Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Krofords pirms cīņas pret Spensu: "Neviens nevar noliegt, ka šī ir mana ēra boksā"

Rolands Eliņš

Krofords pirms cīņas pret Spensu: "Neviens nevar noliegt, ka šī ir mana ēra boksā"
Erols Spenss un Terenss Krofords. Foto: Boxing Scene

Naktī uz svētdienu Lasvegasā tiks aizvadīta liela mēroga boksa cīņa, kurā Terenss Krofords un Erols Spenss, divi "Top5" "pound-for-pound" līmeņa bokseri, liks galdā visas čempiona jostas pusvidējā svarā. Pirms gaidāmās cīņas abi bokseri komentāros medijiem norādīja uz savām priekšrocībām un paredzēja savu pārākumu.

Terenss Krofords (39-0) kopš savas pacelšanās uz pusvidējā divīziju ir ieguvis WBO čempiona jostu, kamēr Erolam Spensam (28-0) pieder IBF, WBA un WBC čempiona jostas šajā svara kategorijā. Runas par viņu savstarpējo cīņu pastāv jau ilgu laiku, taču pagājušā gada izskaņā pārrunas izgāzās un abi nolēma iet savu ceļu. Taču viņi ceļi nekur tālu neaizgāja, un pavasarī abas puses tomērm vienojās par savstarpējas cīņas aizvadīšanu, apvienojot visus titulus.

Preses konferencē pirms vienas no gada vērienīgākajām cīņām Krofords izteicās, ka uzskata Spensu par elites līmeņa pretinieku, kurš noteikti ir jāciena, taču reizē Krofords pauda pārliecību, ka Spenss palīdzēs gūt apstiprinājumu viņa vairākkārt teiktajam, proti, ka Krofords šobrīd ir pārliecinoši labākais jebkurā konkurencē.

"Kā jau esmu teicis iepriekš, šobrīd boksā ir Terensa Kroforda ēra," viņš sacīja preses konferencē. "Kad jūs ņemat vērā manu paveikto katrā svara kategorijā, kurā esmu bijis, jūs nevarat noliegt, ka šī ir mana ēra. Man nekad nav bijusi cīņa, kurā pretinieks būtu bijis tuvu uzvarai. Man nekad nav bijusi cīņa, par kuru cilvēki domātu, ka es varbūt neuzvarēju. Man nekad nav bijusi cīņa, kurā es nebūtu izskatījies iespaidīgi."

Krofords iepriekš kļuva par visu titulu īpašnieku 1. pusvidējā svarā un pēc tam ar nokautu uzvarējis visās septiņās cīņās pusvidējā svarā, kamēr Spenss šajā svara kategorijā ir čempiona statusā jau sešus gadus.

"Es garantēju, ka ringā būs uguņošana," teica Krofords. "To es patiešām garantēju. Esmu 100%, pat 120% gatavs. Lai arī ko viņš liktu galdā, man būs atbilde. Spenss saka, ka salauzīs mani. Labi, redzēsim, kas notiks."

Spenss savu sacīto argumentēja ar to, ka Kroforda izturība uzņemt sitienus nav pilnībā pārbaudīta. Spenss atzina, ka Krofords ir ļoti talantīgs un spēcīgs bokseris, taču to var teikt arī par viņu, tādēļ cīņas uzvarētāju noteiks spēja uzņemt sitienus un izturēt, kā arī sniegt pretuzbrukumus.

"Zinu, ka es varu viņu nolauzt. Zinu, ka viņš nav tik izturīgs kā es," sacīja Spenss, kurš pirms četriem gadiem izdzīvoja smagā autoavārijā un pirms gada atguvās no smaga acs savainojuma. "Manas prasmes nomāks visu, ko Krofords darīs ringā."

Cīņa Lasvegasā svētdien sāksies no agra rīta (pēc Latvijas laika).

"The Ring" tā sauktais "pound-for-pound" rangs

V.SportistsValstsDivīzija
1.Oleksandrs UsiksUkrainaSmagsvari
2.Naoja InoueJapāna2. vieglākais svars
3.Terenss KrofordsASVPusvidējais svars
4.Erols SpenssASVPusvidējais svars
5.Kanelo AlvaressMeksika2. vidējais svars
6.Dmitrijs BivolsKrievijaPussmagais svars
7.Devins HeinijsASVVieglais svars
8.Džervonta DeivissASVVieglais svars
9.Teofimo LopessASV1. pusvidējais svars
10.Vasils LomačenkoUkrainaVieglais svars

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/crawfor...
https://www.boxingscene.com/spence-...