Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens apdzen Leklēru un uzvar F1 posmā Saūda Arābijā

Verstapens apdzen Leklēru un uzvar F1 posmā Saūda Arābijā
Foto: Motorsport.com

Aizraujošā duelī Saūda Arābijas "Grand Prix" izcīņā Makss Verstapens dažus apļus pirms finiša apdzina Šarlu Leklēru un kļuva par sacensību uzvarētāju. Tikmēr kvalifikācijas uzvarētājs un sākotnējais līderis Serhio Peress vadību zaudēja, kad neveiksmīgā brīdī nolēma veikt riepu maiņu.

Sacensību sākumā līderpozīciju nosargāja "Red Bull" pilots Peress un līdz pirmajiem pitstopiem viņš turējās nepilnu divu sekunžu atstatumā no Leklēra. Peress arī bija pirmais no līderiem, kurš devās pitstopā, bet tas notika tieši pirms Nikolasa Latifī avārijas.

Trasē devās drošības mašīna, pēc tam riepas nomainīja arī pārējie līderi, kā rezultātā Peress atkrita uz trešo vietu, palaižot priekšā "Ferrari" pilotu Leklēru un savu komandas biedru Verstapenu. Pēc restarta Peresam garām pabrauca Karloss Sainss.

Leklērs bija līderis līdz pēdējiem apļiem, kad divkauju ar viņu uzsāka Verstapens. Vairākkārt abi apmainījās pozīcijām, bet Leklērs vadību noturēja. Uz brīdi līderis nedaudz attālinājās, bet Verstapens viņu atkal panāca un pēc dažiem mēģinājumiem starta taisnē nokļuva priekšā, šoreiz pirmo vietu saglabājot. Pēdējos apļos pirmajā sektorā bija dzeltenie karogi, jo pēc sadursmes ar Lānsu Strolu bija izstājies Alekss Albons.

Finišā Verstapens iebrauca ar pussekundes pārsvaru pār Leklēru, kamēr Sainss finišēja stabilā trešajā vietā, bet Peress - ceturtajā. Vientuļā piektajā vietā sacīkstes pabeidza "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, kurš drīz pēc starta bija apdzinis Estebanu Okonu.

Okonu bija apdzinis otrs "Alpine" pilots Fernando Alonso, taču 36. aplī divkārtējā F1 čempiona mašīnai pazuda jauda un nācās izstāties. Trases malā gandrīz vienlaicīgi apstājās arī Daniels Rikjardo, bet boksos tieši tajā brīdī bija iebraucis un izstājās Valteri Botass. Pirms tam visiem trim bija reālas izredzes gūt punktus. Tobrīd trasē tika izsludināts virtuālās drošības mašīnas periods.

Okons beigās finišēja sestais, aiz sevis atstājot Lando Norisu, Pjēru Gaslī, Kevinu Magnusenu, kurš pirms otrā pitstopa pretendēja uz augstākām vietām, un Lūisu Hamiltonu. Septiņkārtējais F1 čempions startēja no 15. pozīcijas un Džidas trasē acīm redzami nebija pietiekami ātrs, lai sacenstos par kaut ko vairāk.

Sacensībās nestartēja Miks Šūmahers, kurš sestdien kvalifikācijā bija piedzīvojis smagu avāriju. Savukārt līdz starta laukumam netika Juki Cunoda, jo viņa mašīna tehnisku iemeslu dēļ apstājās jau ceļā uz to.

Sezonas trešais posms 10. aprīlī notiks Austrālijā. F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Saūda Arābijas "Grand Prix" rezultāti:

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Makss VerstapensRed Bull-RBP50 apļi
2.Šarls LeklērsFerrari+ 0.549
3.Karloss SainssFerrari+ 8.097
4.Serhio PeressRed Bull-RBP+ 10.800
5.Džordžs RaselsMercedes+ 32.732
6.Estebans OkonsAlpine-Renault+ 56.017
7.Lando NorissMcLaren-Mercedes+ 56.124
8.Pjērs GaslīAlphaTauri-RBP+ 1:02.946
9.Kevins MagnusensHaas-Ferrari+ 1:04.308
10.Lūiss HamiltonsMercedes+ 1:13.948
11.Guanju ŽouAlfa Romeo-Ferrari+ 1:22.215
12.Niko HilkenbergsAston Martin-Mercedes+ 1:31.742
13.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes+ 1 aplis
Alekss AlbonsWilliams-MercedesIzstājās
Valteri BotassAlfa Romeo-FerrariIzstājās
Fernando AlonsoAlpine-RenaultIzstājās
Daniels RikjardoMcLaren-MercedesIzstājās
Nikolass LatifīWilliams-MercedesIzstājās
Juki CunodaAlphaTauri-RBPNestartēja
Miks ŠūmahersHaas-FerrariNestartēja

F1 kopvērtējums pēc 2. posma:

VietaPilotsPunkti
1.Šarls Leklērs45
2.Karloss Sainss33
3.Makss Verstapens25
4.Džordžs Rasels22
5.Lūiss Hamiltons16
6.Estebans Okons14
7.Serhio Peress12
8.Kevins Magnusens12
9.Valteri Botass8
10.Lando Noriss6
11.Juki Cunoda4
12.Pjērs Gaslī4
13.Fernando Alonso2
14.Guanju Žou1
VietaKonstruktorsPunkti
1.Ferrari78
2.Mercedes38
3.Red Bull-RBP37
4.Alpine-Renault16
5.Haas-Ferrari12
6.Alfa Romeo-Ferrari9
7.AlphaTauri-RBP8
8.McLaren-Mercedes6
9.Aston Martin-Mercedes0
10.Williams-Mercedes0

, 2022-03-27 21:51, pirms 2 gadiem
Garlaicīga sacīkste, kas beigās izvērtās interesanta.
Žēl, ka tikai 2 komandas šobrīd ir spējīgas par uzvarām.
Ceru, ka sniegumu uzlabos aŗī citas komandas. Sevišķi izturības ziņā.
Slēpts komentārs: VairogsLv
, 2022-03-27 21:55, pirms 2 gadiem
Godam atdzīts par "Racer of the day" - Leklerks.

Kas attiecās uz Maxi, bija lohs, ir un būs. Tik lielu rauduli sen neesmu redzējis, bet ar katru sacīksti viņš raudz aizvien vairāk. Kā viņš izbļāvās pēdējā aplī:"Thats so unfair, he's so close to me", kā arī viņa komanda viņam pateica iekš radio aizvērt muti un ļaut viņiem darīt savu darbu.

Man ir tikai viena neskaidrība, kā Maxis 40jā aplī atspēlēja 1,7 sekundes zem dzeltenajiem karogiem un virtuālās mašīnas ? Pilns 40 aplis bija aiz virtuālās mašīnas, kas nozīmē, ka visiem ir jāsamazina vienlīdzīgi ātrums, kas nosaka, ka visi saglabā deficītu. Šārls malacis, ne reizi, bez jebkādiem iebildumiem un histēriskām bļaušanām nobrauca sacīksti līdz beigām, kā arī beigās pats pateica, ka reāls kaifs no sacensības
, 2022-03-27 21:59, pirms 2 gadiem
Ja iepriekšējais tituls tika izcīnīts starp diviem āžiem, tad šoreiz viens pretendents tomer tads vairak domātājs. Alonso-esque performance no Leklera pēdējos apļos.
, 2022-03-27 21:59, pirms 2 gadiem
Lou Friday's rakstīja: Godam atdzīts par "Racer of the day" - Leklerks.

Kas attiecās uz Maxi, bija lohs, ir un būs. Tik lielu rauduli sen neesmu redzējis, bet ar katru sacīksti viņš raudz aizvien vairāk. Kā viņš izbļāvās pēdējā aplī:"Thats so unfair, he's so close to me", kā arī viņa komanda viņam pateica iekš radio aizvērt muti un ļaut viņiem darīt savu darbu.

Man ir tikai viena neskaidrība, kā Maxis 40jā aplī atspēlēja 1,7 sekundes zem dzeltenajiem karogiem un virtuālās mašīnas ? Pilns 40 aplis bija aiz virtuālās mašīnas, kas nozīmē, ka visiem ir jāsamazina vienlīdzīgi ātrums, kas nosaka, ka visi saglabā deficītu. Šārls malacis, ne reizi, bez jebkādiem iebildumiem un histēriskām bļaušanām nobrauca sacīksti līdz beigām, kā arī beigās pats pateica, ka reāls kaifs no sacensības
Bet paskatijies, cik iepriekšējos divos apļos aiz drošiba smašinas vins Leklērām bija zaudējis, gan vnk izlīdzināja atpalicību starp abiem kāda bija pirms SC.
, 2022-03-27 22:02, pirms 2 gadiem
Gaidu kad atnāks tā diena kad Maksa fani un vienlaicīgi Hamiltona nīdēji sapratīs, ka šie braucēji ir dažos aspektos ļoti līdzīgi. Piemēram, tā Maksa sūdzēšanās sacīkstes laikā brīžiem bija pat neciešama,kas priekš daudziem Hamiltona nīdējiem ir viena no tām lietām, kas izraisīja vislielāko nepatiku.
P.S Sainz bija pelnījis vismaz "papresēt" Maksu pēc SC, jo nu negodīgi viņam nācās atrasties ceturtajā vietā pie restarta, tad varbūt arī Maksam būtu jādomā par vietas nosargāšanu nevis tikai apdzīšanu.
, 2022-03-27 22:03, pirms 2 gadiem
priedza rakstīja: Bet paskatijies, cik iepriekšējos divos apļos aiz drošiba smašinas vins Leklērām bija zaudējis, gan vnk izlīdzināja atpalicību starp abiem kāda bija pirms SC.
Tu nebija ko skatīties, bija 1,7 palika 0,6, pat Jensons Battons bija izbrīnīts, ka nenokā Maksis pēkšņi ielīda DRS zonā.
, 2022-03-27 22:04, pirms 2 gadiem
Pēdējo apļu cīņa lieliska!
, 2022-03-27 22:09, pirms 2 gadiem
VairogsLv rakstīja: Turu īkšķus par jebkuru kurš nav Verstapen. Sasodīts.
Verstapenam izcila sacīkste. Bravo
, 2022-03-27 22:09, pirms 2 gadiem
Ne bridi nebija saubas par Supermax uzvaru!
Slēpts komentārs: backtofire
, 2022-03-27 22:10, pirms 2 gadiem
Kā jau prognozēju, Hamiltons tika punktos... un arī top 8 vai pat top 6 nebija tālu, ja vien būtu varējis braukt boksos, pirms boksi tika slēgti...

Man kā braucēji līdzvērtīgi simpatizē abi - gan Makss, gan Šarls, tāpēc mani īsti nesatrauc, kurš no viņiem uzvar... galvenais, lai viss tiek atrisināts trasē, kā bija šajā gadījumā, nevis kā Bahreinā, kad viss beidzās pirms vēl īsti sākās...

Katrā gadījumā, ir prieks redzēt, ka noteikumu maiņa ir nākusi par labu spraigākām sacīkstēm
, 2022-03-27 22:11, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Šausmīgs ņaudētājs kā tāda veco laiku ostas ielene ir kaunuma lūpa Mis Makse tik ļoti bijusi pieradusi ka Masī viņu vel gadu no gada, ka arī šeit lūdzās, šausmīgs muļķis. Vēl pats nav izcīnījis pat titulu, bet purkšķ tā ka visa pasaule smako.

Ļoti interesanti, kāpēc neparādīja TV kur Mis Makse ieguva laiku...drosības mašīnas laikā, jo pietuvieties nedrīkstēja.

Kopumā RBR motora jauda traka pussekunde taisnēs.

