Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Japānas Briesmonis ārdās arī nākamajā svarā: Inoue nokautē arī Fultonu

Rolands Eliņš

Japānas Briesmonis ārdās arī nākamajā svarā: Inoue nokautē arī Fultonu
Naoja Inoue svin uzvaru. Foto: AP/Scanpix

Japānas bokseris Naoja Inoue kārtējo reizi attaisnojis savu iesauku "Briesmonis". Šodien Tokijā viņš debitēja otrā vieglākā svara kategorijā un bez mazākajiem variantiem atstāja līdzšinējo šīs divīzijas pirmo numuru Stīvenu Fultonu. Inoue līdz ar to kļuva par WBC un WBO čempionu, iegūstot pasaules čempiona titulus jau ceturtajā svara kategorijā.

Naoja Inoue (25-0) savas karjeras ievadā bija kļuvis par pasaules čempionu trīs svara kategorijās (līdz 49kg, līdz 52.1kg un līdz 53.5kg). Vieglākā svara kategorijā viņš bija kļuvis par pasaules līmeņa zvaigzni, triumfējis Supersērijā un citu pēc cita nokautējis šīs divīzijas pasaules čempionus, kļūstot par neapstrīdēto čempionu. Tam sekoja loģisks turpinājums, paceļoties uz augstāku svara kategoriju (līdz 55.3kg).

Inoue nolēma neko negaidīt un uzreiz meta izaicinājumu otras vieglākās svara kategorijas čempionam Stīvenam Fultonam. Līdz šim nepieveiktais amerikānis (21-1) bija WBC un WBO pasaules čempions, un, ņemot vērā viņa auguma priekšrocības un sīkstumu, tika uzskatīts, ka Inoui varētu sagaidīt nopietns izaicinājums. Galu galā, Fultons kotējās kā pirmais numurs svara kategoriju augstāk nekā japānis.

Taču ringā ātri tapa skaidrs, ka Inoue spēlē citā līgā, kurā atrodas tikai viņš viens pats. Ar divu pasaules titulu īpašnieku Inoue izrēķinājās tā, ka par uzvarētāju nebija praktiski nekādu šaubu jau pēc pirmajiem trim raundiem. Inoue bija ātrāks un veiklāks, viņš džebu trāpīja, kad vien vēlējās, un Fultona centieni noķertu pretinieku pretuzbrukumā bija nesekmīgi.

Vienīgais jautājums principā bija, kad (nevis vai) Fultons tiks nokautēts, jo Inoue acīmredzami uzvarēja visos raundos. Fultons gan centās mainīt cīņas gaitu, pārejot uz otru stāju, cenšoties iet klinčā un kāpinot cīņas tempu. Septītajā raundā Fultonam arī beidzot izdevās spēcīgi trāpīt pretuzbrukumā, un viņa sitiens uz brīdi satricināja Inoui.

Taču Japānas Briesmonis pēc dažām sekundēm atguvās un, lai parūpētos, ka arī par šī raunda iznākumu nevienam nerodas šaubas, atlikušajā raunda daļā agresīvi apbēra pretinieku ar sitieniem. Cīņas beigas pienāca astotajā raundā, kad zibenīga divu sitienu kombinācija (ar kreiso roku pa vēderu un ar labo roku pa galvu) nosūtīja Fultonu nokdaunā. Viņš no tā piecēlās, taču Inoue iespieda viņu ringa stūrī un vairs bez nekādas pretestības raidīja sitienu jūru pār Fultona ķermeni, un tiesnesis apturēja cīņu.

Inouem šī bija 25. uzvara karjerā un 22 no tām viņš ir guvis ar nokautu.

Pēc cīņas ringā tika uzaicināts filipīniešu bokseris Marlons Tapaless (37-3), kurš ir šīs divīzijas čempions IBF un WBA versijās. Inoue viņam meta izaicinājumu, sakot, ka vēlas kļūt par visu titulu īpašnieku arī šajā svara kategorijā, un Tapaless izaicinājumu pieņēma.

30 gadus vecais Inoue tiek uzskatīts par vienu no labākajiem (ja ne pašu labāko) bokseri pasaulē, neņemot vērā svara kategoriju limitus. Prestižā boksa izdevuma "The Ring" tā sauktajā "pound-for-pound" rangā Inoue jau pirms šodienas ieņēma augsto otro vietu, tikai aiz Oleksandra Usika.

     [+] [-]

, 2023-07-25 16:57, pirms 9 mēnešiem
Pound to pound karalis.

     [+] [-]

, 2023-07-25 18:06, pirms 9 mēnešiem
Nopietni ir tik mazas atstarpes kategorijām "līdz 52.1kg un līdz 53.5kg"??

  +1 [+] [-]

, 2023-07-25 18:38, pirms 9 mēnešiem
tas ir izsmiekls ka tik daudz svara kategoriju mazajos svaros, piem. starp 52.1kg un 53.5kg
vajadzētu vismaz 3kg bet labāk 5kg

  +2 [+] [-]

, 2023-07-25 18:42, pirms 9 mēnešiem
pieštepselē podu un nokrīti klasi zemāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-25 20:11, pirms 9 mēnešiem
"Inouem šī bija 25. uzvara karjerā un 22 no tām viņš ir guvis ar nokdaunu."
Tiešām? Labi, ka ne ar džebu.

     [+] [-]

, 2023-07-26 08:41, pirms 9 mēnešiem
Atkal "briesmonis" eliņš sasitis galvu, spītīgi negrib saprast, ka Monstrs tomēr

     [+] [-]

, 2023-07-26 11:50, pirms 9 mēnešiem
Par briestošo gadsimta cīņu, protams, neviena vārda.
Jau kādu laiku par to tiek runāts, mediji publicē dažādus video, preses konferences, abi bokseri jau ir ieradušies Lasvegasā, bet te kā parasti nulle.
Un kad beidzot pēdējā dienā uzrakstīs, tad atkal būs Terenss "krofords"