Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandietis Pārkers negaidīti atbruņo Vailderu, Džošua izcīna uzvaru

Rolands Eliņš

Jaunzēlandietis Pārkers negaidīti atbruņo Vailderu, Džošua izcīna uzvaru
Deontejs Vailders pret Džozefu Pārkeru. Foto: Reuters/Scanpix

Cīņu šovā Saūda Arābijā bijušais pasaules čempions Džozefs Pārkers sarūpēja negaidītu sakāvi ASV smagsvaram Deontejam Vailderam, kuru pārliecinoši pieveica pēc punktiem, neļaujot pretiniekam izmantot savus spēcīgākos ieročus ringā. Savukārt Entonijs Džošua tika pie uzvaras pār zviedru Oto Valīnu.

Promouteru vienošanās paredzēja, ka boksa fani pavasarī beidzot tiks pie ilgi gaidītās cīņas Deontejs Vailders pret Entoniju Džošua, tiesa, vispirms tika sarīkots cīņu šovs, kurā abi piedalās, bet katrs pret savu pretinieku.

Džošua (27-3) vakara galvenajā cīņā savu uzdevumu paveica pārliecinoši, piecos raundos pieveicot zviedru Oto Valīnu (26-2). Džošua boksēja droši un pārliecinoši, regulāri trāpot savus sitienus, kamēr Valīns neizskatījās gatavs tik spēcīgam pretsparam. Piektajā raundā Valīns gandrīz nonāca nokdaunā, tikai ar lielām pūlēm noturoties kājās, taču pēc raunda beigām tiesnesis tāpat nolēma cīņu pārtraukt, jo Valīnam bija pamatīgi pārsists deguns un 5. raunda beigās viņš uz Džošua sitieniem vairs praktiski neatbildēja.

Taču Džošua un Vaildera savstarpējās cīņas plāni tāpat pamatīgi sašķobījušies, jo Vailders savā cīņā pret Džozefu Pārkeru nespēja attaisnot favorīta statusu un cieta savas karjeras trešo zaudējumu (43-3-1).

31 gadu vecais Pārkers (34-3), bijušais WBO pasaules čempions, izcīnīja savas karjeras skaļāko uzvaru. Profesionālajā boksā neiztrūkst gadījumu, kad tiesnešu punkti piemērojas promouteru favorītam, taču šoreiz ringā notikušais bija tik uzskatāms, ka nekādu jautājumu par uzvarētāju nebija. Pārkers uzvarēja ar vienbalsīgu un pārliecinošu tiesnešu lēmumu (118:111, 118:110 un 120:108).

Deontejs Vailders iepriekšējo divu gadu laikā bija aizvadījis tikai vienu raundu oficiālā cīņā, kad pirms gada ātri pieveica somu Robertu Heleniusu. Džozefs Pārkers tikmēr aizvadīja savu ceturto cīņu 2023. gadā.

Vailders pirmajos raundos bija izteikti pasīvs un tādās mazākās sitienu apmaiņās nemaz neiesaistījās, uzskatāmi meklējot iespējas, kad izmantot savu labo roku, ar ko nokautējis jau vairākus desmitus pretinieku. Taču Pārkers viņam šīs iespējas nedeva, turēja distanci un ik pa laikam sekmīgi uzbruka.

Tas Pārkeram deva pārsvaru punktos, un pēc cīņas pirmās puses tapa skaidrs, ka Vailders pēc punktiem, visticamāk, neuzvarēs. Vaildera uzbrukumi kļuva asāki un bīstamāki, taču pirmajās patiešām lielajās problēmās nonāca viņš pats - astotajā raundā Pārkers trāpīja pamatīgu sitienu pāri aizsardzībai, iespieda Vailderu stūrī un veica vairāku sitienu sēriju, taču Vailders noturējās kājās un sagaidīja raunda beigas.

Cīņas izskaņā Vailders turpināja meklēt iespējas trāpīt ļoti spēcīgu sitienu ar labo roku un izšķirt cīņas likteni vienā mirklī. Pārkers to nepieļāva un 12. raundā pats aktīvi uzbruka, novedot savu uzvaru līdz pārliecinošām beigām. Viņš līdz ar to pievienojās Taisonam Fjūrijam kā vienīgie, kuri izcīnījuši uzvaras pār Vailderu. Pārkers un Fjūrijs ir tuvi draugi un daudz trenējušies kopā.

