Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks: "Man šorti tagad bija par augstu? Taču varu arī bez biksēm boksēt, ja gribat"

Rolands Eliņš

Usiks: "Man šorti tagad bija par augstu? Taču varu arī bez biksēm boksēt, ja gribat"
Daniels Dubuā un Oleksandrs Usiks. Foto: Piotr Duszczyk/Boxingphotos.pl

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks preses konferencē pēc savas uzvaras pār Danielu Dubuā neslēpa izbrīnu un sašutumu, ka pretinieka pārstāvji viņam velta pārmetumus par piektā raunda epizodi. Usiks un viņa menedžeris Alekss Krasjuks uzsvēra, ka Dubuā veicis netīru sitienu, par ko atbildīgs tikai viņš pats.

Usiks preses konferenci sāka divos naktī pēc vietējā laika, jo aizkavējās dopinga pārbaudēs, taču nule kā smagsvaru pasaules čempiona titulus nosargājušais bokseris tāpat bija labā noskaņojumā un pārsvarā tikai pasmējās par viņam nocitētajiem Dubuā komandas pārmetumiem, uz kuriem sākumā atbildēja diplomātiski, pārmijus angļu un ukraiņu valodās, bet beigās vienkārši pateica "nevajag sist pa olām, un viss būs labi".

Preses konferences ievadā Usiks gan vispirms pateicās sanākušajiem līdzjutējiem, kā arī visiem, kas atbalstīja viņu attālināti: "Prieks, ka tik daudz cilvēku atnāca uz cīņu šeit, Vroclavā, jo mums Ukrainā ir liela problēma. Mums ir karš. Daudzi vīri un puiši smagi aizstāv mūsu valstī kaujaslaukā, un ceru, ka šovakar izdevās viņiem sniegt svaigas elpas malku. Esmu gatavs dot visu savu elpu Ukrainai!"

Jautājumam par Dubuā sitienu piektajā raundā, kas tika traktēts kā sitiens zem jostasvietas, Usika menedžeris Alekss Krasjuks jau bija gatavojies un medijiem nodemonstrēja attēlu no cīņas tiešraides, norādot, kur Usika ķermenī trāpīja Dubuā dūre: "Viss šeit ir ļoti vienkārši. Boksa noteikumos kā robežlīnija ir naba. Viss, kas trāpa zem tās, ir nelegāls. Šeit nav vietas diskusijām, tas ir vienkārši fakts."

"Dubuā vēlas revanšu? Teikšu tā - pēc cīņām pret Usiku viņi visi vēlas revanšu," sacīja Krasjuks. "Visu cieņu Danielam, taču grūti viņu cienīt par veidu, kādā viņš centās gūt uzvaru. Mēs labi zinām, ka gadās visādi un sitieni aiziet ne tur, kur gribējās, taču Dubuā zem jostasvietas tēmēja tik bieži, ka radās jautājumi. Jābūt sportiskiem." Uz to Usiks piebilda, ka bokss ir džentlmeņu sports, kurā ir jāciena noteikumi.

Usikam tika nolasīts Dubuā trenera Dona Čārlza teiktais, ka pirms cīņas apspriedē ar tiesnešiem viņi bija norādījuši uz to, lai Usika šorti nebūtu uzvilkti pārāk augstu, jo "viņš iepriekš līdzīgi izdarījies". Krasjuks smagi nogrozīja galvu un uzsvēra, ka Usiks savu ringa apģērbu lieto tāpat kā visi un ka nemaz nevēlas Usikam pārtulkot šos Čārlza komentārus, taču beigās tomēr to izdarīja, un tad gan Usiks nedaudz aizsvilās, piecēlās kājās un pacēla kreklu uz augšu, lai visiem parādītu, kur apvilkta viņa šortu jostas līnija.

"Skatieties! Šeit man ir naba, šeit jūs man varat sist. Zem tās - vairs, lūdzu, neko. Kas, viņi pavisam aptrakuši? Man tagad šorti esot par augstu... Es taču varu arī bez biksēm boksēt, ja gribat," teica Usiks. "Gribu uzsvērt, ka, ja es dabūju pa "olām", tad tas ir nevis manu šortu dēļ, bet gan pretinieka raidīta sitiena dēļ."

