Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Protestiem pievienojas arī Osaka, organizatori spiests pārcelt visus pusfinālus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Protestiem pievienojas arī Osaka, organizatori spiests pārcelt visus pusfinālus
Naomi Osaka. Foto: Reuters/Scanpix

Sekojot Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāju piemēram, no došanās laukumā atteikusies arī viena no pasaules vadošajām tenisistēm Naomi Osaka. Tādējādi Sinsinati turnīrs bija spiests pārcelt gan sieviešu, gan vīriešu pusfinālus.

"Esmu sportiste, taču svarīgāk ir tas, ka esmu melnādaina sieviete. Uzskatu, ka mūsu priekšā stāv svarīgākas lietas, kas pieprasa rīkoties nekavējoties, nevis skatīties, kā spēlēju tenisu. Nesagaidu, ka mana nespēlēšana panāks drastiskas izmaiņas. Taču, ja ar to izdosies panākt, ka sporta veidā, ko lielākoties pārstāv cilvēki ar baltu ādas krāsu, sāksies diskusija par notiekošo, tas būs solis pareizajā virzienā," paziņojumā par nespēlēšanu pauda Naomi Osaka.

Viņa piedalās Sinsinati "Western & Southern Open" turnīrā, kurā sasniedza pusfinālu. Bija paredzēts, ka trešdienas vakarā/naktī pēc Latvijas laika pretī stāsies beļģiete Elīze Mertensa, bet maču nācās pārcelt. Vēlāk turnīra vadība paziņoja, ka arī ceturtdien, 27. augustā, paredzētās spēles nenotiks. Tiks paņemta pauze, turnīram atsākoties piektdien, 28. augustā.

Otrā sieviešu pusfinālā tiksies Johanna Konta un Viktorija Azarenka, bet vīriešu pusfinālos cīnīsies Novaks Džokovičs pret Roberto Bautistu-Agutu, kā arī Milošs Raoničs pret Stefanosu Cicipasu. "Izmaiņas var panākt ar ierastās kārtības izjaukšanu. Lai lietas patiešām mainītos, mums kā sportistiem jābūt kopā," atbalstu Osakas lēmumam pauda Raoničs.

Osaka šobrīd WTA rangā ieņem desmito pozīciju, bet viņa bijusi arī ranga līdere. Japāņu tenisiste, kura šobrīd ir pelnošākā sportiste pasaulē, ir divu "Grand Slam" čempione - 2018. gadā viņa uzvarēja "US Open", kam sekoja 2019. gada triumfs Austrālijā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/tennis/story/_...