Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

papildināts Monfiss nežēlo sevi, tomēr piekāpjas Kukuškinam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Monfiss nežēlo sevi, tomēr piekāpjas Kukuškinam
Gaels Monfiss
Foto: Reuters/Scanpix

„Australian Open” 4.kārtu šorīt nav izdevies sasniegt Francijas tenisistam Gaelam Monfisam. Spītējot savainojumam un zaudētiem pirmajiem diviem setiem, viņš aizcīnījās līdz piektajam setam pret kazahu Mihailu Kukuškinu, tomēr uzvarēt nespēja. Kārtējie pārliecinošie panākumi Novakam Džokovičam un Endijam Marejam.

Džokovičam nekādu problēmu arī 3.kārtā, tālāk pret Hjūitu

Fantastisku sniegumu Melburnā turpina demonstrēt pērnā gada čempions Novaks Džokovičs. 3.kārtas cīņā viņam pretiniekos stājās šīs dienas jubilārs, francūzis Nikolā Maū, kurš zināms kā ilgākās tenisa spēles dalībnieks (pret Džonu Isneru Vimbldonā). Protams, ka Džokovičs bija spēles favorīts, taču viņa uzvara beigās iznāca pat ļoti pārliecinoša – trijos setos tikai zaudēti divi geimi. Šādam rezultātam gan arī izskaidrojums – francūzim bija neliels ceļgala savainojums. „Viņš nevarēja neko izdarīt izspēlēs, kas bija garākas par 2-3 sitieniem. Domāju, ka daudzi gaidīja viņa izstāšanos, taču visu cieņu par mača pabeigšanu. Un daudz laimes dzimšanas dienā!”, pēc spēles sacīja Džokovičs.

Nākamajā kārtā serbam pretī stāsies mājinieks Leitons Hjūits, kurš kā pēdējais sasniedza 4.kārtu. Dienas noslēdzošajā spēlē 30 gadus vecais Hjūits tikās ar vienu no labākajiem jaunās paaudzes tenisistiem Milošu Raoniču. Spēles pirmā seta uzvarētāju izšķīra viens breiks, ko iespēja Raoničs spēles uzvarētājs. Setā viņam uzvara ar 6:4. Otrajā setā Melnkalnē dzimušais Kanādas pārstāvis sāka vairāk kļūdīties, paverot iespējas Hjūitam. Austrālietis savu iespēju izmantoja – 6:3 otrajā setā. Trešā seta vidū abi sportisti apmainījās breikiem, bet uzvarētāju noteica taibreikā, kurā mājinieka uzvara ar 7:5. Publikas atbalstīts, Hjūits labi iesāka arī ceturto setu – ceturtajā geimā breiks. Iegūto pārsvaru austrālietis turēja līdz 5:3, kad pašam vajadzēja izservēt maču. Viegli negāja – vispirms Raoničam divas breikbumbas, pēc tam vēl vairākas reizes vienādi. Tomēr pēc trešās mačbumbas „Rod Laver” arēna eksplodēja – Hjūits tiek tālāk.

Monfiss nepadodas, tomēr nepārvar Kukuškina barjeru

Kopumā šodien cīņas aizvadīja pieci Francijas tenisisti, no kuriem tālāk tika divi – Žo Vilfrīds Tsonga pārliecinoši pārspēja portugāli Frederiko Žilu, bet Rišārs Gaskē negaidīti pārliecinoši sakāva Janko Tipsareviču. 4.kārtas mačos Tsongam pretī stāsies japānis Kei Nišikori, kurš četros setos tika galā ar Žiljenu Beneto. Francijas tenisa veterānu salauza neveiksmīgās trešā seta beigas. Šajā setā viņš bija pārliecinošā vadībā, tomēr trīs reizes neizservēja setu (5:2, 5:4 un 6:5), vēlāk zaudējot taibreiku un iniciatīvu. Tikmēr Gaskē pretinieks būs spānis Davids Ferrers, kurš trīs setos uzveica Huanu Ignasio Čelu no Argentīnas.

Negaidītiem pavērsieniem pilna izrādījās spēle starp Gaelu Monfisu un Mihailu Kukuškinu. Atraktīvais francūzis maču iesāka ar 2:0, taču tad zaudēja sešus geimus pēc kārtas. Jau to laikā bija redzams, ka Monfisu nomoka veselības likstas, tāpēc loģisks bija medicīniskais pārtraukums. Arī pēc tā situācija nemainījās – viņš kortā praktiski nespēja paskriet, kas Kazahstānas sportistam deva 4:0 pārsvaru otrajā setā. Varēja šķist, ka Monfisam būtu jādodas paspiest pretiniekam roku, tomēr viņš nepadevās, iegūstot neviltotu publikas atbalstu. Piekopjot aizsardzības taktiku, francūzis no 2:5 panāca 5:5 (atspēlētas piecas setbumbas), tomēr līdz taibreikam netika – 5:7.

