Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

SOK atļauj Bjerndālenam doties uz olimpiskajām spēlēm Baltkrievijas delegācijā

Rolands Eliņš

SOK atļauj Bjerndālenam doties uz olimpiskajām spēlēm Baltkrievijas delegācijā
Ūle Einars Bjerndālens
Foto: imago / Scanpix

LETA. Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atļāvusi Norvēģijas biatlona leģendai Ūle Einārām Bjerndālenam, kurš neiekļuva savas valsts komandā startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, olimpiādē būt oficiālajā Baltkrievijas delegācijas sastāvā.

Bjerndālens ir precējies ar Baltkrievijas biatlona zvaigzni Darju Domračevu, kura 2016.gada oktobrī laida pasaulē abu meitu Kseniju.

Pēc tam, ka Bjērndālens neizturēja konkurenci un netika iekļauts Norvēģijas komandā, viņš paziņoja, ka uz Phjončhanu vēlas doties, lai atbalstītu savu dzīvesbiedri. Līdz ar to Baltkrievijas Biatlona federācija (BFB) vērsās SOK, lūdzot atļauju astoņkārtējo olimpisko čempionu Bjerndālenu iekļaut komandas treneru korpusā, tagad saņemot pozitīvu atbildi.

Jau iepriekš Domračeva, kura 2014.gadā Soču olimpiskajās spēlēs ieguva trīs zelta godalgas, klāstīja, ka Bjerndālens viņai sniedz ļoti vērtīgus padomus.

"Viņš parādīja man atšķirīgu pieeju treniņiem un tam, ko agrāk uzskatīju par ierastu. Un, protams, organizatoriskā pārdomātība - to varētu un vajag apskaust. Ūle Einārs paspēj paveikt daudz lietu un ar visu tikt galā. Viņš ir brīnišķīgs sportists ar milzīgu pieredzi. Viņa padomi bieži man kļūst par glābšanas riņķi," pirms gada sacīja Domračeva.

Jau vēstīts, ka 43 gadus vecajam Bjerndālenam šosezon nav bijuši pārāk labi rezultāti, tāpēc viņš neizturēja konkurenci par vietu Norvēģijas komandā, netiekot uz savām septītajām olimpiskajām spēlēm sportista statusā.

Pēc šīs sezonas rezultātiem viņš starp Norvēģijas vīriešu biatlonistiem bija tikai septītais, kamēr ceļazīmes ir vien sešas. Šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā Bjerndālens atrodas tikai 47.vietā.

Karjeras laikā Bjerndālens ieguvis astoņus olimpiskos zeltus, četrus sudrabus un vienu bronzu, kā arī 20 reizes kļuvis par pasaules čempionu un 94 reizes uzvarējis Pasaules kausa sacensībās.

Bjerndālens ir visu laiku godalgām bagātākais sportists ziemas olimpisko spēļu vēsturē.

Jau vairākas gadus iepriekš bijušas spekulācijas, ka Bjerndālens varētu noslēgt savu spožo karjeru, tomēr viņš vēl joprojām ir aktīvs biatlonists, bet 2016.gadā paziņoja, ka startēs vismaz līdz Phjončhanas olimpiādei. Iespējams, ka šī tad arī būs viņa pēdējā sezona.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-01-30 17:17, pirms 6 gadiem
Krasava braļi baltkrievi!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-30 20:34, pirms 6 gadiem
Rīt Pokļukā startē Eiropas čempis junioriem.rīt jauktās stafetes.Singlmikstā arī Pūces,Mises duets.jauktajā stafetē Matvijenko,Golubeva,Osipovs Daļeckis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja