Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Federera un Nadala klasikas 27. sērija Melburnā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federera un Nadala klasikas 27. sērija Melburnā
Rodžers Federers un Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien "Australian Open" tiks izspēlēti abi sieviešu turnīra pusfināli, kuros tiksies čempione Kima Klijstersa ar Viktoriju Azarenku un Marija Šarapovu ar Petru Kvitovu. Bez tam notiks arī viens pusfināls kungu turnīrā, Rodžeram Federeram sacenšoties ar Rafaelu Nadalu.

Federers pret Nadalu retā pusfinālā

Federers ar Nadalu oficiālās spēlēs tikušies jau 26 reizes. Līdz šim krietni labāka bilance ir spānim, kurš uzvarējis 17, bet zaudējis deviņas spēles. Federers pret Rafu allaž labāk spējis telpās, kur uzvarējis visas četras spēles (pēdējā no tām bija Londonā ar 6:3, 6:0), bet uz pārējiem segumiem pie panākumiem ticis retāk. Uz āra "hard" seguma šveicietis Nadalu nav uzvarējis kopš 2005. gada Maiami turnīra. Melburnā abu ceļi krustojušies tikai vienreiz. Tas notika 2009. gada finālā, kas Federeram pēc piecu setu cīņas beidzās ar asarām acīs. Tās nebija prieka asaras...

Kā būs šoreiz? Turnīrā labāk izskatījies Federers, kurš pēdējā spēlē ļoti iespaidīgi sagrāva spēcīgo Huanu Martinu Del Potro, argentīnietim zaudējot tikai deviņus geimus. Nadals turpretī spēlēja četrus setus pret Tomašu Berdihu, kortā pavadot vairāk nekā četras stundas. Spēka spānim būs atliku likām, par to šaubu nav. Domājams, ka arī ieroču un iespēju variēt ar taktiku vairāk būs Nadalam.

Nadals bez šaubām labprāt ielaidīsies garās izspēlēs no gala līnijas, cenšoties bumbiņu virzīt uz Federera bekhendu, turpretī Federeram vairāk jāsit pa pretinieka forehand. Nadals šogad ir uzlabojis servi, taču tā joprojām ne tuvu nestāv Federera servei. 16 "Grand Slam" titulu īpašnieks pēc uzvaras pret Del Potro atzina, pusfinālā vēlējies spēlēt tieši pret Nadalu.

"Mums šeit pirms pāris gadiem bija episks mačs. Droši vien spēlēt pret Nadalu pusfinālā ir jauka pārmaiņa. Protams, tas nebūs fināls, taču labai spēlei gan jābūt," teicis Federers, kurš ar Nadalu "Grand Slam" pusfinālos nav spēlējis kopš 2005. gada "French Open". Tā arī bijusi vienīgā reize augstākās raudzes turnīros, kad abi tikušies pusfināla stadijā.

"Federers kopš pagājušā gada beigām ir labā formā un šeit ieradies ar lielu pārliecību. Man būs ļoti grūti uzvarēt, jo spēlēšu pret vienu no labākajiem tenisa vēsturē. Lai uzvarētu, būs jānospēlē agresīvi," Nadalam zināms spēles plāns.

Vai sestdien būs visskaļākais fināls "Grand Slam" vēsturē?

Pirms tenisa klasikas, kas sāksies plkst. 10:30, notiks abi dāmu pusfināli. Pirmais no tiem startēs jau plkst. 4:30. Interesanti, ka šogad Melburnas finālā iespējams "Grand Slam" sacensību vēsturē skaļākais fināls. Lai tas īstenotos, pusfinālos jāuzvar Marijai Šarapovai un Viktorijai Azarenkai, kuras ar savu spiegšanu, stenēšanu u.c. skaņām vairāku gadu ilgumā izraisa divējādas sajūtas tenisa līdzjutējos. Bet par visu pēc kārtas!

