Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Kazahstānas treneris: "Daudz spēku un emociju tika izlietoti iepriekšējā spēlē"

Kazahstānas treneris: "Daudz spēku un emociju tika izlietoti iepriekšējā spēlē"
Kazahstānas valstsvienības galvenais treneris Galims Mambetalijevs. Foto: Olga Bugayeva/icehockey.kz

Kazahstānas hokeja valstsvienības galvenais treneris Galims Mambetalijevs pēc pasaules hokeja meistarsacīkstēs piedzīvotā zaudējuma (0:7) pret Latvijas izlasi intervijā Kazahstānas Hokeja federācijai atzina, ka hokejistiem gluži vienkārši pietrūkuši fiziskie un garīgie spēki.

"Hokejisti ļoti daudz spēka un emociju iztērēja iepriekšējā spēlē [4:3 uzvarā pār Slovākiju - K.J.]. Spēles sākumā ielaidām divus vārtus, pietrūka koncentrēšanās spēju, vispārēja svaiguma. Organismu neapmānīsi. Latvijas izlase bija kārtīgi noskaņojusies, viņiem tā bija kā viena no pēdējām iespējām iekļūt izslēgšanas cīņās," izteicās 58 gadus vecais speciālists.

"Mūsu puiši tik un tā centās, tomēr pietrūka pieredzes. Bija daudz kļūdu, kuras radās noguruma dēļ. Tas ir cilvēciskais faktors, hokejisti nav roboti. Jau iepriekš paredzējām, ka tā varētu notikt. Arī trešos vārtus ieskaitīja, kādi nu tie bija [..]. Nav iemesla pārdzīvot - jāaizmirst šo spēli un jāgatavojas nākamajai."

Mambetalijevs nedaudz plašāk komentēja trešo zaudēto vārtu situāciju: "Idejiski vērtējot, Latvijas hokejistam [Mārtiņam Dzierkalam] bija jādod divu minūšu sodu, jo viņš notrieca mūsu vārtsargu [Andreju Šutovu] pirms ripa pārslīdēja vārtu līnijai. Tomēr tiesneši šo epizodi izvērtēja citādāk. Kaut kā dīvaini. Uzskatu, ka daudzus svarīgus momentus viņi [tiesneši] palaida garām. Ziniet kā, saimniekiem tomēr... Bet nevēlos neko sīkāk komentēt. Jābūt godīgiem, paši nenospēlējām labi. Ja būtu bijuši par "pusgalvu" labāki, būtu citāda spēle."

"Pēdējā spēlē [pret Slovēniju] vairs nebūs iegansta meklēt kādas atrunas. Būs laiks gan fiziski, gan garīgi atjaunoties un jāuzvar."

Kazahstānas un Slovēnijas cīņa paredzēta rīt pulksten 20.20. Ja slovēņi šodien nenopelnīs kaut punktu pret Slovākiju, tad kazahi būs nodrošinājuši vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Izmantotie avoti:
https://icehockey.kz/ru/news/galym-...


, 2023-05-21 14:43, pirms gada
Varam pateikt kazahiem lielu paldies par spēli pret slovākiem. Atņēma viņiem punktus un mobilizēja mūsējos, domājot par grūtu spēli. Ja slovāki būtu samizojuši kazahus, tad arī mēs viņus nebūtu līdz galam novērtējuši. Treneris atstāj godīga cilvēka iespaidu. Visiem skaidrs, ka vakar bišku mums par labu pietiesāja, bet nav iemesls viņiem par to čīkstēt, jo viņi nebija labāki par mums.
, 2023-05-21 16:05, pirms gada
Precīzi teikts! Piekrītu pilnībā, īpaši par mobilizēšanos.
, 2023-05-21 16:16, pirms gada
guntis86 rakstīja: Varam pateikt kazahiem lielu paldies par spēli pret slovākiem. Atņēma viņiem punktus un mobilizēja mūsējos, domājot par grūtu spēli. Ja slovāki būtu samizojuši kazahus, tad arī mēs viņus nebūtu līdz galam novērtējuši. Treneris atstāj godīga cilvēka iespaidu. Visiem skaidrs, ka vakar bišku mums par labu pietiesāja, bet nav iemesls viņiem par to čīkstēt, jo viņi nebija labāki par mums.
Viss pareizi, bet par pietiesāšanu nepiekrītu. Tiesāja vienādi uz abām pusēm. Arī Dzierkala golā viss pēc noteikumiem. Protams, varēja izvērtēt, ka kazahu aizsargs Dzierkalu nenogāza, viņš pats nokrita un notrieca vārtsargu. Tad tās būtu 2 min. Bet tur jau kazahs viņu pieturēja, veicināja viņa kritienu. Tā to redzēja arī tiesneši. Tādā gadījumā, ja ripa nebūtu šķērsojusi vārtu līniju, būtu piesķirams bullītis. Tā ka viss godīgi.
, 2023-05-21 17:07, pirms gada
Un tagad tiks izlietoti arī daudz eiro, ko lhf piesolīja par šo kāsienu!
, 2023-05-21 18:59, pirms gada
krokodilumedniek, tiesneši neredzēja mūsējam spēli ar augstu paceltu nūju pirmajā periodā. Būtu bijis vēl viens vairākums pretiniekam, lai uzķertu savu spēli. Dzierkala vārtos, vai mēs būtu baigi protestējuši, ja tiesneši pat neapsvērtu domu skatīties vārtu guvumu?
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.