "Daugavas" stadionā uzņems Ungāriju

Latvijas regbija izlasei sestdien "Daugavas" stadionā uzņems Ungāriju
Foto: Renārs Buivids, LRF

Latvijas regbija valstsvienība sestdien, 31. oktobrī, plkst. 14.00 "Daugavas" stadionā Rīgā sāks spēli pret Ungāriju Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīrā.

Krievijas speciālista Sergeja Lisko vadītās komandas paplašinātajā kandidātu sarakstā ir vairāk nekā 40 spēlētāju. to skaitā – 12, kas vēl nekad nav spēlējuši lielajā izlasē, no kuriem pieci iespējamie debitanti – Dāvis Bajārs, Pavels Tulubjevs, Elmārs Šefanovskis, Toms Asejevs un Dāvis Jansons jūlijā Lisabonā startēja olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā regbijā-7.

Lisko ar asistentiem Māri Robežnieku un Mārtiņu Straumi ļoti sarežģīti noteikt komandas optimālo sastāvu spēlei pret Ungāriju, gan nedēļu vēlāk – 7. novembrī viesos pret Kipru, tādēļ par 23 nosaukšanu spēlei viņi jau iepriekš norādīja, ka nesteigsies. Ir zināms, ka būs atšķirības komandas sastāvā abās spēlēs un tas, ka Rīgā noteikti nevarēs palīdzēt profesionālie spēlētāji no Krievijas vicečempionu komandas Krasnojarskas "Jeņisej-STM" – Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs. Sezona Krievijā ir jau noslēgusies, taču "Jeņisej-STM" ar abiem sastāvā ir kvalificējusies pēc spēka otrajam Eiropas klubu turnīram "Challenge Cup". Latvijas spēlētāju piedalīšanās un spēles pret profesionāliem Īrijas, Francijas un Anglijas klubiem tajā jau vien ir vēsturisks notikums. Pirmās spēles grupu turnīrā notiks novembra vidū.

Izlase kopā sanāca uzreiz nākamajā nedēļā pēc Latvijas čempionāta finiša, kas bija 10. oktobrī un aizvadījusi treniņus "Arkādijā", kā arī treniņspēli RFS stadionā ar Lietuvu, kurā ne viena, ne otra komanda nebija spēcīgākajā sastāvā un neoficiālajā, taču noderīgajā mačā ar 4x20 minūšu formātu uzvarēja Latvija ar 26:17.

Gan speciālistu, gan publikas lielāko interesi varētu izraisīt centra trīsceturtdaļnieka Jansona iekļaušanās lielajā izlasē. Jaunzēlandē par regbistu izaugušais latviešu puisis labi aizvadīja spēles regbijā 7 izlasē, bet pēc tam 2015. gada Latvijas čempionātā regbijā 15 izdarīja visvairāk – 13 piezemējumu.

"Viņam ir ļoti neslikta bāze, kā nekā – nācis no regbija zemes, kura ir pasaules elitē. Protams, ka ļoti ceram gan mēs, gan skatītāji, ka šis spēlētājs dos komandai lielu labumu. Gluži tāpat kā Saulīte un Baranovs, viņš guvis spēļu praksi augstākā līmenī, un šādiem spēlētājiem izlases komanda ir jāpastiprina," saka Lisko.

Latvijas komanda divu gadu ciklu pagājušā gada rudenī iesāka ar divām uzvarām – 16:14 Estergomā pret Ungāriju un 39:20 Rīgā pret Kipru, kam sekoja divi zaudējumi pavasarī ar 11:46 Viļņā pret Lietuvu un ar 5:14 Rīgā pret Andoru. Šogad komanda divās spēlēs veikusi tikai divus piezemējumus, kad Viļņā izcēlās Raivis Kokins, Rīgā – Emīls Balodis, abi no jaunās paaudzes. Tagad Latvijai ir deviņi punkti četrās spēlēs, tikpat cik Kiprai un Andorai, kurām arī ir pa divām uzvarām, pa diviem zaudējumiem un pa vienam bonusa punktam.

Pagājušo sestdien Estergomā ar Ungāriju spēlēja Lietuva, uzvarēja ar 37:15 un vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā ENC 2B divīzijas turnīra tabulā ar piecās spēlēs gūtiem 25 punktiem. Ungārija ar četriem punktiem ieņem pēdējo – piekto vietu, zaudējusi visās spēlēs, taču pret lietuviešiem viņiem bija pirmā spēle, kurā netika gūts bonusa punkts vai nu par četriem piezemējumiem mačā vai zaudējumu ar ne vairāk kā septiņiem punktiem.
Vēl sestdien Lietuva Šauļos spēlēs ar Andoru.

Pašreizējā "World Rugby" rangā Latvija ieņem 63. vietu. Lietuva ir 42. vietā, Andora 58., bet Ungārija 70. vietā. Kipras šajā sarakstā nav, jo tās nacionālā federācija nav izpildījusi nosacījumus, lai būtu uzņemta "World Rugby", taču šī valsts var piedalīties "Rugby Europe" organizētajās sacensībās, kādas ir ENC savās septiņās divīzijās. ENC 2B divīzija rangā ir ceturtā, kurā spēlē komandas, kuras nosacīti atrodas 24.-28. vietā Eiropā, ja tiek pieskaitīts arī ārpus konkurences esošais elitārais Sešu nāciju turnīrs.

Latvijas izlases atlikušās spēles 2014./2016. gada ciklā

DatumsSpēle
2015. gada 31. oktobrisRīgā pret Ungāriju
2015. gada 7. novembrisPafosā pret Kipru
2016. gada 26. martāAndora la Veljā pret Andoru
2016. gada 16. aprīlīRīgā pret Lietuvu

, 2015-10-30 17:21, pirms 9 gadiem
saulīte jau netika uz izlases spēli, jo jeņisej vadība uzzināja, ka ir spēlējis latvijas finālu par bautri un co un radīja visus iespējamos apstākļus, lai viņš pret ungāriju te nebūtu. ub visas metodes karā pieņemamas. pat ja tās skar nacionālās komandas intereses...
Edmundas Ščavinskas (no kreisās) un RK "Livonia" vadītājs Jānis Zuments ar čempionu dēli. Foto: RK "Livonia".

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā

Pēc sestdien izcīnītās uzvaras otrajā posmā un čempionu titula atgūšanas pēc gada pārtraukuma RK “Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmundas Ščavinskas un menedžeris Gregors Gorohovskis norādīja, ka panākuma pamatā ir labā sagatavošanās un komandas darbs. Un uzvara tka veltīta Roberta Miksona piemiņai.
2024. gada Latvijas čempioni regbijā-7 "Baltic XL/Livonia". Foto: RK "Livonia".

RK "Livonia" spraigā finālā atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Tikpat sekmīgi arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7.
Foto: RK "Livonia".

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"

Vakar vakarā Latvijas regbija-15 čempionātu uzsāka vicečempioni “Baltic XL/Livonia”, kas savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā uzņēma Rāmavas “Lāčus/MŪKU SALU”, svinot rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0.