Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Rēķinu kārtošanas diena boksā: Džošua pret Valīnu un Vailders pret Pārkeru

Rolands Eliņš

Rēķinu kārtošanas diena boksā: Džošua pret Valīnu un Vailders pret Pārkeru
Cīņu šova pieteikums - Entonijs Džošua, Oto Valīns, Deontejs Vailders un Džozefs Pārkers. Foto: DAZN

Šovakar Rijādā, Saūda Arābijā, norisināsies boksa cīņu šovs, ko bez mazākā pārspīlējuma var dēvēt par vienu no augsta līmeņa cīņām bagātāko visā mūsdienu boksa vēsturē. Beidzot vienā ringā kāps Entonijs Džošua un Deontejs Vailders, tiesa, katrs pret savu pretinieku, un kopumā šajā cīņu šovā būs pārstāvēti seši no pasaules "Top10" smagsvariem, pasaules pirmais numurs krūzeros un pasaules pirmais numurs pussmagajā svarā. Cīņu šova sākums 18.00 pēc Latvijas laika, tiešraide būs pieejama DAZN platformā.

Zvaigznēm bagātais cīņu šova saraksts

23. decembrī Saūda Arābijas miljardieri bija cerējuši sarīkot grandiozu cīņu šovu, kurā kopā tiktu savesti Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks, kā arī Entonijs Džošua un Deontejs Vailders. Tas, kas sākumā izklausījās pēc apjukuša fana fantāzijām, nonāca visnotaļ tuvu realitātei, un Fjūrijs pret Usiku patiešām cīnīsies, taču pavasarī. Arī Džošua un Vailders savstarpējai cīņai uzreiz nepiekrita, taču no idejas neatteicās.

Saūda Arābijas investori plānoto datumu vējā neizsvieda un miljonus dolāru sāka tērēt citos virzienos, saliekot kopā unikālu cīņu vakaru, kura vidējais talanta līmenis ir, visticamāk, augstākais, kāds vien redzēts 21. gadsimta profesionālā boksa pasākumos. Lai arī iztrūkst vienas patiešām milzīgās galvenās cīņas, programma ir pārpildīta, turklāt kopā savedot divu mūžseno konkurentu, promouteru Edija Hērna un Frenka Vorena pārstāvētos bokserus - šī cīņu šova mediju pasākums bija pirmā reize, kad abi promouteri beidzot sarokojušies.

Ja parasti cilvēku interesi iespējams piesaistīt tikai uz vakara galveno cīņu, kamēr viss iepriekš notiekošais tiek uztverts kā gaidīšanas laiks, tad "Day of Reckoning" cīņu vakarā gandrīz katra cīņa potenciāli var izvērsties par vakara naglu.

Paredzētas astoņas cīņas - četrās no tām piedalīsies "Top10" smagsvari (pēc "The Ring" ranga), proti, Džošua (2.), Vailders (3.), Pārkers (5.), Hrgovičs (6.), Sančess (9.), Valīns (10.). Vēl būs divas cīņas, kurās abās sacentīsies augsta līmeņa smagsvari, proti, nesen pret Usiku cīņu aizvadījušais Dubuā pret Džarelu Milleru, par dopinga lietošanu sodu izcietušo bokseri, un Mahmudovs pret Kabajelu (abi "Top30" pasaules bokseri pēc "BoxRec" ranga).

Un, ja nu kādam ar šo kompāniju vēl nepietiek, tad uz Rijādu atbraukuši arī divu svaru kategoriju pirmie numuri. Dmitrijs Bivols, pussmagā svara čempions, kurš pirms gada pieveica Kanelo Alvaresu, savu WBA titulu aizstāvēs pret britu Lindonu Arturu, kamēr austrālietis Džeijs Opetaija, pasaules pirmais numurs krūzeros, cīnīsies pret citu britu Elisu Zorro. Opetaija to darīs jau bez IBF čempiona titula, jo viņam vispirms būtu bijis jāaizvada cīņa pret obligāto pretendentu Mairi Briedi, taču Briedis šobrīd cīņai neesot gatavs, un Opetaija izvēlējās negaidīt.