Par Ferrari prieks, un prieks ka Leklērs cīnās skaisti, prieks skatīties. Pereza gan žēl tiešām godam aizvadīja sacīksti.

Rusels arī malacis tāpat kā Hamiltons kuram nepaveicās ar pitiem vajadzēja iebraukt tomēr uzreiz, būtu 2vas vietas augstāk, kopumā malacis, kā vienmēr izspiež pat ne ar labāko auto cienīgu rezultātu un samazina zaudējumus.

Magnusens lielisks atgriežoties.

Latifi...nu dien tāda sajūta ka viņš F1 ir tikai tam dēļ lai radītu negaidītas situācijas citiem.

Vidus daļā super cīņas, prieks par Alpin sniegumu un cīņu, žēl ka noplīsa Alonso.

Ferrari ir kur pielikt.
Verstapenam izcila sacīkste. Bravo
, 2022-03-27 22:13, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Latifi...nu dien tāda sajūta ka viņš F1 ir tikai tam dēļ lai radītu negaidītas situācijas citiem.
Nikolas ir RBR algots aģents, lai cik dīvaini tas nebūtu, visur kur avarē Latifi, Makse izlien no otras vietas uz pirmo .....
, 2022-03-27 22:15, pirms 2 gadiem
Lou Friday's rakstīja: Tu nebija ko skatīties, bija 1,7 palika 0,6, pat Jensons Battons bija izbrīnīts, ka nenokā Maksis pēkšņi ielīda DRS zonā.
izskatās,ka tu pats tagad raudi
, 2022-03-27 22:15, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Kā jau prognozēju, Hamiltons tika punktos... un arī top 8 vai pat top 6 nebija tālu, ja vien būtu varējis braukt boksos, pirms boksi tika slēgti...

Man kā braucēji līdzvērtīgi simpatizē abi - gan Makss, gan Šarls, tāpēc mani īsti nesatrauc, kurš no viņiem uzvar... galvenais, lai viss tiek atrisināts trasē, kā bija šajā gadījumā, nevis kā Bahreinā, kad viss beidzās pirms vēl īsti sākās...

Katrā gadījumā, ir prieks redzēt, ka noteikumu maiņa ir nākusi par labu spraigākām sacīkstēm
Neiebrauca, jo kopā kļūdījās komanda, negaidīja, ka noslēgs boksus. Gribēja, lai saglabājas atstatumi un droši tiktu priekšā, pārrēķinājās un boksus aizvēra.
, 2022-03-27 22:16, pirms 2 gadiem
Lou Friday's rakstīja: Nikolas ir RBR algots aģents, lai cik dīvaini tas nebūtu, visur kur avarē Latifi, Makse izlien no otras vietas uz pirmo .....
nu tā pagaidām ir sanācis
, 2022-03-27 22:17, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: nu tā pagaidām ir sanācis
Vsp nav skaidrs,ko Latifi dara F1
, 2022-03-27 22:19, pirms 2 gadiem
frymen rakstīja: Vsp nav skaidrs,ko Latifi dara F1
Nu tāpat kā iepriekš Mazepins, un Miks. Jāteic, ka šajā sacīkstē neko daudz labāks nebija Albons
, 2022-03-27 22:19, pirms 2 gadiem
frymen rakstīja: Vsp nav skaidrs,ko Latifi dara F1
Latifi pagaidām "rada situācijas"
, 2022-03-27 22:20, pirms 2 gadiem
Vienigais zel Perezu! ta nenoveicas
, 2022-03-27 22:20, pirms 2 gadiem
Mani ļoti simpatizēja Mika aktīvā iesaistīšanās komandas darbībā. Darba ētika viņam ir augstākajā līmenī, gluži kā tēvam. F1 viņš ir uz palikšanu, vienā vai otrā pusē.
Visu cieņu Peresam, taču pagājušajā gadā Spā biju pārsteigta, ka Čeko pēc formulas salaušanas jau bija devies prom no trases. Vai tad patiešām arī pašam neinteresē, kā sacīkstes beigsies.
, 2022-03-27 22:20, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu tāpat kā iepriekš Mazepins, un Miks. Jāteic, ka šajā sacīkstē neko daudz labāks nebija Albons
Miks vēl tiks pie teikšanas
, 2022-03-27 22:20, pirms 2 gadiem
Latifi😂😂😂🤔🤔🤔 lai jau tā būtu.... Bij gana interesanta sacīkste, Magnusens, Alonso Botas👏👏👏tik žēl ka Alo un Bot izstājās, kapiņš par 1mo vietu 👍👏👏 Zhou 👍👍👍laikam pats sev muti aiztaisīja, ja priekšā puse neizstajas, punktos betikt
, 2022-03-27 22:21, pirms 2 gadiem
Lou Friday's rakstīja: Godam atdzīts par "Racer of the day" - Leklerks.

Kas attiecās uz Maxi, bija lohs, ir un būs. Tik lielu rauduli sen neesmu redzējis, bet ar katru sacīksti viņš raudz aizvien vairāk. Kā viņš izbļāvās pēdējā aplī:"Thats so unfair, he's so close to me", kā arī viņa komanda viņam pateica iekš radio aizvērt muti un ļaut viņiem darīt savu darbu.

Man ir tikai viena neskaidrība, kā Maxis 40jā aplī atspēlēja 1,7 sekundes zem dzeltenajiem karogiem un virtuālās mašīnas ? Pilns 40 aplis bija aiz virtuālās mašīnas, kas nozīmē, ka visiem ir jāsamazina vienlīdzīgi ātrums, kas nosaka, ka visi saglabā deficītu. Šārls malacis, ne reizi, bez jebkādiem iebildumiem un histēriskām bļaušanām nobrauca sacīksti līdz beigām, kā arī beigās pats pateica, ka reāls kaifs no sacensības
aiz virtuālās SC bija 4+ sekundes starp Leklēru un Verstapenu, nākamajā aplī šis jau DRS lietoja. Neparādīja atkārtojumu, ka Leklērs būtu kautko sačakarējies, tos jau parasti parāda, līdz ar to es arī īsti nesaprotu no kurienes tas viss pārsvars pēkšņi pazuda, varbūt kautko palaidu garām ?

Bet jā Leklērs un Verstapens leikas pilnīgi pretstati. Viens nosvērts un brauc prātīgi, otrs psihopāts un bērna prātā. Man tiešām gribētos redzēt Verstapenu kādā no lejasgala komandām ilgāku laiku. Man nav ticības, ka viņš ar tādu Haas vai AlfaRomeo būtu spējīgs iebraukt punktos, nemaz nerunāsim par Williams vai AstonMartin. To vienu sezonu, kad viņš brauca Toro Roso viņš bija apmēram Grožāna līmeņa braucējs.
Slēpts komentārs: backtofire
, 2022-03-27 22:25, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Loģiski, tak sen jau pateikts ka viņu bīdīs fia reklāma ir svarīgāka par talantu, peļņa. Talanta nav tāpat kā sencim, taču reklāma strādā. Kvai testos, Miks ar ferrarī īsti nejēdz neko paskaidrot sajūtas, izbrauc Švarcmans un ferrari mehāniķi kaifo, precīza, tieša, praktiski nekļūdīga informācija par mašīnas uzvedību, izmaiņām u.t.t. To ka Miks sēž trase neko īsti nenozīmē, vajag tomēr būt čuikai. Ja viņu ieliks kā senci 1.5-2,5 sek ātrākā mašīnā, tad jau varbūt kko izmocīs.
Verstapenam izcila sacīkste. Bravo
, 2022-03-27 22:26, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Loģiski, tak sen jau pateikts ka viņu bīdīs fia reklāma ir svarīgāka par talantu, peļņa. Talanta nav tāpat kā sencim, taču reklāma strādā. Kvai testos, Miks ar ferrarī īsti nejēdz neko paskaidrot sajūtas, izbrauc Švarcmans un ferrari mehāniķi kaifo, precīza, tieša, praktiski nekļūdīga informācija par mašīnas uzvedību, izmaiņām u.t.t. To ka Miks sēž trase neko īsti nenozīmē, vajag tomēr būt čuikai. Ja viņu ieliks kā senci 1.5-2,5 sek ātrākā mašīnā, tad jau varbūt kko izmocīs.
Kur tagad ir tas Švarcmans?
Slēpts komentārs: backtofire
, 2022-03-27 22:29, pirms 2 gadiem
Būtu jau skaisti, ja būtu tīra sacīkste, bet labs, labs gonkulis.
, 2022-03-27 22:30, pirms 2 gadiem
No raksta; Pēc restarta turklāt Peresam garām tika Karloss Sainss.

