Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" junioru tituli austrālietim Sevilam un amerikānietei Taunsendai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Australian Open" junioru tituli austrālietim Sevilam un amerikānietei Taunsendai
Teilore Taunsenda un Lūks Sevils
Foto: Reuters/Scanpix

Šorīt Melburnā noskaidroti čempioni „Australian Open” junioru turnīros. Puišu konkurencē mājinieku publiku iepriecināja Lūks Sevils, finālā trijos setos uzveicot kanādieti Filipu Pelivo, bet meitenēm čempiones godā amerikāniete Teilore Taunsenda, kura apspēlēja krievieti Jūliju Putincevu.

„Grand Slam” turnīri ir ļoti īpaši arī labākajiem jaunajiem tenisistiem – katrā no tiem tituli tiek sadalīti arī viņu starpā (līdz 18 gadu vecumam). Lielākā daļa elites sportistu spēlējuši šajos turnīros, tāpēc šajās sacensībās var vērot nākamās tenisa zvaigznes. Arī Latvija šogad bija pārstāvēta Melburnas junioru sacensībās, turklāt ar panākumiem. Tikai 14 gadus vecā Aļona ostapenko vienspēlēs pārvarēja vienu kārtu, bet dubultspēlēs tika līdz ceturtdaļfinālam, gūstot lielisku pieredzi turpmākajiem startiem.

Bet par čempioniem. Meitenēm finālā tikās 15 gadus vecā amerikāniete Teilore Taunsenda un 17 gadus vecā krieviete Jūlija Putinceva. Favorītes lomu varēja atvēlēt krievietei, kurai arī augstāka ranga vieta, tomēr amerikāniete prata triumfēt trijos setos – 6:1, 3:6, 6:3. Jāpiemin, ka turnīra 3.kārtā amerikāniete apspēlēja arī jauno Igaunijas zvaigzni Anetu Kontaveitu, kura turnīrā bija izlikta ar 3.numuru. Abas finālistes atrodamas arī WTA rangā – krievietei respektablā 206.pozīcija, kamēr amerikānietei 428. Taunsendai triumfs arī dubultspēlēs kopā ar savu tautieti Gabrielu Endrjūsu – ar 5:7, 7:5, [10:6] pārspētas sacensību galvenās favorītes Irina Hromačeva (Krievija) un Danka Koviniča (Melnkalne).

Puišu finālā sacentās ar pirmo numuru izliktais mājinieks Lūks Sevils un kanādietis Filips Pelivo. Gandrīz 18 gadus vecais (dzimšanas diena 1.februārī) Sevils pērn bija uzvarējis Vimbldonas junioru turnīrā, kamēr divas dienas vecākajam Pelivo līdz šim tik lieli panākumi nebija bijuši. Sīvā triju setu spēlē uzvaras laurus plūca mājinieks – 6:3, 5:7, 6:4, vēl vairāk nostiprinoties junioru ranga pirmajā vietā. Jāpiezīmē, ka ATP rangā pagaidām augstāk ir kanādietis – 866.vieta pret 1177. Dubultspēlēs čempionu godā briti Liams Broudijs un Džošua Vords-Hiberts, kuri finālā ar 6:3, 6:2 apspēlēja čeha Adama Pavlaseka un horvāta Filipa Vegera duetu.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-28 14:03, pirms 12 gadiem
Maigi sakot!! Turklāt,-esot tikai 15 g.v.!! Varbūt- Serēnas turpinātāja,jo kapā arī dubultspēles...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-28 14:10, pirms 12 gadiem
messibesii2 rakstīja: Amerikāniete,gan tāda mazliet apaļīga
Apaljiiga--- toties kaa speelee. !5 gados vinne titulu konkurencee ar 3 gadus vecaakaam speeleetaajaam.
Muusu toposhaa pirmaa rakete tikai gadu jaunaaka- ja vinja to nopietni, tad naakoshgad jaatiek vismaz finaalaa.

Luuks Sevils dikti Leitonaa Hjuuitaa atsities- nav deels gadiijuma?? Gadu starpiiba gan taa kaa pa mazu.

     [+] [-]

, 2012-01-29 10:39, pirms 12 gadiem
Bam Bam rakstīja: Apaljiiga--- toties kaa speelee. !5 gados vinne titulu konkurencee ar 3 gadus vecaakaam speeleetaajaam.
Muusu toposhaa pirmaa rakete tikai gadu jaunaaka- ja vinja to nopietni, tad naakoshgad jaatiek vismaz finaalaa.

Luuks Sevils dikti Leitonaa Hjuuitaa atsities- nav deels gadiijuma?? Gadu starpiiba gan taa kaa pa mazu.
Dēls! Viņš agri sāka!