"Daudzi cilvēki ir sašutuši? Kur, Lielbritānijā, vai ne?" smaidīja Usiks. "Teikšu tā. Ja kādam ir šaubas par uzvarētāju, esmu gatavs pret viņu vēlreiz rītdien cīnīties. Lai atnāk uz ielu cīniņu, cīņu ar kailām dūrēm - varam to izdarīt."

Usiks norādīja, ka bijis pārliecināts par uzvaru jau tad, kad devies uz ringu, taču atzina, ka 40 tūkstošu skatītāju klātbūtnē bijis nedaudz satraukts. "Lūk, tik daudz," viņš smaidot norādīja ar cieši kopā saliktiem pirkstiem, "bet satraukums kā tāds bija."

Par Taisonu Fjūriju Usiks daudz neizteicās, vien norādīja, ka, ja Fjūrijs šādu cīņu vēlēsies, Usiks tai būs gatavs. Ja ar Fjūriju titulu apvienošanas cīņa tomēr nenotiek, tad Usika plānos tagad ir IBF titula obligātā aizstāvēšana, kas nozīmētu cīņu pret horvātu Filipu Hrgoviču (16-0), kurš savu iespēju gaida jau krietnu laiku. Krasjuks arī norādīja, ka Vroclavā aizvadītā cīņa būs labs arguments par to, kā Fjūrijs vēlas sadalīt peļņu no cīņas (viņa pēdējais piedāvājums bija 70:30 proporcija): "Šeit es vēlos pavaicāt jums - vai Fjūrijs varētu Vroclavā pārdot 40 tūkstošus biļešu cīņā pret Danielu Dubuā. Neesat droši? Lūk, es arī neesmu drošs."

Uz jautājumu, kāda vēsti Usiks vēlētos nodot pasaulei, kas vērojusi viņa uzvaru boksa ringā, viņš izteicās īsi: "Palīdziet mūsu armijai! Sniedziet tai bruņojumu cīnīties par Ukrainu!"

Slēpts komentārs: Āfrika12

  +2 [+] [-]

, 2023-08-27 12:45, pirms 8 mēnešiem
No vienas puses šķiet, ka Dubua trāpīja pēc noteikumiem un cīņai bija jābeidzas, bet no otras puses, pēc tā kā saļima un uz dēļiem palika Usiks... nu nav Usiks tēlotājs, mīkstmiesis vai kā citādi. Nu nesimules viņš. Un nav iemesla Usikam neticet- ja saka, ka bija zem nabas, tad bija.
Iespējams, taisnība ir abiem, bet šoreiz par labu lēma Usikam. Usikam tomēr ir vārds boksa pasaulē.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-27 12:57, pirms 8 mēnešiem
Āfrika12 rakstīja: Sitiens nebij zem jostas vietas. Tur Usiks varēja arī zaudēt savas jostas.
sitiens bija zem nabas.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-27 15:17, pirms 8 mēnešiem
Bija zem,bet dabūja atpakaļ 💪😎

     [+] [-]

, 2023-08-27 19:41, pirms 8 mēnešiem
Bildē katrs var apskatīties - Usikam bikses tā savilktas,ka nabu nemaz neredz. Dibuā redz minimāli.

     [+] [-]

, 2023-08-27 20:23, pirms 8 mēnešiem
Paskaties vēlreiz bildē, tur taisni britam nabu neredz, kamēr Usikam ir skaidri redzama. Var murgot, bet nevajag acīmredzamas lietas sākt apgāzt ar iedomām.

     [+] [-]

, 2023-08-27 22:17, pirms 8 mēnešiem
IQ ta kaa primatiem te daziem labiem sportacentra, sitiens bija zem nabas

     [+] [-]

, 2023-08-27 22:38, pirms 8 mēnešiem
Kāpēc vispār boksē tādās pantalonēs, nevis kā UFC piemēram īsajos šortiņos??? Vai tā platā jostas vieta pilda kādu funkciju?

     [+] [-]

, 2023-08-28 05:21, pirms 8 mēnešiem
Bij, stojakā!

     [+] [-]

, 2023-08-28 11:11, pirms 8 mēnešiem
Džekam p.auti no nabas)))