Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

M.Furkads: "Kad gribēju šaut pa aizvērtajiem mērķiem, bija jautri" (+video)

M.Furkads: "Kad gribēju šaut pa aizvērtajiem mērķiem, bija jautri" (+video)
Martins Furkads
Foto: AP/Scanpix
14:15
Biatlons, PK Sievietēm 11/12, 7.posms. Holmenkollena. 12.5km
Magdalena Neuner
3.50
Darya Domracheva
4.00
Kaisa Makarainen
7.00

Šodien ar 12.5 kilometru masu startu sievietēm un 4x7.5 kilometru stafeti vīriešiem noslēdzās Pasaules kausa izcīņas 6. posms biatlonā. Piedāvājam iepazīties ar vairāku sportistu teikto pēc šīm sacensībām.

Masu startā triumfēja Darja Domračeva, kura tika galā ar bronzu ieguvušo Magdalēnu Noineri pat neskatoties uz to, ka abas sašāva šodien vienādi (18/20). Baltkrieviete sacīja: "Nebiju pārliecināta, ka uzvarēšu. Vienkārši mēģināju aizvadīt pēc iespējas labākas sacensības. Šī ir mana un trenera Zīberta kopējā uzvara."

Noinere: "Paliku 3. vietā, taču man nav, par ko žēloties. Divreiz kļūdījos pēdējā šaušanā, bet biatlonā viss izšķiras pašās beigās. Taču tāpat esmu apmierināta. Galvenais, ka atkal tiku uz pjedestāla." Šeit jāpiebilst, ka Noineres sniegums šosezon pagaidām ir apbrīnojams - 11 no 14 sacensībām viņa tikusi trijniekā.

Emocionāla bija Helēna Ekholma, kura ieņēma 8. vietu: "Es gribēju nomirt. Nomirt, velns parāvis! Piedodiet par šiem rupjajiem vārdiem, bet man sacensību laikā bija neizturami grūti. Jutos nogurusi jau no paša sākuma un tā līdz pat beigām. Ātrumi šajā masu startā bija ļoti lieli. Vienīgais, par ko domāju uz paklājiņa šaušanas brīdī, bija, ka nespēšu noslēpot soda apļus, ja nopelnīšu tos. Tagad trenēšos mājās, sāksies īstā gatavošanās pasaules čempionātam."

Uzvaru stafetē šodien guva Francijas izlase. Kuriozu brīdi piedzīvoja Martins Furkads, kurš paķēra rezerves patronu un notēmēja, lai gan visi mērķi jau tika sašauti: "Kad skatījos uz aizvērtajiem mērķiem, bija jautri. Neteikšu, ka tas bija labākais brīdis manā karjerā. Esmu ļoti noguris pēc stafetes, taču esmu laimīgs." Žans Gijoms Beatrikss pievienoja: "Uzvara stafetē mums bija pārsteigums. Īpaši patīkami tāpēc, ka pirmo reizi tiku pie dalības stafetē šosezon." 3. posmā vadību Francijai ieguva Aleksis Befs: "Ceru pēc iespējas drīzāk tikt uz pjedestāla arī individuālajās sacensībās. Līdz šim visu laiku ir tā, ka vai nu ātri slēpoju un slikti sašauju vai otrādi."

Cīņā ar M.Furkadu zaudēja Arnds Paifers, Vācijai ieņemot 2. vietu: "Gribēju stāvus šaušanu veikt agresīvi, jo jutu, ka pēdējā aplī ar Furkadu nevarēšu sacensties. Diemžēl iznāca pārāk agresīvi. Taču, ja būtu visu sašāvis, varbūt uzvarētu. Arī 2. vieta mums ir lielisks sasniegums." Izrādās, stafetes laikā šodien kritis Mihaels Rešs, kurš izteicis pārmetumus biatlona leģendai: "1. aplī gribēju apdzīt Bjerndālenu, taču, kad to darīju, viņš strauji nogrieza man ceļu. Es nokritu, bet pēc finiša viņš man atvainojās."

Bronzu stafetē izcīnīja Austrija, kuras pārstāvis Dominiks Landertginers noturējās līdzi Jevgeņijam Ustjugovam un finiša spurtā apsteidza viņu. Speciālisti uzskatīja, ka Ustjugovam nevajadzēja tērēt spēkus, lai mēģinātu nomest austrieti vēl pirms finiša, taču krievu sportists aizstāvēja savu pozīciju: "Uzskatu, ka darīju visu pareizi. Mēģināju nodzīt Landertingeru. Sākumā man šķita, ka viņš ir saguris, bet varbūt viņš labi notēloja. Cerēju viņu nomest, taču viņš noturējās un beigās aizmuka no manis.

Ūle Einārs Bjerndālens bija labākais 1. posmā, dodot Norvēģijai vadību, taču viss beidzās ar 11. vietu(!), lielā mērā Larsa Bergera piecu(!) soda apļu dēļ. Ūle: "Ar katru dienu viss kļūst labāks, atkal esmu spēris vienu soli uz priekšu. Pēdējā aplī viss iznāca viegli, slēpes labi slīdēja." Jāpiemin, ka 11. vieta ir sliktākā Norvēģijai kopš 2002. gada, un kopumā Antholcas posmā Norvēģijas sportisti (ieskaitot sievietes) neieguva nevienu medaļu - pirmo reizi pēdējo septiņu gadu laikā...

M.Furkads grib šaut pa aizvērtiem mērķiem

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2012-01-22 23:54, pirms 12 gadiem
ha, šis labs.. čalis normāli apmulsa uz brīdi
, 2012-01-23 00:08, pirms 12 gadiem
Sejas izteiksme tik tiešām lika pasmieties. Bet nu labi, ka viss beidzās laimīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-23 06:32, pirms 12 gadiem
Starp citu, ja jau viņš pielādēja, vai nevajadzēja izšaut kautvai pa tukšo? Vai pēc notiekumiem drīkst doties trasē ar pielādētu ieroci? Varbū kāds zinātājs var pakomentēt?

Ja tādā situācijā būtu Latvija - varbū būtu diskvalifikācija..
, 2012-01-23 06:52, pirms 12 gadiem
Ingars192 rakstīja: Starp citu, ja jau viņš pielādēja, vai nevajadzēja izšaut kautvai pa tukšo? Vai pēc notiekumiem drīkst doties trasē ar pielādētu ieroci?
Pasas beigas vins ieroci izladeja, to vareja redzet ka izlido patrona ara.
Viniem jau tas ir automatiski atstradats...
, 2012-01-23 07:46, pirms 12 gadiem
Ingars192 rakstīja: Starp citu, ja jau viņš pielādēja, vai nevajadzēja izšaut kautvai pa tukšo? Vai pēc notiekumiem drīkst doties trasē ar pielādētu ieroci? Varbū kāds zinātājs var pakomentēt?

Ja tādā situācijā būtu Latvija - varbū būtu diskvalifikācija..
pirms ko jautā paskaties kārtīgi.tikai omām ir niķis vispirms uzbrēkt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-23 14:47, pirms 12 gadiem
"Es gribēju nomirt." Domāju, ka tādas emocijas ir daudziem, bet viņi tomēr cīnās, lai cik grūti arī nebūtu!
Un tā jau likās, ka Rešs kkur nokritis, jo viņš brauca pa priekšu un pēkšņi kkur pazuda..
Kopā ar Ūles grandiozo pirmo posmu, Larsa drausmīgo šaušanu un Martina kuriozu, ļoti interesanta stafete!
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.