Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Vingrotājai Vihrovai 74. vieta pasaules čempionāta daudzcīņas sacensībās

Vingrotājai Vihrovai 74. vieta pasaules čempionāta daudzcīņas sacensībās
Latvijas izlase pasaules čempionātā vingrošanā. Foto no Igora Vihrova Facebook profila

Latvijas jaunā vingrotāja Elīna Vihrova svētdien ieņēma 74. vietu Dohā notiekošajā pasaules čempionātā, individuālajās disciplīnās paliekot bez augstiem rezultātiem.

Kā ierasts, vismazāk dalībnieku piedalās atbalsta lēciena individuālajās sacensībās, tajā Vihrovai ar 12,716 punktiem ieņemot 24. vietu, tomēr viņa apsteidza tikai četras sportistes, kuras guva ieskaitītu rezultātu. Vēl Vihrova ar 11,900 punktiem ieņēma 93. vietu sacensībās uz līdztekām, ar 11,166 punktiem ierindojās 124. vietā vingrojumos uz baļķa, kā arī 11,800 punkti deva 121. vietu brīvajās kustībās.

Daudzcīņas summā olimpiskā čempiona Igora Vihrova meitai bija 47,666 punkti, kas deva 74. pozīciju starp 144 sportistēm ar rezultātu.

Vēl no Latvijas sportistēm Anastasija Dubova ar 43,632 punktiem daudzcīņā ierindojās 127. pozīcijā. Viņai augstākais individuālais rezultāts bija līdztekās ieņemtā 142. vieta. Savukārt Alīna Circene piedalījās vien vingrojumos uz baļķa, tomēr nesasniedza pat desmit punktu robežu un šajā disciplīnā samierinājās ar 185. vietu starp 198 vingrotājām.

Labākā daudzcīņas kvalifikācijā ar 60,965 punktiem bija titulētā amerikāņu zvaigzne Simona Bailsa, kura labāko rezultātu sasniedza trijās no četrām disciplīnām.

Vīru konkurencē Latvija pasaules čempionātā nebija pārstāvēta.


Gunārs Lūsveris. Foto: LBF

Gunārs Lūsveris kļūs par pirmo Latvijas badmintona tiesnesi olimpiskajās spēlēs

Latvijas Badmintona federācija informē, ka šī sporta veida tiesnesis Gunārs Lūsveris izraudzīts starp vienu no 26 tiesnešiem, kas strādās Parīzes olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Lūsveris kļuvis par pirmo badmintona tiesnesi no Latvijas, kam ticis šāds pagodinājums.
Godalgoto trijnieks sievietēm ar salaspilietēm uz augstākā pakāpiena. Foto: Aksels Ambergs.

Latvijas komandu čempionātā galda tenisā uzvar Salaspils GTK un "Baltais LA"

Piedaloties visu līgu labākajām četrām komandām, pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas 2023.-2024. gadu sezonas komandu čempionāts galda tenisā, par uzvarētējiem kļūstot "Baltais LA" vīriešiem un Salaspils GTK sievietēm.
Divi no trim absolūtajiem uzvarētājiem - Amēlija Graudiņa un Oskars Bajārs. Foto: Badmintona federācija.

Latvijas čempionātā badmintonā jauniešu grupās trīs absolūtie čempioni

Maija otrajā nedēļas nogalē noslēdzies FZ Forza Latvijas čempionāts jauniešiem U11, U15 un U19 vecuma grupās. Absolūtos čempiona titulus ieguva Amēlija Graudiņa (Siguldas BK SSS) U11 vecuma grupā, Oskars Bajārs (RSP/RBS) U15 vecuma grupā un Madara Gaure (RSP/RBS) U19 vecuma grupā.