Pirmā fināliste kļūs zināma pēc pagājušā gada uzvarētājas Kimas Klijstersas spēles ar Viktoriju Azarenku. Beļģiete apbrīnojamā kārtā vēl ir turnīrā. Divus raundus iepriekš gūtais potītes savainojums ceturtdaļfinālā pret Karolīnu Vozņacki neietekmēja čempiones spēli. Kā būs pret Viktoriju Azarenku, rādīs laiks. Abas turnīra gaitā zaudējušas vienu setu. Klijstersa tam pa virsu pamanījusies atspēlēt četras mačbumbas.

Abām tā būs septītā tikšanās. Vikai līdz šim tikai divas uzvaras, otrā no tām pēdējā spēlē pērn Maiami. "Grand Slam" turnīros abas vēl nav spēlējušas. Starp citu, Azarenka lūkos pirmo reizi iekļūt finālā. Šajā spēlē skatītāji neizbēgami sagaidīs agresīvu uzbrukuma tenisu, jo abas dāmas bumbiņu dauza ļoti spēcīgi. Arī aizsardzība neslikta kā vienai, tā otrai. Ņemot vērā savainoto potīti, Kimai jāizvairās no garām izspēlēm.

"Pret Azarenku būs ļoti grūti, jo viņa spēlē ar milzīgu pārliecību, uzņemas iniciatīvu un sit ļoti dažādi – gan pa vidu kortam, gan pa stūriem, arī ļoti "dziļi". Pret viņu būs grūti dominēt. Vika ievērojami uzlabojusi fizisko kondīciju un kustību, kas agrāk viņai bija vājā vieta. Man uzvarai būs nepieciešams labākais teniss," pirms pusfināla prātoja Klijstersa.

Ja uzvarētāju grūti noteikt Klijstersas un Azarenkas spēlē, tad Marijas Šarapovas un Petras Kvitovas mačā to izdarīt nav ne kripatiņu vieglāk. Šis būs 2011. gada Vimbldonas fināla atkārtojums, kurā uzvarēja Kvitova. Čehietei 2-1 savstarpējos mačos. Ja par abu formas atskaites punktu ņem ceturtdaļfinālus, tad Šarapova izskatījās krietni pārāka, galvenokārt, psiholoģiskā ziņā. Kvitova ātri tika izsista no sliedēm ar Sāras Erani daudzveidīgo tenisu.

Pret Šarapovu būs vieglāk, jo Maša ir tipiska agresīvā tenisa piekritēja, kura spēcīgi sit no gala līnijas un savā dienā var servēt ļoti labi. Kvitovai pirms mača jāatgūst Vimbldonas fināla noskaņojums. Toreiz Maša čehietei nebija pretiniece. Papildus asumu šai spēlei piedos ranga līderes jautājums. Kvitova šogad jau paspējusi pierādīt, ka ar spriedzi netiek galā. Ļoti labi tas bija redzams Sidnejas turnīra pusfinālā pret Na Lī.

Kā ierasts, visas spēles būs pieejamas Eurosport tiešraidē.

Ceturtdienas pusfinālu programma

LaiksSpēle
04:30Kima Klijstersa – Viktorija Azarenka
06:00Marija Šarapova – Petra Kvitova
10:30Rodžers Federers – Rafaels Nadals

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Ja būs Šarapovas un Azarenkas fināls

  • 38

  • 7

  • 18


 +15 [+] [-]

, 2012-01-25 20:51, pirms 12 gadiem
Kā Šarapovas un Azarenkas finālu varētu skatīties bez skaņas? Tur skaņa ir jābūt uz max, lai kaimiņi zin, ko jūs skatieties !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-25 22:53, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: FED/NAD neparocīgs kalendārs, jo būs 2 brīvdienas, kamēr Nolem viena
ja nu vienīgi Marejs nomoca Noli ar 5 setiem
Muļķības. Vīriešu fināls būs svētdien, tā ka arī Džokovičam vai Marejam būs 2 brīvdienas, tiesa gan, par vienu mazāk kā Federeram/Nadalam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja