Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Federers: "Labāk zaudēt šodien, nevis finālā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers: "Labāk zaudēt šodien, nevis finālā"
Rodžers Federers pēc zaudējuma Rafaelam Nadalam
Foto: Reuters/Scanpix

Rafaelam Nadalam "Australian Open" pusfinālā zaudējušais Rodžers Federers pēc izstāšanās no gada pirmā "Grand Slam" turnīra atzina, ka ar tik lielu kļūdu skaitu nospēlējis, jo pret Nadalu jāriskē. Zaudējums pusfinālā ir labāks nekā finālā, uzskata Federers.

"Sāku ļoti labi un uzvarēju pirmo setu, kas bija ļoti svarīgi. Arī pārējos setos man bija iespējas, taču Rafa nospēlēja labi. Šī spēle man bija grūta fiziskā ziņā. Tik daudz forehand kļūdu pieļāvu, jo spēlēju agresīvi. Ja vienkārši atsistu bumbiņu, Nadals to izmantotu un sodītu mani. Pārāk bieži trāpīju pa tīkla lenti. Segums nav no tiem ātrākajiem, tāpēc Nadalam izdevās turēt līdzi izspēlēs un arī izdarīt daudz apvedošo sitienu," kārtējo zaudējumu Nadalam komentēja Federers.

Noskumušais Federers atzina, ka, neskatoties uz sliktiem rezultātiem, viņam patīk spēlēt pret Nadalu: "Man patīk spēlēt pret Nadalu, kuru ļoti cienu. Man šķiet, ka Nadals spēlēs pret mani spēlē labāk nekā pret citiem pretiniekiem. Skatītāji iejūtas mūsu spēlēs. Ceru, ka nākamo paaudžu tenisisti iemācīsies vienam pret otru labi izturēties kortā. Tas darbojas arī visaugstākajā līmenī."

"Labāk zaudēju šodien, nevis finālā, kad notiek apbalvošana. Nebiju zaudējis piecus mēnešus, kas it nemaz nav slikti. Jums nevajadzētu izjust žēlumu pret mani. Protams, gribēju uzvarēt un tikt pie iespējas pacīnīties par titulu," teica Federers, kuram šodien pārtrūka 25 uzvaru sērija.

Nadals atzīmēja pareizas taktikas izvēli: "Jau no paša sākuma spēlēju agresīvi, bet bumbiņas sāku just tikai pēc pirmajiem trim geimiem. Tad beidzot iegāju ritmā. Federers pirmajā setā un otrā seta sākumā spēlēja ar vēja palīdzību. Man bija svarīgi ātri atspēlēties, tas izdevās. Šodien man bija dažāda taktika, visu laiku nespēlēju uz Federera bekhendu, kā to bieži darīju iepriekšējos mačos."

Spānijas tenisists tāpat uzsvēra to, ka viņam labāk patīk spēlēt ārā un ilgus mačus: "Pēdējo reizi viņam zaudēju ar 3:6, 0:6. Tas mačs ilga tikai 50 minūtes. Man labāk patīk spēlēt ārā, nevis telpās. Tādā veidā iegūstu pārsvaru. Mieru rada arī apstāklis, ka piecu setu spēlēs varu parādīt savu labāko tenisu. Telpās pret agresīvi spēlējošu pretinieku ir grūti atspēlēties."

"Vēl nezinu, pret ko spēlēšu finālā, taču centīšos nospēlēt savu labāko spēli. Varbūt pat būs iespējas uzvarēt. Ar turnīru jau esmu apmierināts. Ja kāds man pirms divām nedēļām pateiktu, ka iekļūšu finālā, nevarētu to iedomāties," piebilda Nadals.

Spānis atklāja, ka ne ar plecu, ne ar ceļgalu problēmu neesot, tāpēc viņš būs fiziski gatavs finālam.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...
Xtreme Tennis News

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 17:47, pirms 12 gadiem
Jācer Džoko tiks finalā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-26 20:53, pirms 12 gadiem
Gulbis: "Labāk zaudēt šodien, nevis finālā"

  -1 [+] [-]

, 2012-01-26 21:45, pirms 12 gadiem
stulba atruna

     [+] [-]

, 2012-01-27 07:38, pirms 12 gadiem
guti89 rakstīja: stulba atruna
Tā nav atruna. Pajautā savai latviešu valodas skolotājai!