Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Marejs Džokoviča ceļā uz kārtējo finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs Džokoviča ceļā uz kārtējo finālu
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien plkst. 10:30 pēc Latvijas laika Melburnā sāksies "Australian Open" vīriešu vienspēļu turnīra otrais pusfināls, kas dos atbildi uz jautājumu par to, kurš būs Rafaela Nadala pretinieks svētdienas finālā. Varianti divi – Novaks Džokovičs vai Endijs Marejs.

Džokovičs ar Mareju Melburnā spēlēja arī pērn, tas notika finālā. Toreiz viss beidzās ļoti ātri un neinteresanti, Džokovičam uzvarot ar 6:4, 6:2, 6:3. Nole Mareju gada turpinājumā pārspēja arī uz Romas māla, uzvarot ļoti sīvā spēlē ar 6:1, 3:6, 7:6(2). Bet augustā Sinsinati "Masters 1000" sacensībās pārāks bija Marejs, kurš finālā Serbijas un arī pasaules pirmo numuru pieveica ar 6:4, 3:0. Džokovičs spēli nepabeidza pleca savainojuma dēļ. Kopēja spēļu bilance 6-4 Džokoviča labā. "Grand Slam" turnīru ietvaros abiem bez minētā pagājušā gada fināla citu attiecību nav.

Čempions Džokovičs šī gada turnīru sāka ar četrām graujošām uzvarām, bet pēdējos divos mačos pret Leitonu Hjuitu un Davidu Fereru beidzot saskārās ar pirmajām nopietnajām grūtībām. Austrālietim tika zaudēts sets, bet mačā pret Spānijas otro numuru Džokovičam bija elpošanas problēmas. Pats Novaks mierina savus fanus, ka rīt viss būs kārtībā.

Arī Marejs zaudējis vienu setu, bet tas notika pašā turnīra ievadā, kad skots zaudēja pirmo setu talantīgajam amerikāņu tīnim Raienam Harisonam. Kopš tā laika visi pārējie grauti bez žēlastības. Taisnības labad gan jāsaka, ka nopietnu pārbaudījumu Marejam nav bijis – Eudārs Rožē-Vaselāns, Mikels Lodrā, Mihails Kukuškins un Kei Nišikori. Kazahs Kukuškins divos setos uzvarēja pa vienam geima un izstājās savainojuma dēļ, bet Nišikori pēc uzvaras pret Žo-Vilfrīdu Tsongu bija pārguris.

Marejs jaunā trenera Ivana Lendla vadībā šogad uzvarējis visas deviņas spēles, ieskaitot izcīnītu titulu Birsbenā. Marejs brīžiem spēlē agresīvāk nekā to darīja 2011. gadā, taču regulāri mēdz pārslēgties uz savu pasīvo aizsardzības tenisu, kas gaida pretinieka kļūdas. Džokoviča spēlē nekas nav mainījies – tā arvien ir iespaidīga, taču Marejs, parādot savu labāko tenisu, var serbam radīt nopietnas problēmas.

"Nezinu, cik daudz Lendls spējis ietekmēt Mareja spēli. Viņiem nav bijis daudz laika, lai strādātu kopā. No otras puses – uzvara Brisbenā un pusfināla sasniegšana šeit liecina par labu sadarbību. Endijs vienmēr bijis veiksmīgs Melburnā, tāpat allaž bijis ļoti labā formā. Domāju, ka Lendla ietekme uz viņa spēli būs redzama vēlāk," Novaks Džokovičs šaubās, ka Marejs jau paspējis daudz ko iemācīties no Lendla.

Tikmēr pats Marejs, neskatoties uz rūgto pieredzi pirms gada, par gaidāmo tikšanos domā pozitīvi: "Man vienmēr paticis pret viņu spēlēt. Priecājos par iespēju atkal uzspēlēt pret Novaku. Šī spēle parādīs to, cik daudz esmu progresējis kopš pagājušā gada. Man noteikti ir lielāka pieredze. Jūtos svaigs, jo ilgu maču pēdējās kārtās man nav bijis. Cerams, tas man būs kā pluss."

"Pret Džokoviču jāspēlē pacietīgi un jāizvēlas pareizos brīžus, kad būt agresīvam. Nedrīkst steigties, jābūt gudram. Kortā jādomā vēsu galvu un jāizvēlas pareizie sitieni. Ja to izdarīšu, man būs laba iespēja," gaidāmā mača pareizo taktiku zina Marejs.

Spēles sākums paredzēts plkst. 10:30 pēc mūsu laika, mača tiešraide Eurosport.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...
Telegraph.co.uk - Telegraph online, Daily...

Kurš iekļūs finālā?

  • 48

  • 16


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-27 11:26, pirms 12 gadiem
Watch Live The Australian Open Online Video... smuks strīms ja kādam interesē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-27 15:31, pirms 12 gadiem
Šitas mačš vairs nav normāls