Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua pārliecināts, ka var likt Fjūrijam atgriezties ringā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džošua pārliecināts, ka var likt Fjūrijam atgriezties ringā
Entonijs Džošua. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Jau sestdien revanša cīņu aizvadīs WBA, WBO un IBF smagsvaru čempions Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua, kurš centīsies atgūt pirmajā abu bokseru duelī zaudētos titulus. Pirms gaidāmās cīņas medijos tiek spekulēts par iespējamām Džošua karjeras beigām vēl viena zaudējuma gadījumā, taču pats brits šādas runas noraidījis.

"Cīnos pret vienu no labākajiem bokseriem neatkarīgi no svara kategorijas. Neesmu zaudējis kādiem jau bijušajiem top bokseriem. Ir jābūt trakam, lai tagad ieteiktu man beigt karjeru," saka Džošua. "Cilvēki teiks, ka man jābeidz karjera, ja zaudēšu vienam no pasaules labākajiem cīkstoņiem. Kas tas par bezsakaru?"

Nigēriešu izcelsmes Lielbritānijas bokseris, kuram vēl ir tikai 32 gadi, pirmo pasaules čempiona titulu izcīnīja 2016. gadā, kad pieveica Čārlzu Mārtinu un kļuva par čempionu IBF versijā. Tālāk sekoja vēl divas uzvaras, un 2017. gada aprīlī gada labākajā cīņā prestižā izdevuma "The Ring" vērtējumā pieveica ukraiņu boksa leģendu Vladimiru Kļičko, pievienojot krājumam arī WBO titulu. Gadu vēlāk uzvarā pār Džozefu Pārkeru britu bokseris izcīnīja arī WBA jostu.

"Ja cilvēki tiešām grib redzēt mani aizejam - labi, saprotu. Nevienam neko nelūdzu. Personīgi es pats joprojām gribu sacensties. Man tas ļoti patīk, tas ir izaicinoši, bet es to mīlu. Dažreiz pats sev uzdodu jautājumu, vai es to vēl vēlos darīt, jo tas ir grūti. Bet man ir griba un spēks, lai turpinātu," saka Džošua.

Šogad par karjeras beigām paziņoja cita Lielbritānijas boksa superzvaigzne - WBC smagsvaru čempions Taisons Fjūrijs. Abi bokseri, kas smagsvaru divīzijas virsotnē pavadījuši vairākus gadus, savā starpā tā arī nav cīnījušies, taču Džošua ir pārliecināts, ka ar uzvaru pār Usiku viņš var likt Fjūrijam savu lēmumu pārdomāt: "Varu viņam likt iznākt no pensijas, simtprocentīgi. Domāju, ka viņš to izdarīs pats. Viņam nav, ko darīt, un domāju, ka viņš nav domājis par savu dzīvi pēc boksa."

Pats Fjūrijs gan iepriekš jau izteicies, ka atradis gana daudz veidu kā sevi nodarbināt, tostarp veidojot "Netflix" dokumentālo seriālu, tomēr, pēc Džošua domām, blakus nodarbes nespēs aizvietot iekāpšanu ringā: "Beigās sanāk tā, ka tu sev nopērc suni, nopērc "Ferrari" - tikai lai sevi nodarbinātu. Nav pārāk daudz kā cita, ko darīt, atskaitot suņa izvešanu ārā. Tāpēc, jā - domāju, ka viņš ātri atsāks karjeru."

Cīņa norisināsies 20. augustā Saūda Arābijas pilsētā Džidā. Paredzēts, ka Usiks un Džošua cīņu sāks neilgi pirms pulksten 1:00 naktī uz svētdienu, un tiešraidē tā būs vērojama "DAZN" platformā. "Matchroom" promouteri apgalvojuši, ka sportisti ringā dosies 00:40 pēc Latvijas laika, bet cīņas sākums paredzēts pulksten 00:54.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/joshua-...
https://www.boxingscene.com/anthony...