Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Strasbūrā sāks svētdien ar dubultspēli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Strasbūrā sāks svētdien ar dubultspēli
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 43.) Strasbūras WTA "International" sērijas turnīru sāks pret amerikānieti Lorenu Deivisu (WTA 67.), noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Ostapenko Strasbūras turnīra debijā tiksies ar tenisisti, kurai zaudēja abu vienīgajā iepriekšējā mačā, Deivisai 2017. gada sezonas ievadā ar 6:4, 4:6, 1:4 piekāpjoties Oklendas "International" turnīra pusfinālā, kas pārtraukts veselības problēmu dēļ.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Ostapenko un Deivisas mača uzvarētāja 2. kārtā tiktos ar turnīra pirmo numuru Karolīnu Pliškovu (WTA 4.), taču čehiete šodien sasniedza Romas "Premier 5" pusfinālu un pēc tam izstājās no Strasbūras turnīra.

Pliškovas vietu zara augšā ieņēma ar trešo numuru izliktā Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa (WTA 8.), kura saņēma "wild card". Viņa un otrā numura īpašniece Eļina Svitoļina (WTA 6.) izlaidīs 1. kārtu.

Ostapenko vienspēļu turnīrā pirmais mačs būs pirmdien, bet svētdien kopā ar Gabrielu Dabrovski tiks sākts dubultspēļu turnīrs. Ar otro numuru izsētā Latvijas un Kanādas komanda ap plkst. 14:00 tiksies ar ASV un Meksikas pāri Keitlina Kristiana/Džuliana Olmosa.

Dalību no Strasbūras turnīra atsauca Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 46.), kura nespēlēs arī pēc astoņām dienām startējošajā "French Open", tādējādi, visticamāk, jau šobrīd esot beigušai sezonu, kurā viņai ir tikai divas uzvaras 12 mačos.