Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vords: "Džošua pietrūka boksa IQ pret Usiku"

Rolands Eliņš

Vords: "Džošua pietrūka boksa IQ pret Usiku"
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua. Foto: AP/Scanpix

Bijušais divu svaru pasaules čempions Andrē Vords intervijā "Fight Hub TV" izteica savu cieņu Oleksandram Usikam par izcīnīto uzvaru sestdienas cīņā, kā arī atzīmēja, ka, lai arī ciena Entonija Džošua paveikto, viņam tomēr pret ukraini pietrūka boksa inteliģences un spējas piemēroties.

"Ringā Džošua pietrūka boksa IQ," teica Andrē Vords, uzskatot, ka boksā Usiks ir daudz gudrāks nekā Džošua. "Šādi vārdi nav necieņa pret Džošua. Es varu teikt šo argumentu un reizē joprojām cienīt Džošua paveikto amatieros un profesionālajā boksā."

"Negribu nomelnot Džošua, un tas nenozīmē kaut kādus pārmetumus, bet tas ir vienkārši fakts," turpināja Vords. "Ja tu cīnies viena konkrētā stilā visu laiku un attīsti sev tādus muskuļus kā Džošua, tad dažreiz pret konkrētiem pretiniekiem vari izskatīties pēc visu laiku labākā boksera."

"Taču, ja nestrādā pie sava snieguma paplašināšanas un attīstīšanas, tad vairs nav tik vienkārši. Džošua ir lielisks sitiens ar labo roku, tas ir kā raķetes šāviens. Taču, ja pretiniekam izdodas izraut Džošua no ierastā kursa un likt viņam iepeldēt dziļākos ūdeņos, likt viņam sākt domāt, tad var redzēt, ka Džošua ar to neiet viegli," sacīja Vords, kurš savu boksera karjeru pabeidza bez zaudējumiem.

Usiks sestdien Džošua vēlreiz pieveica pēc punktiem, tiesa, šoreiz ar dalītu tiesnešu lēmumu (viens tiesnesis lēma par labu Džošua, kamēr divi atdeva uzvaru ukrainim). Līdz ar to Usiks nosargāja IBF, WBA un WBO pasaules čempiona titulus.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/andre-w...

  +1 [+] [-]

, 2022-08-22 16:00, pirms 2 gadiem
Oho. Nu tik jaunumu pateica. Usikam ir lielākais IQ boksā šobrīd. Varbūt Fjūrijs konkurē ar viņu. Jo tas klauns, lai arī kāds ir, boksē viņš fenomenāli. Es pat liktu viņu kā favorītu. Bet tas mans viedoklis.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-22 16:11, pirms 2 gadiem
Ne tikai boksa IQ. Džošua pietrūkst pautu. Ar viņa gabarītiem jāboksē agresīvāk. Šis attiecas ne tikai uz cīņām pret Usiku.

     [+] [-]

, 2022-08-23 00:01, pirms 2 gadiem
puslaiks rakstīja: Ne tikai boksa IQ. Džošua pietrūkst pautu. Ar viņa gabarītiem jāboksē agresīvāk. Šis attiecas ne tikai uz cīņām pret Usiku.
Grūti. Nevar jau to agresivitāti ilgi turēt. 9raundā viņš bij super agresīvs...ko tas deva? Vienu uzvarētu raundu un nākošajā pilnīgi miris. Es domāj šajā cīņā visu izšķīra tieši māka lieki spēkus netērēt un savākt raundus. Usiks uz to ir liels meistars, viņš ļoti labi jūt cik tieši ir jāpadara, lai uzvarētu raundu un neko lieki vairāk arī nedara...No zaudējuma Džošua varēja paglābt viens uzvarēts raunds. Būtu 9raunda otro pusi piebramzējis varbūt varētu arī kādu no nākošiem paņemt, bet izlikās, gāja uz nokdaunu, nesanāca un čušš

     [+] [-]

, 2022-08-23 00:11, pirms 2 gadiem
Un es galīgi neteiktu ka Fjurijs būtu baigais favorīts. Fjurijs ar šādu bokseri nav boksējis. Viņa triloģija ar Vailderu bij tipiska supersmagsvaru cīņas, kur satiekas divi milži, mazliet lempīgi ar diezgan caurām aizsardzībām un tad dauza viens otru līdz kamēr kāds vairs netur. Tajās cīņās pēdējos raundos abi jau bij tā izlikušies, ka knapi kājas varēj pavillkt, it sevišķi uz Vailderu attiecināms. Usikam tos raundus nebūtu nekādu problēmu savākt, līdz ar to Usika vienīgais problemātiskais uzdevums ir izdzīvot cīņas pirmo pusi.

     [+] [-]

, 2022-08-24 04:14, pirms 2 gadiem
killo2000 rakstīja: Grūti. Nevar jau to agresivitāti ilgi turēt. 9raundā viņš bij super agresīvs...ko tas deva? Vienu uzvarētu raundu un nākošajā pilnīgi miris. Es domāj šajā cīņā visu izšķīra tieši māka lieki spēkus netērēt un savākt raundus. Usiks uz to ir liels meistars, viņš ļoti labi jūt cik tieši ir jāpadara, lai uzvarētu raundu un neko lieki vairāk arī nedara...No zaudējuma Džošua varēja paglābt viens uzvarēts raunds. Būtu 9raunda otro pusi piebramzējis varbūt varētu arī kādu no nākošiem paņemt, bet izlikās, gāja uz nokdaunu, nesanāca un čušš
pret Usiku nevar boksēt no distances. Ja svarā ir +10, tad jāņem uz masu, jāguļas virsū, jāboksē mazliet netīri. Tā kā Čisora to darīja. Pret viņu Usikam smagsvaros gājis visgrūtāk. Tā visticamāk boksēs arī Fjūrijs.