Peress palaida garām Sainsu, jo Sainsam izbraucot no boksiem viņš bija par pusmetru priekšā Peresam. Peress savukārt nepalaida priekšā bet brauca trešajā vietā, bet kad drošības mašīna devās malā, tad komanda lika atdot pozīciju Sainsam.
, 2022-03-27 22:31, pirms 2 gadiem
Beidzot trīniekā neviena vegāna. Sexy.
, 2022-03-27 22:36, pirms 2 gadiem
haraldinho rakstīja: Gaidu kad atnāks tā diena kad Maksa fani un vienlaicīgi Hamiltona nīdēji sapratīs, ka šie braucēji ir dažos aspektos ļoti līdzīgi. Piemēram, tā Maksa sūdzēšanās sacīkstes laikā brīžiem bija pat neciešama,kas priekš daudziem Hamiltona nīdējiem ir viena no tām lietām, kas izraisīja vislielāko nepatiku.
P.S Sainz bija pelnījis vismaz "papresēt" Maksu pēc SC, jo nu negodīgi viņam nācās atrasties ceturtajā vietā pie restarta, tad varbūt arī Maksam būtu jādomā par vietas nosargāšanu nevis tikai apdzīšanu.
Kāpēc tik tendenciozi raksti, Maksa fani un Hamiltona nīdēji? Kāpēc ne otrādi? Hamiltons ir godam pelnījis nīdēju baru ar savu BLM atbalsta izaicinošo uzvedību, viss pārējais ir tikai lirika
, 2022-03-27 22:38, pirms 2 gadiem
VairogsLv rakstīja: Turu īkšķus par jebkuru kurš nav Verstapen. Sasodīts.
Turu īkšķus par jebkuru, kurš nav Hamilton. Prozīt!
, 2022-03-27 22:54, pirms 2 gadiem
Ezils Omerinskis rakstīja: Kāpēc tik tendenciozi raksti, Maksa fani un Hamiltona nīdēji? Kāpēc ne otrādi? Hamiltons ir godam pelnījis nīdēju baru ar savu BLM atbalsta izaicinošo uzvedību, viss pārējais ir tikai lirika
Plus vēl cūciņgaļu neēd
Foto: McLaren

"McLaren" komanda Monako startēs ar Sennam veltītu dizainu

"McLaren" komanda F1 pasaules čempionāta posmā Monako trasē startēs ar mašīnu krāsojumu, kas veltīts Airtonam Sennam.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

Noriss: "Ja būtu vēl viens aplis, es uzvarētu"

Lando Noriss pēc Emīlijas-Romanjas GP sacensībām atzinis, ka, ja būtu dots vēl viens aplis, viņš tiktu Maksam Verstapenam garām un izcīnītu otro uzvaru pēc kārtas.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs: "Mums bija pavisam citāda jaudas stratēģija"

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs Emīlijas-Romanjas F1 posmā piekāpās Maksam Verstapenam un Lando Norisam. Viņš atzīst, ka "Red Bull" un "McLaren" komandas uz šo sacīksti ar saviem dzinējiem bija paveikušas kaut ko, pēc sportista vārdiem, savādu.