Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanterberija turpina uzvarēt, “Sharks” ceturtais panākums

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanterberija turpina uzvarēt, “Sharks” ceturtais panākums
Kērvins Bošs
Foto: planetrugby.com

Šorīt noslēdzās Jaunzēlandes regbija čempionāta otrā kārta un vienā no divām pēdējām kārtas spēlēm pašreizējie čempioni Kanterberija ļoti pārliecinoši, ar 45:14 pārspēja Tasmanas vienību.

Mitre 10 cup

Šīs dienas pirmajā mačā Kanterberija, kas ir aktuālie “Mitre 10 cup” čempioni, tikās ar citu Premjerlīgas komandu, Tasmanu. Abas vienības čempionātu bija sākušas ar uzvarām, tāpēc saprotami, ka arī turpinājumi viņi vēlējās ne sliktāku.

Mača pirmā daļa pagāja vēl nosacīti līdzīgā cīņā, taču otro puslaiku kanterberieši, kas spēlēja savās mājās aizvadīja daudz jaudīgāk, guva četrus piezemējumus, kas kopā ar pirmā puslaika varoņa Džordija Bareta precīzajiem sitieniem pa vārtiem deva uzvaru puslaikā ar 29:5, bet visā mačā ar 45:14.

Jau pieminētais Barets arī kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, jo viņš guva 25 punktus.

Savukārt vakar Taranaki komanda, kas čempionātā triumfēja vienu sezonu iepriekš, arī izcīnīja uzvaru, ar 55:28 pārspējot “Hawke’s Bay”

“Mitre 10 cup”, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
WaikatoNorth Harbour26:15
TaranakiHawke’s Bay55:28
CanterburyTasman45:14
Counties ManukauBay of Plenty39:34

Currie cup

Vakar vakarā, lai arī DĀR izlase cīnījās Argentīnā par uzvaru Regbija čempionātā, vietējā Dienvidāfrikas Republikas regbija čempionātā dzīve neapstājās, vēl vairāk, tika aizvadīti divi mači.

“Sharks” komanda ar 26:19 pārspēja “Blue Bulls”. Jāsaka, ka visa mača garumā komandas cīnījās līdzvērtīgi, taču “Sharks” komandai palīdzēja pirmajā puslaikā iegūtais sešu punktu pārsvars. Kā arī, protams, Kērvina Boša sniegums, kurš guva 21 punktu.

Pēc šī panākuma “Sharks” ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem pirmo vietu visā turnīrā, taču otrajā vietā esošie “Cheetahs”, kuri šajā nedēļā atpūtās, arī vēl nav zaudējuši ne maču, taču viņi laukumā ir gājuši vien trīs reizes.

Savukārt otrajā spēlē “Western Province” tikās ar “Eastern Province Kings” un uzvarēja ar 36:6, kas arī nav nekāds pārsteigums, ja paturam prātā to, ka austrumnieki tā arī nav uzvarējuši šajā sezonā, kā arī visas vienības finansiālās problēmas.

“Currie cup”, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Eastern Province KingsWestern Province6:36
SharksBlue Bulls26:19

NRC

Šajā nedēļas nogalē arī tika dots starts Nacionālajam regbija čempionātam, jeb Austrālijas preofesionālā regbija čempionātam.

Jau pirmajā čempionāta kārtā neiztika bez pārsteigumiem, proti, Brisbenas “City”, kas ir iepriekšējo divu NRC čempionātu uzvarētāji, ar 12:22 piekāpās Jaundienvidvelsas “Couttry Eagles”, t.i., komandai, kas iepriekšējā sezonā nemaz nekvalificējās izslēgšanas mačiem.

Savukārt Pērtas “Spirit”, kuriem iepriekšējā sezona nebija diez ko veiksmīga, lai gan pirmajā NRC sezonā viņi spēlēja finālā, ar 20:16 pārspēja Melburnas “Rising”.

NRC, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Perth SpiritMelbourne Rising20:16
NSW Country EaglesBrisbane City22:12
Sydney RaysWestern Sydney Rams50:30
Queensland CountryCanberra Vikings

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com