Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Rolands Eliņš

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.

21 gadu vecais Matvejs Prokudins Lietuvā notiekošajā turnīrā pusfinālā spēkojās pret Īrijas U22 čempionu Rīsu Ouvensu, kuru pieveica ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Finālā Prokudinam svētdien pretim stājās Kazahstānas bokseris Almats Abduali. Cīņā pret viņu Prokudins jau pirmajā raundā izcēlās ar nokdaunu, kā arī sekmīgi aizvadīja divus nākamos raundos, tiekot pie uzvaras ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu un triumfējot Aļģirda Šocika turnīrā.

Šociks, kurš mūžībā aizgāja pirms 12 gadiem, ir viens no Lietuvas visu laiku labākajiem bokseriem. Viņš savulaik kļuva par seškārtēju PSRS čempionu un divkārtēju Eiropas čempionu, un viņa vārdā nosaukts Lietuvas prestižākais starptautiskais boksa turnīrs.

2024. gada turnīrā piedalījās bokseri no desmit valstīm - Lietuvas, Armēnijas, Anglijas, Kazahstānas, Īrijas, Polijas, Skotijas, Ukrainas, Velsas un Latvijas.

Prokudins finālā pret Abduali