Džošua pret Valīnu - cik sīksts izrādīsies zviedru rieksts?

Entonijam Džošua šī būs trešā cīņa šogad. Aprīlī viņš pēc punktiem pieveica Džermeinu Frenklinu, bet augustā nokautēja somu Robertu Heleniusu, kurš cīņai piekrita pēdējā brīdī, aizvietojot pozitīvas dopinga analīzes saņēmušo Dilianu Vaitu. Tagad viņam pretim stāsies Oto Valīns, kurš droši uzskatāms par Džošua lielāko pārbaudījumu kopš cīņām pret Usiku.

Džošua ir globāla zvaigzne, taču viņam netrūkst kritiķu, kas pārmet psiholoģiskās noturības trūkumu un apšauba viņa spējas cīņās pret pašiem labākajiem bokseriem. To, ka uz Džošua tiek izdarīts pamatīgs publiskais spiediens, atzina arī viņa konkurents Deontejs Vailders, mediju pasākumā sakot, ka no Džošua tiek pieprasīts ļoti daudz. Pats Džošua šonedēļ mediju pasākumos izturējās klusi un noslēgti, sakot, ka domā tikai par cīņu.

Viņa pretinieks Oto Valīns, kurš pirms pieciem gadiem cīnījās Rīgā Brieža un Usika Supersērijas pusfinālā, savā karjerā cietis tikai vienu zaudējumu. Tas bija pirms četriem gadiem, kad 29 gadus vecais Valīns piekrita Taisona Fjūrija izaicinājumam un zaudēja pēc punktiem. Taču ar šo Lasvegasā notikušo cīņu Valīns krietni paaugstināja savas akcijas, jo 12 raundu garumā krietni nokausēja Fjūriju, kuram pēc cīņas bija nepieciešamas 47 šuves virs acs.
Valīnam pēc tam pavērās iespēja cīņai par WBC sudraba titulu pret Dilianu Vaitu, taču Vaits guva traumu, cīņa tika atlikta un beigās nemaz nenotika. Valīns aizvadīja mazāka mēroga cīņas, uzņemot sešu uzvaru sērija, kas tika krietni izdaiļota septembrī, kad zviedru kreilis pēc punktiem pieveica Muratu Gasijevu, bijušo Supersērijas finālistu krūzeros.

Džošua, protams, ir izlikts kā cīņas favorīts, taču ne milzīgs, it īpaši, ja atcerās, cik smagi viņam gāja pret citu neparocīgu kreili - Oleksandru Usiku. Šajā cīņā nekāda čempiona josta galdā netiks likta, taču nav jāšaubās par to, cik augstas ir likmes.

Vailders pret Pārkeru - divu bijušo čempionu sadursme

Nav nekādu šaubu par to, uz kādu iznākumu vakara galvenajās cīņās cerēs iesaistītie promouteri un organizētāji. Tiek vēstīts, ka, ja Džošua un Vailders izcīna uzvaras un izvairās no nopietnākiem savainojumiem, viņi cīnīsies savā starpā pavasarī. Lai gan promouteri to noliedz, esot panākta konkrēta vienošanās par šādu scenāriju. Taču gan Džošua, gan Vailderam jātiek galā ar šo "ja" vārdiņu.

Un arī Vailderam pretiniekos ne tuvu nav nekāds iesācējs. Jaunzēlandes bokseris Džozefs Pārkers ir bijušais WBO pasaules čempions, kurš savu titulu zaudēja pirms pieciem gadiem, pēc punktiem piekāpjoties Džošua. Tam sekoja zaudējums pēc punktiem arī pret Vaitu, taču Pārkers uzņēma augšupejošu līkni, ko apturēja zaudējums pirms gada pret britu Džo Džoisu.

Par spīti visam Pārkeram vēl ir tikai 31 gads, un uz Vaildera fona (38 gadi) viņš vēl ir jauneklis, kuram viss vēl priekšā. Pārkers savā 36 cīņu ilgajā karjerā ticis nokautēts tikai vienreiz, kamēr Vailders 42 no savām 43 uzvarām guvis ar nokautu. Pirms gada Vailders somu bokseri Heleniusu "izslēdza" jau pirmajā raundā.

Tiesa, šis viens noboksētais raunds Vailderam joprojām ir vienīgais kopš 2021. gada oktobra zaudējuma Fjūrijam. Šī viņam būs pirmā cīņa 2023. gadā, kas attiecīgi atstāj vietu jautājumiem par viņa gatavību cīņai pret tik augsta līmeņa pretinieku. Vailders, protams, ir favorīts, un par viņa sitiena spēku joprojām klīst leģendas - galu galā, viņš ir bokseris, kurš WBC titulu aizstāvēja desmit reizes un 90% no šīm cīņām pabeidza ar nokautu.

Cīņu vakara sākums plānots 18.00 pēc Latvijas laika, kamēr Vaildera un Džošua cīņas paredzētas vēlāk - ap pusnakti. Tiešraidi piedāvās platforma DAZN, kas pieejama arī Latvijā, tiesa, jārēķinās, ka tiešraide tiek piedāvāta pēc "pay-per-view" principa. Latvijas teritorijā tiešraides cena ir 12 eiro, turklāt, lai to aktivizētu, nepieciešams arī aktīvs DAZN abonements.

Cīņu saraksts

BokserisBokseris
Entonijs Džošua (26-3)Oto Valīns (26-1)
Deontejs Vailders (43-2-1)Džozefs Pārkers (33-0)
Dmitrijs Bivols (21-0)Lindons Arturs (23-1)
Džeijs Opetaija (23-0)Eliss Zorro (17-0)
Aslanbeks Mahmudovs (18-0)Agits Kabajels (23-0)
Daniels Dubuā (19-2)Džarels Millers (26-0-1)
Frenks Sančess (23-0)Džuniors Fa (20-2)
Filips Hrgovičs (16-0)Marks de Mori (41-2-2)

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/

Tava prognoze: vai uzvaras gūs gan Džošua, gan Vailders?

  • 129

  • 56

  • 21


  -2 [+] [-]

, 2023-12-23 13:45, pirms 4 mēnešiem
un mairis nomizos kādu vecfāteri

  +3 [+] [-]

, 2023-12-23 13:46, pirms 4 mēnešiem
Beidzot lielais bokss. Priecīgus Ziemassvētkus!

  -2 [+] [-]

, 2023-12-23 15:13, pirms 4 mēnešiem
Bezjēdzīgu cīņu vakars - saprastu, ja Vailders ar Džošua cīnītos, bet te kkāda maisu cīņa

  -1 [+] [-]

, 2023-12-23 16:31, pirms 4 mēnešiem
cobham rakstīja: Bezjēdzīgu cīņu vakars - saprastu, ja Vailders ar Džošua cīnītos, bet te kkāda maisu cīņa
Pilnīgi piekrītu. Tjipa tāds haips, bet nopietnu cīņu nav. Kur boksā piķis, ja viss tik garlaicīgi un paredzami!
Opetaija par Zorro mizošanu saņems pusļimaku gandrīz, a Briedis mizos banānu pie TV!

     [+] [-]

, 2023-12-23 16:40, pirms 4 mēnešiem
džeki kaut kādā pirtī nofotografēti
trūkst vēl tā dziedošā līdaka pie sienas

  +1 [+] [-]

, 2023-12-23 17:23, pirms 4 mēnešiem
cobham rakstīja: Bezjēdzīgu cīņu vakars - saprastu, ja Vailders ar Džošua cīnītos, bet te kkāda maisu cīņa
Vailderam ar Pārkeru būs laba cīņa. Manuprāt, Vailders par nepelnīti lielu favorītu ielikts.

