Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandes regbisti trešo reizi pēc kārtas triumfē Dienvidu puslodē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jaunzēlandes regbisti trešo reizi pēc kārtas triumfē Dienvidu puslodē
Jaunzēlandes "Haka" pirms mača
AFP / Scanpix

Aizvadītajā nedēļā noskaidrojās uzvarētās "Regbija čempionāts", kas agrāk bija zināms ar nosaukumu "Triju nāciju kauss". Jaunzēlande triumfēja jau trešo reizi pēc kārtas. Krievija un Urugvaja tikmēr cīnās par pēdējo ceļazīmi uz 2015. gada Pasaules kausu.

Dienvidu puslodes turnīrā kopš 1996. gada Jaunzēlande uzvarējusi 13 reizes, savukārt DĀR un Austrālija triumfējušas pa trijām reizēm. Šogad turnīrs risinājās no 16. augusta, un četras izlases aizvadīja pa piecām spēlēm. Vienīgais neizšķirts tika fiksēts pirmajā mačā, kad Jaunzēlande un Austrālija cīnījās 12:12. Pirmo vietu ieguva Jaunzēlande (bilance 4-1-0), pirms pēdējās kārtas otrajā pozīcijā atrodas DĀR (3-0-2), trešo vietu ieņem Austrālija (2-1-2), bet loģiskā pēdējā pozīcijā paliek Argentīna (0-0-5).

Regbija galvenais turnīrs - Pasaules kauss - notiek ik pa četriem gadiem, 2011. gada finālā Jaunzēlande pārspēja Franciju (8:7), bet nākamais tuvākais būs jau nākamgad Anglijā. Šobrīd par pēdējo ceļazīmi cīnās Urugvaja un Krievija. Aizvadītajā nedēļas nogalē krievi savā laukumā urugvajiešus pārspēja minimāli (22:21), atbildes spēle notiks 11. oktobrī Urugvajā, un tur favorīti būs mājinieki (uz finālturnīru tiks uzvarētājs divu spēļu summā). Urugvajieši vai krievi iekļūs Pasaules kausa smagajā A grupā, kur jau gaida favorītes Austrālija un Anglija, kā arī spēcīgās Velsa un Fidži. B grupā uzvarēt gatavojas DĀR, tur cīnīsies arī Skotija, Samoa, Japāna un ASV. C grupā ir titula galvenā pretendente Jaunzēlande, kā arī Argentīna, Tonga, Gruzija un Namībija. D grupā favorītes būs Īrija un Francija, tur spēlēs arī Itālija, Kanāda un Rumānija.

Izmantotie resursi:
www.sanzarrugby.com
www.rugbyworldcup.com



     [+] [-]

, 2014-09-29 19:55, pirms 10 gadiem
All Blacks malači!!!

     [+] [-]

, 2014-09-29 20:07, pirms 10 gadiem
Ar nepacietību gaidu Pasaules kausu.