Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Bruņotā uzbrukumā nošauts Dienvidāfrikas izlases kapteinis

Bruņotā uzbrukumā nošauts Dienvidāfrikas izlases kapteinis
Senzo Mejiva
Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) galvaspilsētā Johannesburgā šāviena rezultātā miris futbola valstsvienības vārtsargs un kapteinis Senzo Mejiva, atklājusi DĀR policija.

27 gadus vecais futbola vārtsargs Senzo Mejiva cieta laupītāju uzbrukumā savas draudzenes mājā Johannesburgas dienvidu priekšpilsētā Voslorusā. Policijas ziņojumā teikts, ka divi no trijiem uzbrucējiem devās iekšā mājā, bet trešais palicis ārpusē.

Vietējie mediji ziņo, ka tā bijusi bruņota laupīšana. Neoficiālā informācija liecina, ka viens no laupītājiem pieprasījis, lai Mejiva atdod savu mobilo tālruni. Visi trīs uzbrucēji pēc tam, kad sašāva Mejivu, metās bēgt. Ir izsludināta atlīdzība 14 tūkstošu ASV dolāru (11 tūkstoši eiro) apmērā par informāciju, kas varētu veicināt laupītāju arestu.

Mejiva visu savu karjeru ir pārstāvējis vienu no valsts spēcīgākajiem klubiem "Orlando Pirates". 2015. gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņas kvalifikāciju Mejiva sāka kā DĀR izlases kapteinis, bet kopumā valstsvienības vārtos ir stājies septiņas reizes.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Live scores, results, fixtures, tables,...


Rodrigu Mora (augšpusē) un Portugāles U17 valstsvienības futbolisti pēc vārtu guvuma. Foto: UEFA

Portugāles U17 futbolisti iesit četrus vārtus angļiem un dominē EČ nāves grupā

Futbola lielvalstīm piepildītajā Eiropas U17 meistarsacīkšu D grupā divas uzvaras izcīnījuši vienīgi portugāļi, kuri ar 4:1 sakāva vienaudžus no Anglijas.
Olivjē Žirū. Foto: imago/sportimage/Scanpix
3

Francijas rekordists Žirū pēc "Euro 2024" beigs karjeru izlasē

LETA--AP. Francijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Olivjē Žirū pēc šī gada Eiropas čempionāta beigs karjeru valstsvienībā, laikrakstam "L'Equipe" ceturtdien paziņoja spēlētājs.
Skots Maktominejs. Foto: Reuters/Scanpix

Skotijas ''Euro 2024'' kandidātos iekļauti seši Anglijas Premjerlīgas futbolisti

LETA--AFP. Pēc teju trīs gadu pārtraukuma Skotijas vīriešu futbola izlases kandidātu rindās pirms gaidām Eiropas čempionāta atgriezies Džeimss Forests. Kandidātos iekļauti seši Anglijas Premjerlīgas futbolisti.