Vailders pēdējo gongu sagaidīja ar roku gaisā, paužot pārliecību, ka ir uzvarējis pēc punktiem. Pēc tam intervijā Vailders teica, ka domājis, ka paveicis pietiekami, lai gūtu uzvaru, taču tiesnešu lēmumu neapstrīdēja, apsveica Pārkeru ar uzvaru un atzina, ka viņš pats neesot bijis īsti ritmā. Vailders nekādus attaisnojumus nepiesauca un bija izvairīgs par savu nākotni boksā.

Pirms tam Dmitrijs Bivols pārliecinoši aizstāvēja WBA čempiona titulu pussmagajā svarā, 12 raundos pēc punktiem pieveicot Lindonu Arturu. Bivols par savu uzvaru nelika šaubīties, visus 12 raundus noboksējot vienādi augstā līmenī, taču ar atraktīviem uzbrukumiem neaizrāvās un pie nokauta netika.

Smagsvaru cīņā Daniels Dubuā pēc lēna sākuma tomēr tika pie tehniskā nokauta pret Džarelu Milleru, kuram svēršanās ceremonijā svars bija virs 150 kilogramiem. Savukārt par pārsteigumu parūpējās Vācijas smagsvars Agits Kabajels, kurš nebija favorīta statusā, taču ļoti pārliecinoši pieveica Arslanbeku Mahmudovu, apstrādājot viņu ar sitieniem pa korpusu, kas noveda pie nokauta jau ceturtajā raundā.

Pirms tam pie uzvaras tika arī Džeijs Opetaija.

     [+] [-]

, 2023-12-24 01:02, pirms 4 mēnešiem
wilders pilnīgs nabags

     [+] [-]

, 2023-12-24 01:15, pirms 4 mēnešiem
Esmu ļoti pārsteigts.

     [+] [-]

, 2023-12-24 01:23, pirms 4 mēnešiem
Vienkārši iznīcināja

     [+] [-]

, 2023-12-24 02:04, pirms 4 mēnešiem
Pārkers patiesībā ļoti labi izskatījās, bet arī AJ izskatās pārsteidzoši labi. Ja godīgi Pārkers var mierīgi ar Usiku cīnīties. Bet AJ jāiet pēc Fury, īsti nav ar ko cīnīties vairs.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-24 04:42, pirms 4 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Esmu ļoti pārsteigts.
Tie kas seko līdzi boksam, zin ka īstenība tas nebija nekāds dižais pārsteigums, kofs arī pārspīlēts.
Vajadzēja būt kur 1.40 pret 3.00

  +1 [+] [-]

, 2023-12-24 04:43, pirms 4 mēnešiem
Kad jūs runajiet par Vailderu tad jūs passkataties cik tam penzim ir gadu. Viņa labākie gadi bija 5 gadi atpakaļ , bet viņš tanī laikā sita bomžus

     [+] [-]

, 2023-12-24 09:06, pirms 4 mēnešiem
Sporta studijā bija Stendzenieks...
Tas tā vienkārši arī pastāstīja par dažu boxeru inteliģencu...

par Vailderu - vienkārši tups...
un tas arī pierādījās...

visu lika uz vienu kārti - cerībā, ka trāpīs to supersitienu...
bet ja netrāpa, tad nav variantu uzvarai...

  -1 [+] [-]

, 2023-12-24 11:08, pirms 4 mēnešiem
Alex Ovechkins #8 rakstīja: Tie kas seko līdzi boksam, zin ka īstenība tas nebija nekāds dižais pārsteigums, kofs arī pārspīlēts.
Vajadzēja būt kur 1.40 pret 3.00
Diezgan precīzi. Kad Wilderam pretīg gadās ļoti pieredzējis un taktisks pretinieks, tad smagi iet viņam.
Pretu Usiku būtu tas pats variants - ja var to vienu, izslēdzošo trāpīt, tad ir okay, bet reāli to viņam būtu ļoti grūti izdarīt.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-25 01:36, pirms 4 mēnešiem
Krievu milzis Arslanbeks aprāvās - Kabajels gandrīz Parker stilā vienkārši notrieca viņu! Ringā gāja centrā paceltām rokām, kautko vēl murmināja... nepalīdzeja. aprāvās! Un principā parādīja, ka diezvai paspēs attīstīties līdz elites līmeņa bokserim - tiklīdz dabūja pa galvu, aizsardzība vnk pazuda un Kabajelam ir labas rokas!

     [+] [-]

, 2024-01-04 20:14, pirms 4 mēnešiem
Atbruņo- laikam atņem cimdus Vailderam, jo citādu ieroču nav