Trešajā setu Monfiss jau vizuāli izskatījās labāk, taču devītajā geimā zaudēja savu servi – Kukuškinam iespēja izservēt maču. Kazahs notrīcēja – vairākas kļūdas un no ideālās iespējas pabeigt cīņu iznāca 5:7. Vēl vairāk – ceturtajā setā viņš izskatījās pagalam apjucis, pieļāva vienu kļūdu pēc otras un piedzīvoja likumsakarīgu neveiksmi ar 1:6. Arī piektā seta sākumā pārsvars Monfisam (2:0), tomēr Kukuškinam izdevās vēl viens pavērsiens mačā. Uzvarot trīs geimus pēc kārtas viņš ieguva vadību, bet 10.geimā izmantoja pirmo mačbumbu – 6:4. 24 gadus vecajam sportistam, kurš ATP rangā ieņem 92.vietu, līdz šim nevienā no „Grand Slam” nebija izdevies tikt tālāk par 2.kārtu – tagad sasniegta ceturtā. Izredzes tikt vēl tālāk gan nav lielas – pretiniekos būs Endijs Marejs, kurš šodien izrēķinājās ar Ernesta Gulbja pāridarītāju Mikelu Lodrā (6:4, 6:2, 6:0).

”Australian Open” vīriešu vienspēļu turnīrs

3.kārtas rezultāti (20.janvāris)

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic - Nicolas Mahut6:0 6:1 6:1
(4) Andy Murray - Michael Llodra6:4 6:2 6:0
(5) David Ferrer - (27) Juan Ignacio Chela7:5 6:2 6:1
(6) Jo-Wilfried Tsonga - Frederico Gil6:2 6:2 6:2
(17) Richard Gasquet - (9) Janko Tipsarevic6:3 6:3 6:1
Mikhail Kukushkin - (14) Gael Monfils6:2 7:5 5:7 1:6 6:4
Lleyton Hewitt - (23) Milos Raonic4:6 6:3 7:6(5) 6:3
(24) Kei Nishikori - Julien Benneteau4:6 7:6(3) 7:6(4) 6:3

4.kārtas spēles

(1) Novak Djokovic - Lleyton Hewitt
(2) Rafael Nadal - (18) Feliciano Lopez
(3) Roger Federer - Bernard Tomic
(4) Andy Murray - Mikhail Kukushkin
(5) David Ferrer - (17) Richard Gasquet
(6) Jo-Wilfried Tsonga - (24) Kei Nishikori
(7) Tomas Berdych - (10) Nicolas Almagro
(11) Juan Martin Del Potro - Philipp Kohlschreiber

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-21 12:42, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: žēl, ka krievu neizsita
šis jau pēc 2 setu uzvaras atslāba, kad Žils sāka pievilkt kāju
Bija arī viens meistarstiķis Monfīlam 3. setā laikam vai 2. beigās...
gan jau kaut kur parādīs
sitiens, kas iezpildīts pašam lecot pierueti: )
zheel ka nevinneeja to punktu..

     [+] [-]

, 2012-01-21 12:53, pirms 12 gadiem
jā šis mačs bija labs, kazahs malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-21 14:47, pirms 12 gadiem
Hjūits malacis - Cerams, ka parādīs savu fighter garu pret Džokoviču!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-21 15:02, pirms 12 gadiem
Hjūits labi nospēlēja. 2.setā atkoda Raoniča servi un tā lieta pamazām aizgāja. Izskatās ka Džokeram nebūt neies viegli pret vecmeistaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-21 15:33, pirms 12 gadiem
Labākais šajā rakstā tomēr ir pēdējais teikums

     [+] [-]

, 2012-01-21 15:44, pirms 12 gadiem
es gan par veterāniem sauktu tos, kuri vairs nespēlē ATP turnīros....

     [+] [-]

, 2012-01-21 18:13, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Kukuškins krievs?


Bet kas par mačiem gaida mājieniekus.. ne tikai sportistus, bet arii majinieku lidzjutejus.. Tomiks - Federers, Hjuits - Djokovičs.. fantastika..



un vel kkaa nepierasti ka Hjuitu jau sauc par veterānu.. tas laiks skrien vēja spārniem..


kapec gan lai Hjuits neatkārtotu Austrālijā Ivaniseviča meistarstiķi Wimbldonā.. arii Gorans toreiz starteja ar Wild Card un vinnēja Wimbldonu.. tagad protams ir izteiktaki favorīti kā toreiz Wimbldonā, bet tomēr, bumbiņa ir apaļa un vis ir iespējams kamēr nekas nav beidzies..
Tavus vārdus par Hjūitu kā Ivaniseviča pēcteci - Dievam ausī...

Kukuškins IR krievs, bet viņš nomainīja pilsonību uz Kazahstānas, jo Krievija neko negrib guldīt jaunajos tenisistos.

     [+] [-]

, 2012-01-21 18:38, pirms 12 gadiem
Dmitry rakstīja: Tavus vārdus par Hjūitu kā Ivaniseviča pēcteci - Dievam ausī...

Kukuškins IR krievs, bet viņš nomainīja pilsonību uz Kazahstānas, jo Krievija neko negrib guldīt jaunajos tenisistos.
Būtu jau forši ja Hjūits vinnētu turnīru. Ja viņam izdotos vinnēt Noli, tad visādus brīnumus varētu redzēt. Bet diemžēl tas ir praktiski nereāli...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-21 20:17, pirms 12 gadiem
Nu nav Leitons Nolem pretinieks. Atmosfēra kortos, protams, būs laba.

Raoniču pirmo reizi skatos. Vai no noguruma lēns, vai vispār lēns. Pietrūka mazliet pārliecības un līdz ar to arī veiksmes. Pret publikas mīluli nav viegli