Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Burkinafaso pieprasa izslēgt Alžīriju no PK2014 finālturnīra

Burkinafaso pieprasa izslēgt Alžīriju no PK2014 finālturnīra
Vai Alžīrijas prieki par iekļūšanu PK2014 būs bijuši pārsteidzīgi?
Foto:AP/Scanpix

Burkinafaso futbola federācija iesniegusi protestu FIFA ar prasību no nākamā gada finālturnīra izslēgt Alžīrijas izlasi, jo pēdējā kvalifikācijas spēlē tā pieteikusi futbolistu, kurš neesot varējis spēlēt dzelteno kartiņu dēļ.

Burkinafaso un Alžīrija Āfrikas zonas kvalifikācijas turnīra katra uzvarēja savā grupā, bet izloze saveda tās vienā duelī pārspēlēs. Pirmajā spēlē uzvarēja Burkinafaso (3:2), bet otrajā - Alžīrija (1:0), taču Burkinafaso izteikusi savu neapmierinātību ar tiesnešu darbību atbildes spēlē.

Burkinafaso pārstāvji uzskata, ka Senegālas tiesnesis Badata Diata vairākkārt pieņēmis lēmumus par labu alžīriešiem, kā arī sarkanās kartītes par pēdējās cerības glābiņu vietā parādījis tikai dzelteno kartīti Alžīrijas kapteinim Madžidam Bugera, kurš vēlāk guva uzvaras vārtus.

Nule kā Burkinafaso arī iesniegusi oficiālu protestu FIFA, apgalvojot, ka Bugera šajā spēlē nemaz neesot varējis piedalīties savākto dzelteno kartiņu dēļ. Pieprasīts, lai Alžīrija tiktu no finālturnīra diskvalificēta un par šī dueļa uzvarētāju atzīta Burkinafaso.

FIFA protestu ir pieņēmusi un paredzams, ka savu galējo lēmumu šajā skandālā pieņems piektajā decembrī, dienu pirms Pasaules kausa grupu izlozes.

Izmantotie resursi:
SuperSport


, 2013-11-22 20:19, pirms 10 gadiem
Ja taisniiba tad principaa vajadzeetu izsleegt Alzhiiriju,lai cik stulbi neliktos
, 2013-11-22 20:28, pirms 10 gadiem
kramblers rakstīja: Ja taisniiba tad principaa vajadzeetu izsleegt Alzhiiriju,lai cik stulbi neliktos
Kas tur stulbs? Ja futbolists ir diskvalificēts kartīšu dēļ, tad viņa atrašanās laukumā vai uz rezervistu soliņa ir sodāma ar attiecīgās komandas tehnisko zaudējumu. Pie tam pamanījies vēl vārtus iesist un pa lielam spēles likteni izšķirt!
, 2013-11-22 20:31, pirms 10 gadiem
Kolhozs
, 2013-11-22 20:40, pirms 10 gadiem
bet kas pa sviestu. Un Āfrikā tā notiek salīdzinoši bieži. Kā var vispār pieteikt šādu spēlētāju?!? Vai viņiem to tiešām neviens nekskatās, Eirop[ā tāda situācija praktiski neiespējami. Burkinafaso varēja protestēt pirms spēles, tagad domāju, ka varētu būt par vēlu.
, 2013-11-22 20:41, pirms 10 gadiem
Šoreiz Burkinafaso taisnība.
, 2013-11-22 20:50, pirms 10 gadiem
ICA rakstīja: Kas tur stulbs? Ja futbolists ir diskvalificēts kartīšu dēļ, tad viņa atrašanās laukumā vai uz rezervistu soliņa ir sodāma ar attiecīgās komandas tehnisko zaudējumu. Pie tam pamanījies vēl vārtus iesist un pa lielam spēles likteni izšķirt!
Piekrītu, bet priekš kam ir domāts spēles komisārs un tiesneši?
, 2013-11-22 21:22, pirms 10 gadiem
kresnais rakstīja: bet kas pa sviestu. Un Āfrikā tā notiek salīdzinoši bieži. Kā var vispār pieteikt šādu spēlētāju?!? Vai viņiem to tiešām neviens nekskatās, Eirop[ā tāda situācija praktiski neiespējami. Burkinafaso varēja protestēt pirms spēles, tagad domāju, ka varētu būt par vēlu.
Interesanti kā viņi varēja pirms spēles protestet par to, ka spēlē piedalījās futbolists, kuram bija jābūt diskvalificētam?
, 2013-11-22 21:52, pirms 10 gadiem
FIFA oficiālajā reportā gan neparādās, gan viņš iepriekšējā spēlē būtu brīdināts. Bet tajos reportos vispār mēdz būt daudz kļūdu.
Africa | Burkina Faso 3:2 (1:0) Algeria |...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-23 13:17, pirms 10 gadiem
Ja Burkinafaso izdosies pierādīt, ka tik tiešām laukumā bija devies šis spēlētājs ar diskvalifikāciju, tad Alžīiriju ir jādiskvalificē, bet tā šobrīd, manuprāt, ir vienīgā iespēja. Par "pietiesāšanu" skaidrs, ka tagad komandu neviens nedisvalificēs, pat, ja tiesnesis nebija kompetents, bet zaudētājiem jau vienmēr sāp un gribas savu taisnību izcīnīt jebkuriem līdzekļiem.
, 2013-11-23 13:31, pirms 10 gadiem
nu tak jābūt kaut kādas disciplinārās komisijas lēmumam vai spēlētājs var spēlēt vai nē, viss ļoti vienkāŗši
Foto: AFP/Scanpix
118

FIFA "Ballon d'Or" otro gadu pēc kārtas saņem Ronaldu

Šovakar svinīgā ceremonijā Cīrihē (Šveice) tika nosaukts 2014. gada FIFA "Ballon d'Or" ieguvējs. Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) un žurnāla "France Football" kopīgo balvu otro gadu pēc kārtas saņēma portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu.
Mario Gece
Foto: AFP/Scanpix
8

Mario Geces futbolzābaks labdarības izsolē nopirkts par diviem miljoniem eiro

2014. gada Pasaules kausa finālturnīra finālmača uzvaras vārtu autora, vācieša Mario Geces futbolzābaks labdarības izsolē nopirkts par diviem miljoniem eiro.
Antonio Konte
Foto: LaPresse/Scanpix
2

Konte apstiprināts par Itālijas galveno treneri

Par Itālijas futbola valstsvienības galveno treneri šodien oficiāli tika nosaukts Antonio Konte, kurš iepriekš darbojās valsts čempionvienībā Turīnas "Juventus". Ar Konti ir parakstīts divu gadu līgums.