Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Heinijs pirms lielās cīņas asi pagrūž Lomačenko

Rolands Eliņš

Heinijs pirms lielās cīņas asi pagrūž Lomačenko
Devins Heinijs un Vasils Lomačenko. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šonakt Lasvegasā notiks boksa cīņa, kurā Devins Heinijs aizstāvēs visus vieglā svara čempiona titulus pret ukraini Vasilu Lomačenko. Cīņas sākums paredzēts ap plkst. 6:00 no rīta, un pirms cīņas notikušajā svēršanās ceremonijā Heinijs asi pagrūda Lomačenko.

Devins Heinijs par neapstrīdēto vieglā svara čempionu kļuva, kad pieveica Džordžu Kambososu un atņēma viņam vairākas čempiona jostas. Heinija rīcībā līdz ar to šobrīd ir gan WBC, gan WBA, gan WBO, gan IBF čempiona jostas, un visas tās viņš liks galdā cīņā pret iepriekšējo čempionu Vasilu Lomačeko.

Šonakt notika svēršanās ceremonija pirms gaidāmās cīņas, un abi bokseri iekļāvās svarā. Gan 24 gadus vecais Heinijs (29-0), gan 35 gadus vecais ukrainis Lomačenko (17-2), kurš cenšas atgūt visus savus pasaules čempiona titulus, kurus iepriekš negaidīti zaudēja Teofimo Lopesam.

Pēc svēršanās, kā jau boksā ierasts, abi bokseri nostājās aci pret aci, konfrontējot viens otru pirms gaidāmās cīņas. Šajās situācijās nereti izceļas asumi un noris skarbāku vārdu apmaiņa, un arī šoreiz netika bez problēmām. Heinijs ļoti dusmīgi uzrunāja Lomačenko un tad negaidot viņu ļoti asi pagrūda tā, ka Lomačenko nācās atkāpties vairākus soļus atpakaļ, lai izvairītos no kritiena.

Jāpiemin, ka Lomačenko pirms tam nebija neko teicis un sagaidīja pretinieku klusējot, turklāt arī Heinijs nav tas bokseris, kuram šādi izgājieni būtu raksturīgi.

Lomačenko pats pēc tam intervijā to raksturoja kā pazīmi tam, ka jaunais amerikānis ir satraucies un nervozs pirms cīņas: "Viņš tā izdarīja tāpēc, ka ir nobijies. Es to skaidri redzu, sajutu, ka viņam nav spēka, un esmu drošs, ka tagad viņš ir "mans"."

Heinijs medijiem atzina, ka emocijas tobrīd guvušas virsroku, jo viņš šo cīņu gaidījis vairākus gadus: "Taču tas bija tikai sākums. Jūs jau redzējāt, cik viegli es viņu aizgrūdu pa gaisu. Viņš ir mazāks nekā es, un ringā es uzspiedīšu savu gribu."

Heinija rīcība gan izpelnījusies kritiku arī pavisam praktisku iemeslu dēļ, proti, viņam un Lomačenko rītdien gaidāma cīņa vairāku miljonu dolāru vērtībā, kurai vitāli svarīgi ir tas, lai abi bokseri būtu gatavi iziet ringā. Ar pretinieka pagrūšanu Heinijs riskēja viņu savainot, un tādā gadījumā viņš, protams, būtu pilnībā atbildīgs par nenotikušo cīņu, kurā viņam plānots honorārs vairāku miljonu dolāru apjomā.

Bukmeikeru prognozēs Heinijs ir izlikts kā cīņas favorīts. Taču Lomačenko vēl pirms pāris gadiem tika uzskatīts par vienu no labākajiem bokseriem pasaulē, ņemot vērā visas svara kategorijas

     [+] [-]

, 2023-05-20 19:57, pirms 11 mēnešiem
Mērkaķis

     [+] [-]

, 2023-05-21 10:41, pirms 11 mēnešiem
"rītdien gaidāma cīņa vairāku miljonu dolāru vērtībā"

Vai tik ne cīņa par vairākiem tituliem un principā karjeras nākotnes perspektīvām?

Tie miljoni būs kaut kad pēc tam, no sākuma cīņa jāaizvada