Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Krofords pret Spensu - visu titulu apvienošanas cīņa šonakt Lasvegasā

Rolands Eliņš

Krofords pret Spensu - visu titulu apvienošanas cīņa šonakt Lasvegasā
Erols Spenss un Terenss Krofords. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Rītdien no agra rīta (pēc Latvijas laika), ap plkst. 6:00, sāksies viena no lielākajām boksa cīņām šogad. Pusvidējā svara kategorijā par visām čempiona jostām un neapstrīdētā čempiona titulu cīnīsies amerikāņu bokseri Erols Spenss un Terenss Krofords.

Līdzīgi kā Taisonam Fjūrijam un Oleksandram Usikam, arī Erolam Spensam un Terensam Krofordam pārrunas par savstarpējas cīņas aizvadīšanu izjuka. Abi pagājušā gada izskaņā pārtrauca sarunas un it kā devās katrs savā virzienā, taču - par prieku boksa faniem - viņi atgriezās pie sarunu galda un pavasarī tika izziņota ilgi gaidītā cīņa.

Gan Spenss (28-0), gan Krofords (39-0) jau ilgāku laiku tiek uzskatīti par pasaules visaugstākā līmeņa bokseriem. Viņi abi atrodami vairāku "pound-for-pound" rangu augšgalos, un tiek runāts, ka viņu savstarpējā cīņā varētu noskaidroties jauns pirmais numurs - pagaidām šis gods pārsvarā dalās starp Usiku un japāni Naoju Inoui, kurš savā šonedēļ aizvadītajā cīņā gan uzlika ļoti augstu latiņu, bez variantiem sakaujot Stīvenu Fultonu.

Šonakt cīņa vienos vārtos nav gaidāma, un bukmeikeru prognozes liecina, ka cīņa tiek vērtēta kā 60:40 par labu Krofordam.

Krofords pirms cīņas izteicās, ka šī ir viņa ēra boksā, un viņam noteikti ir argumenti. Viņš iepriekš kļuvis par čempionu vieglajā svarā, kļuvis par visu jostu īpašnieku 1. pusvidējā svarā un kopš pacelšanās uz pusvidējo svaru visās savās septiņās cīņās uzvarējis ar nokautu, iegūstot WBO titulu.

Krofordam sakarā gan pastāv iebildumi, ka viņam pietrūkst patiešām lielu cīņu pret līdzīga mēroga zvaigznēm. Tagad cīņa pret Spensu ir tieši tāda, un vismaz vienu no viņiem katapultēs vēl lielākos augstumos.

Spenss ir lielāka auguma bokseris un savulaik boksējis arī vidējā svarā. Viņš šobrīd ir WBA, IBF un WBC pasaules čempions pusvidējā svarā. Pirms diviem gadiem Spensam bija paredzēta liela mēroga cīņa pret Meniju Pakjao, taču savainojuma dēļ viņam nācās no tās atteikties.

Spenss ir pasaules čempiona statusā kopš 2017. gada, kad nokautēja Kellu Bruku. Taču iepriekšējo četru cīņu periodā viņam ir tikai viens nokauts, turklāt uzvara pār Šonu Porteru tika gūta ar dalītu tiesnešu lēmumu.

Spenss pirms dažiem gadiem cieta smagā autoavārijā, kad vadīja auto alkohola reibumā. Savukārt pirms diviem gadiem viņam bija smags acs savainojums, no kura izdevās atgūties, pirms 15 mēnešiem pieveicot Jordeni Ugasu.

Jāuzsver, ka abi bokseri cīņu sagaidījuši bez teatrāliem izlēcieniem vai skaļa naida paušanas pret pretinieku, tā vietā svēršanas ceremonijā viņi viens otru apsveica ar to, ka izdevies noorganizēt cīņu.

"Ceru, ka mūsu piemēram sekos arī citās svara kategorijās," teica Spenss. "Cerams, ka ieliesim degvielu šajā ugunī, un lielas cīņas tiks rīkotas arvien biežāk. Bokseri redzēs, ka tas ir viņiem pašiem izdevīgi, ja viņi cīnās ar citu zvaigzni. Ir dažādi promouteri, un ir dažādas motivācijas. Es zinu tikai to, ka es vēlējos cīņu un Terenss vēlējās cīņu, un man nelikās, ka cilvēki gaidīs vēl gadu vai divus, lai tas notiktu."

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/

     [+] [-]

, 2023-07-29 16:39, pirms 9 mēnešiem
Kur varēs redzēt? (TV)

     [+] [-]

, 2023-07-30 11:19, pirms 9 mēnešiem
Raksts luņu centra lapā: rīt no rīta būs cīņa
Cīņa sen jau beigusies, bet rezultātu nav
"krofords"

     [+] [-]

, 2023-07-30 19:55, pirms 9 mēnešiem
Lasam tekstu- "pirms diviem gadiem viņam bija smags acs savainojums, no kura izdevās atgūties, pirms 15 mēnešiem pieveicot Jordeni Ugasu"

Bļja, neko nevar saprast, viņš ringā ārstējās? Ā, nē, iedeva pa aci Ugasam un tad izdevās atgūties. Nu eliņ, laikam galīgi dumjš esi