     [+] [-]

, 2023-12-23 17:40, pirms 4 mēnešiem
Vienīgais, kas spēs šo vakaru padarīt patiesi interesantu, ja kāds underdogs uzveiks kādu no top džekiem

     [+] [-]

, 2023-12-23 18:21, pirms 4 mēnešiem
Kāds zin kur netā var skatīties?

     [+] [-]

, 2023-12-23 18:22, pirms 4 mēnešiem
puslaiks rakstīja: Vailderam ar Pārkeru būs laba cīņa. Manuprāt, Vailders par nepelnīti lielu favorītu ielikts.
Pārkerītis var pārsteigt, piekrītu! It sevišķi pirmajos 2-3 raundos kamēr vēl ir svaigums. Bet nu ir skaidrs, ka var iet uz abām pusēm!

  +2 [+] [-]

, 2023-12-23 18:34, pirms 4 mēnešiem
Man gan šķiet, ka zviedrs var izjaukt promouteru ieplānoto supercīņu. Bet vispār- nebijis pasākums, 6 top veču cīņas.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-23 22:34, pirms 4 mēnešiem
Davz rakstīja: Beidzot lielais bokss. Priecīgus Ziemassvētkus!
Tev tak, čečen, 7.janvāris un ramadāns, nevis tagad Ziemassvētki.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-23 23:05, pirms 4 mēnešiem
Es Black Bullet rakstīja: Tev tak, čečen, 7.janvāris un ramadāns, nevis tagad Ziemassvētki.
Parej vēl, sīkais klauns.

     [+] [-]

, 2023-12-23 23:30, pirms 4 mēnešiem
Var palūgt linku ja kādam ir?

     [+] [-]

, 2023-12-24 00:50, pirms 4 mēnešiem
theoxy rakstīja: Var palūgt linku ja kādam ir?
https://cdn.xsportbox.com/embed77/?...

     [+] [-]

, 2023-12-24 01:26, pirms 4 mēnešiem
theoxy rakstīja: Var palūgt linku ja kādam ir?
https://www.viprow.nu/boxing/day-of...

     [+] [-]

, 2023-12-24 01:27, pirms 4 mēnešiem
Davz rakstīja: Parej vēl, sīkais klauns.
O, mazais okupantu mīzals arī te

  -1 [+] [-]

, 2023-12-24 01:29, pirms 4 mēnešiem
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: O, mazais okupantu mīzals arī te
Sīkaijns purčika pagrīdas mīzala ar te

  -1 [+] [-]

, 2023-12-24 01:35, pirms 4 mēnešiem
Davz rakstīja: Sīkaijns purčika pagrīdas mīzala ar te
Forši jums, okupantu atbalstītājiem no purčika. Bet tagad, sēdi biksēs, mīzal - tev tika dota iespēja runāt, tu to neizmantoji, kā jau īstam okupantam pienākas. Neaizmirsti tik pateikt, ka sankcijas pret krieviju ir ksenofobija, kā jau iepriekš to pļurkstēji

  -1 [+] [-]

, 2023-12-24 01:58, pirms 4 mēnešiem
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Forši jums, okupantu atbalstītājiem no purčika. Bet tagad, sēdi biksēs, mīzal - tev tika dota iespēja runāt, tu to neizmantoji, kā jau īstam okupantam pienākas. Neaizmirsti tik pateikt, ka sankcijas pret krieviju ir ksenofobija, kā jau iepriekš to pļurkstēji
Nomīzi un vēl runā. Pats zini, ka esi noželojams, bez mugurkaula, un sīks smerdelis, kas aiz interneta runā. Tu un tavi parējie profili tiks pilnībā ignorēti.
Ne vārds
Ne mugurkauls
Ne attieksme.

     [+] [-]

, 2023-12-25 17:15, pirms 4 mēnešiem
Vispār jau Day of Reckoning angliski ir tiesas diena

Tikai lohs eliņš to var saprast kā "rēķinu kārtošanas dienu"