Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

papildināts Klijstersa atspēlē četras mačbumbas, ceturtdaļfinālā spēlēs pret Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Klijstersa atspēlē četras mačbumbas, ceturtdaļfinālā spēlēs pret Vozņacki
Kima Klijstersa
Foto: AP/Scanpix

Fantastisku uzvaru "Australian Open" dāmu turnīra 4. kārtas spēlē izcīnījusi pagājušā gada čempione Kima Klijstersa. Beļģiete pērnā gada fināla atkārtojumā tikās ar Ķīnas pirmo raketi Na Lī un uzvarēja, spītējot kreisās potītes savainojumam, kas tika gūts jau pirmajā setā. Klijstersa mačā bija pārāka ar 4:6, 7:6(6), 6:4, otrā seta taibreikā atspēlējot četras mačbumbas. Ceturtdaļfinālā beļģietes pretiniece būs ranga līdere Karolīna Vozņacki.

Klijstersa atspēlē četras mačbumbas, ceturtdaļfinālā pret Vozņacki

Klijstersa un Lī līdz šim bija tikušās septiņas reizes (piecas uzvaras beļģietei), no kurām pēdējā spēle bija pirms gada šeit pat, Melburnā. Kima finālā uzvarēja ar 3:6, 6:3, 6:3.

Lī ar bekhendu "nokrāsoja" līniju, pirmajā geimā tiekot pie breika. Klijstersa atbildēja ar trim pēc kārtas uzvarētiem geimiem, bet pēc tam nospēlēja drausmīgu piekto geimu, kurā savu servi zaudēja sausā. Septītajā geimā beļģiete paslīdot guva kārtējo potītes savainojumu. Pēc medpauzes čempione atgriezās kortā un turpināja spēli, uzvarot septītajā geimā – 4:3. Pirmo setu Kima zaudēja ar 4:6, bet otrajā spēja atspēlēt breika deficītu un tikt līdz taibreikam. Neskatoties uz ierobežotu kustību, Klijstersa pie labiem sitieniem tika regulāri, taču pārāk bieži pieļāva muļķīgas kļūdas.

Lī taibreikā bija priekšā ar 6:2 (četras mačbumbas), taču Klijstersa nepadevās un pievilka līdz 6:6. Ceturto mačbumbu Kima atspēlēja, pārmetot bumbiņu pāri pie tīkla izskrējušai pretiniecei, kura nespēja izmantot čempiones vāji izpildītu "dropšotu". Mainoties tīkla pusēm, 13. punkta izspēle beidzās ar Lī sitienu tīklā – setbumba Klijstersai. Lī vēl viena nepiespiestā kļūda, šoreiz raidot bumbiņu pāri gala līnijai. Neticami – Kima no 2:6 uzvarēja sešus punktus pēc kārtas, panākot izlīdzinājumu pa setiem – 1:1. Klijstersa otro setu uzvarēja, neskatoties uz 23 nepiespiestajām kļūdām.

Lī ceturtā seta sākumā spēlēja ļoti slikti, ļaujot Kimai uzvarēt pirmos četrus geimus. Vēlāk Klijstersa pie 5:2 servēja par uzvaru mačā, taču nespēja pielikt punktu. Ar otro mēģinājumu čempionei tas izdevās – 4:6, 7:6(6), 6:4. Klijstersa titula aizstāvēšanu turpinās pret ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kura divos setos apspēlēja serbieti Jeļenu Jankoviču. Pirmajā setā serbiete spēlēja ļoti slikti, likumsakarīgi zaudējot visus sešus geimus. Arī otrā seta sākumā viņai neveicās, kas ļāva Vozņacki ļoti pietuvoties triumfam – 4:1. Tomēr vietu ceturtdaļfinālā vēl nācās izcīnīt – Jankoviča pievilka līdz minimumam, bet devītajā geimā Vozņacki neizservēja maču. Ieķerties spēlē serbiete tomēr nespēja – kļūdains savas serves geims deva breiku dānietei, kura ar otro reizi bija sekmīga – uzvara ar 6:0, 7:5. Klijstersa uzvarējusi abas savstarpējās cīņas pret Vozņacki.

Radvanska un Azarenka grauj

Pirms Klijstersas un Lī cīņas notika divas ļoti vienpusējas spēles, kurās favorītes guva graujošas uzvaras. Viktorija Azarenka ceturto reizi četros mačos sagrāva Ivetu Benešovu, šoreiz uzvarot ar 6:2, 6:2. Vika nevienā no astoņiem izspēlētajiem setiem pret Benešovu nav zaudējusi vairāk par trim geimiem.

Vēl iespaidīgāka uzvara Agņeškai Radvanskai. Poliete katrā no diviem setiem pret vācieti Jūliju Gergesu zaudēja tikai vienu geimu. Jāteic gan, ka Gergesa šodien bija ļoti, ļoti tālu no savas labākās spēles, pieļaujot ļoti daudz nepiespiesto kļūdu. Gergesai 14 geimos 27 nepiespiestās kļūdas, tātad gandrīz vidēji divas geimā... Radvanskai bija tikai trīs.

Azarenka ar Radvansku tiksies ceturtdaļfinālā, kas abām Melburnā būs atkārtots labākais sasniegums. Savstarpējo maču statistikā 7-3 pārsvars Azarenkai, kura pēdējo uzvaru pret Radvansku guva šī gada sākumā Sidnejā (1:6, 6:3, 6:2).

"Australian Open 2012". Sieviešu vienspēles

4. kārtas spēles

SpēleRezultāts
(1) Caroline Wozniacki – (13) Jelena Jankovic
(3) Victoria Azarenka – Iveta Benesova6:2 6:2
(11) Kim Clijsters – (5) Na Li4:6 7:6(6) 6:4
(8) Agnieszka Radwanska – (22) Julia Goerges6:1 6:1

Atlikušās 4. kārtas spēles (pirmdien)

Spēle
(2) Petra Kvitova – (21) Ana Ivanovic
(4) Maria Sharapova – (14) Sabine Lisicki
(12) Serena Williams – Ekaterina Makarova
Jie Zheng – Sara Errani

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Caroline Wozniacki/(13) Jelena Jankovic – (11) Kim Clijsters
(2) Petra Kvitova/(21) Ana Ivanovic – Jie Zheng/Sara Errani
(3) Victoria Azarenka – (8) Agnieszka Radwanska
(4) Maria Sharapova/(14) Sabine Lisicki – (12) Serena Williams/Ekaterina Makarova

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-01-22 12:47, pirms 12 gadiem
4uwis rakstīja: Clijstersa izskatījās diezgan švaka, uzskatu, ka Li bija vairāk pelnījusi uzvarēt..
Tev tas tikai izskatījās.... Ceru uz Kimas... Petras vai Anas uzvaru!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja