Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Latvija stafetē bez Piksona, Bjerndālens sola Norvēģijas progresu

Latvija stafetē bez Piksona, Bjerndālens sola Norvēģijas progresu
Ūle Einārs Bjerndālens apsveic Andreasu Birnbaheru
Foto: AP/Scanpix
13:00
Biatlons, PK Sievietēm 11/12, 6.posms. Antholca. 12.5km
Magdalena Neuner
2.75
Darya Domracheva
4.75
Tora Berger
6.50
16:15
Biatlons, PK Vīriešiem 11/12, 6.posms. Antholca.15km
Martin Fourcade
4.25
Emil Hegle Svendsen
5.50
Andreas Birnbacher
9.00

Svētdien Pasaules kausa izcīņas 6. posms biatlonā Antholcā noslēgsies ar 12.5 kilometru masu startu dāmām un 4x7.5 kilometru stafeti vīriešiem. Latvijas izlasei nepalīdzēs Edgars Piksons. Piedāvājam iepazīties arī ar citām biatlona aktualitātēm.

Latvijas izlases kvartetā, kas svētdien veiks 4x7.5 kilometru stafeti, iekļauti Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis, Toms Praulītis un Artūrs Koļesņikovs. Jāapzinās, ka šādā sastāvā 24 komandu konkurencē pat iekļūšana TOP20 nebūs viegla... Runājot par favorītēm, reālākā pretendente būs Krievija ar ļoti līdzvērtīgo un spēcīgo stafeti, bet pasaules čempione un PK īpašniece Norvēģija iekļāvusi mazpieredzējušo Larsu Hegli Birkelandu, kurš aizvietos Emilu Hegli Svensenu. Labā formā ir zviedri, tāpat bīstami noteikti būs franči un vācieši. Stafetes sākums plkst.16:00.

Dāmu stafetē šodien uzvarēja Francijas komanda, kurai tāds panākums pirmo reizi kopš 2006./07. gada sezonas (toreiz sastāvā bija tādas sportistes kā Beilī, Bekāra, Baverela Robēra), savukārt sudrabu ieguvušajām baltkrievietēm labākais rezultāts tās vēsturē. Beigās Darja Domračeva pat gandrīz izrāva Baltkrievijai zeltu, taču francūziete Marija Dorēna Habēra noturējās: "Ļoti uztraucos, ka Domračeva var mani panākt. Priecājos, ka viņa izmantoja rezerves patronas, citādi viņa būtu man tuvāk. Darja slēpojuma ziņā ir labāka par mani, taču viena rezerves patrona izšķīra dueli man par labu."

Krievijas nometnē daudzi runā par līderes Olgas Zaicevas (citas krievietes rezultātu ziņā nestāv klāt) pārmocīšanu - eksperti iesaka viņu pirms pasaules čempionāta pasaudzēt, taču treneris Volfgangs Pihlers ir nelokāms, sakot, ka par to nevar būt ne runas. Zaiceva solidarizējas: "Nedomāju, ka man šobrīd būtu nepieciešama atpūta. Visas sportistes piedalās ikvienās sacensībās, neesmu izņēmums. Jā, šobrīd mazliet esmu zaudējusi formu, šaušana nepadodas, bet tas ir normāli - sportista forma ir viļņveidīga." Jāpiebilst, ka Zaiceva šodien iegāza savu stafetes izlasi, nopelnot soda apli un samierinoties ar bronzu.

Trešo no trim stafetēm šodien izgāza Vācija, atkal paliekot ārpus trijnieka. Magdalēna Noinere neierasti kļūdījās guļus šaušanā (soda aplis), taču pēc sacensībām viņa skaidroja, ka nav veicies ar vēju. Noinere pat ar soda apli spēja atgriezt Vāciju vadošajās lomās, taču pēdējā šaušanā visu sabojāja Tīna Bahmane, no 1.-2. vietas atkrītot līdz pat 6. pozīcijai. Viņa skaidro: "Vispirms man nosala pirksti, bet pēc tam sākās problēmas ar ieroča mehānismu. Bet, jo ilgāk stāvi šautuvē, jo sliktās iznāk rezultāts. Sāka trīcēt kājas, un es vairs nekontrolēju šaušanu."

Masu startā otro reizi sezonā uzvarēja 30 gadus vecais vācietis Andreass Birnbahers, kurš kopvērtējumā izvirzījies 3. vietā, atpaliekot tikai no Martina Furkada un mazliet no Svensena. Birnbahers šodien spurtā pārspēja Antonu Šipuļinu un M.Furkadu: "Man līdzīga cīņa finišā bija 2007. gada pasaules čempionātā tepat Antholcā. Toreiz biju labā formā un finišēju otrais. Šodien bija patīkami uzvarēt. Esmu kļuvis nopietnāks, vairāk nobriedis. Citi ir spēcīgi jaunībā kā, piemēram, Martins Furkads, bet es kļūstu labāks kļūstot vecāks. Tai pat laikā saprotu, ka svarīga ir arī veiksme - pēdējā šaušanā bija grūti, taču aizvēru visus mērķus."

PK līderis M.Furkads, neskatoties uz iegūto bronzu, izteica vilšanos: "Domāju, ka varēšu apsteigt Birnbaheru un uzvarēt. Taču man nācās tērēt spēkus jau no paša sākuma - uzbruku un palielināju tempu pēc tam, kad 1. šaušanā kļūdu pieļāva Svensens. Varbūt nevajadzēja. Jā, esmu PK līderis, taču pagājusi tikai puse sezonas. Futbolā rudens čempions ne vienmēr triumfē arī noslēgumā."

Pēdējā laikā švaki iet norvēģiem, un, piemēram, šīs dienas masu startā labākais no viņiem bija veterāns Ūle Einārs Bjerndālens, kurš ieņēma 10. vietu. Viņš sacīja: "Esmu spēris soli uz priekšu. Šaušanā šodien labi gāja, vienīgi pēdējā šaušanā bija jāaizver visi mērķi. Arī ar slēpojumu esmu apmierināts, tomēr vēl tāls ceļš ejams - lai sasniegtu optimālo tempu, man jānomet 30-40 sekundes. Holmenkollenas posmā mēs [norvēģi] atkal sāksim uzvarēt un izcīnīt medaļas, esmu par to drošs."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2012-01-21 22:34, pirms 12 gadiem
Es ta ceru ka norvegi saaks plosities.
, 2012-01-21 23:54, pirms 12 gadiem
Lai jaunie to pieredzīti gūst, it īpaši Koļesņikovs. Piksonu lkm pasaudzēs, dēļ nesenās traumas.
Interesanti būs pavērot zviedru sniegumu, kā jau minēts raxtā, pēdējā laikā ļoti labi rezultāti gan līderiem Bergmanam un Ferijam, gan arī jaunajiem(piem., Lindstrēmam).
, 2012-01-22 00:20, pirms 12 gadiem
cikos tad būs varēji uzrakstīt?
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.