Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Fidži tiksies ar Austrāliju, Anglija cīnīsies pret Japānu

Fidži tiksies ar Austrāliju, Anglija cīnīsies pret Japānu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien noslēgsies 2023. gada Pasaules kausa regbijā otrā spēļu kārta un svētdienas programmā ir arī daži interesanti un principiāli dueļi. Tā, piemēram, Fidži centīsies reabilitēties par neveiksmīgo iepriekšējās spēles izskaņu cīņā pret Austrāliju, bet Anglija centīsies gūt pirmo piezemējumu šajā PK spēlējot pret Japānu.

Dienvidāfrikas Republikas regbija izlase savu dalību 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā turpinās ar cīņu pret Rumānijas valstsvienību. Pirmajā spēlē viņi ar 18:3 pārspēja Skotiju, kas bija viena no svarīgākajām apakšgrupas spēlēm. Protams, ka rezultāts nebija liels, taču tas kā no spēles tika izslēgts Skotijas uzbrukums arī ir labs rādītājs "Springboks" gatavībai aizstāvēt titulu.

Laikā starp abiem mačiem gan viss nebija tik priecīgi, jo kļuva zināms, ka komandas hukers Malkolms Markss ir guvis savainojumu, kas viņam liegs turpināt dalību turnīrā un viņa aizstāšana būs izaicinājums DĀR treneru korpusam. Iespējams, ka spēle pret Rumāniju šajā kontekstā arī ir noderīga, jo ļaus labāk un "kaujas apstākļos" notestēt citus pirmās uzbrukuma līnijas variantus.

Visādi citādi Rumānija, protams, nav nopietni pretinieki DĀR izlasei. Šeit nav jārunā par kādu augstprātīgu attieksmi vai pretinieku nenovērtēšanu, jo rumāņi jau piedzīvoja vienu zaudējumu, kad Īrijas izlase viņus sagrāva ar rezultātu 82:8 un nekas neliecina, ka otrajā spēlē viņiem ies labāk.

Kopumā jāteic, ka Rumānijas regbijs atrodas ne tajās labākajās pozīcijās, jo talantīgāko spēlētāju paaudze ir aizgājusi, jaunā paaudze nespēj aizstāt veterānus, bet nacionālajā regbija savienībā un valsts regbija sabiedrībā viss arī nenotiek vienprātībā. Tieši tāpēc var teikt, ka fakts, ka rumāņi vispār ir tikuši līdz finālturnīram ir iespaidīgs.

Par dienas centrālo maču var saukt Fidži un Austrālijas dueli. Iemesls tam ir diezgan vienkāršs – lai arī Austrālija uz PK ir devusies ar diezgan jaunu un var teikt, ka pat eksperimentālu sastāvu, pirmajā spēlē pret Gruziju viņi izdarīja pietiekoši, lai tiktu pie panākuma, taču nebija arī tā, ka gruzīni tiktu nospiesti un "Wallabies" dominētu laukumā.

Savukārt Fidži izlase tikai spēles pēdējās sekundēs zaudēja iespēju pacīnīties par uzvaru pret Velsu. Komanda, kas, kā ierasts, demonstrēja ātru un fizisku regbiju, pēdējos mačos demonstrē ārkārtīgi konkurētspējīgu regbiju, jo pirms PK viņi izbraukumā tika galā ar Angliju.

Tomēr, šī spēle nav tikai stāsts par to kurš kuru, bet arī par kopvērtējuma tabulu, jo pēc šī brīža situācijas turnīra tabulā tā ir cīņa par otro vietu un izslēgšanas mačiem, tāpēc likmes pēcpusdienas mačā būs augstas.

Dienas programmu noslēgs Anglijas un Japānas spēle. Arī tā var kļūt par aizraujošu izrādi, jo, lai arī abas vienības pirmajās spēlēs tika pie panākumiem, nevar teikt, ka tas notika demonstrējot labāko sniegumu. Japāna pamocījās pret Čīli, bet Anglija, faktiski visu spēli aizvadot mazākumā, neguva nevienu piezemējumu, taču pateicoties Džordža Forda veiksmīgajiem sitieniem pa vārtiem, pārspēja Argentīnu.

Arī skatoties "lielo bildi", abas izlases nav savā pīķī un abām ir zināmas problēmas, taču, kā saka, tieši šādos mirkļos dzimst čempioni. Šovakar gan par čempioniem nevienu nepasludinās, taču kā vienai, tā arī otrai izlasei uzvara ir nepieciešama, lai cīnītos par izslēgšanas mačiem un nomināli izdevīgākiem oponentiem. Šobrīd tā arī ir agrīno grupas līderu cīņa, t.i., spēle notiks par līderpozīcijām D apakšgrupā.

2023. gada Pasaules kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Francija22008
3.Jaunzēlande21015
2.Itālija11005
4.Urugvaja10100
5.Namībija20020

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Īrija220010
2.DĀR11004
3.Skotija10010
4.Tonga10010
5.Rumānija10010

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Austrālija11005
2.Velsa220010
3.Fidži10012
4.Gruzija10010
5.Portugāle10010

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Samoa11005
2.Japāna11005
3.Anglija11004
4.Argentīna10010
5.Čīle10010


, 2023-09-17 13:41, pirms 8 mēnešiem
Šodien interesants regbija vakars.
Prieks Fidži jau nu noteikti sodien spēle ,no sērijas-būt vai nebūt izslēgsanas spēlēs.Zaudējot Austrālijai par to būs jāaizmirst uz četriem gadiem.Bet pat uzvarot, arī vēl nav teikts,ka vieta ir garantēta.
, 2023-09-17 14:58, pirms 8 mēnešiem
Kur var redzēt spēles? Kādreiz rādija LTV7..
, 2023-09-17 15:37, pirms 8 mēnešiem
greckisVeins rakstīja: Kur var redzēt spēles? Kādreiz rādija LTV7..
Go3 sporta kanāli.
Izšķirošā spēle par uzvaru. Foto: RK "Livonia".

Ar Baldones un "Livonia" dramatisko un līdzvērtīgo finālspēli noslēdzies LČ 2. posms regbijā U16

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta otrajā posmā U16 jauniešiem RK “Livonia” bija ļoti tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru, taču aizraujošajā izšķirošajā spēlē pēdējās sekundēs pieļāva kļūdu, ko izmantoja baldonieši, uzvarot arī šajā posmā.
Edmundas Ščavinskas (no kreisās) un RK "Livonia" vadītājs Jānis Zuments ar čempionu dēli. Foto: RK "Livonia".

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā

Pēc sestdien izcīnītās uzvaras otrajā posmā un čempionu titula atgūšanas pēc gada pārtraukuma RK “Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmundas Ščavinskas un menedžeris Gregors Gorohovskis norādīja, ka panākuma pamatā ir labā sagatavošanās un komandas darbs. Un uzvara tka veltīta Roberta Miksona piemiņai.
2024. gada Latvijas čempioni regbijā-7 "Baltic XL/Livonia". Foto: RK "Livonia".

RK "Livonia" spraigā finālā atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Tikpat sekmīgi arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7.