Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gaidītais Federera un Nadala duelis nenotiks spāņa savainojuma dēļ

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gaidītais Federera un Nadala duelis nenotiks spāņa savainojuma dēļ
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix

Kā jau tas tika prognozēts, Rodžera Federera un Rafaela Nadala cīņas Indianvelsas "Masters 1000" turnīra pusfinālā nebūs. Spānis par izstāšanos no turnīra labā ceļgala savainojuma paziņoja aptuveni divas stundas pirms gaidītā mača sākuma.

Nadals savainojumu guva vakardienas pusfinālā, kur divos taibreikos ar 7:2 un 7:2 uzvarēja Karenu Hačanovu, vēlāk paužot šaubas par to, vai būs gatavs nākamajā dienā paredzētajai cīņai pret Federeru. Nadalam šorīt bija neilga iesildīšanās, secinot, ka viņa ceļgals nav tādā līmenī, lai varētu cīnīties pusfinālā.

Abiem tā būt bijusi 39. tikšanās, sacenšoties pirmoreiz kopš 2017. gada oktobra, kad Federers ar 6:4, 6:3 uzvarēja Šanhajas "Masters 1000" finālā. Federeram tā bija jau piektā uzvara pēc kārtas pret Nadalu, kurš šveicieti nav uzvarējis kopš 2014. gada "Australian Open" fināla. Nadalam visu maču ieskaitē gan arvien milzīgs pārsvars ar 23-15.

Nadals regulāri izstājas no "hard" seguma turnīriem – to laikā vai pirms turnīru sākuma. Rafa 2018. gadā uz šī seguma nospēlēja tikai trīs turnīrus, turklāt divos izstājās savainojumu dēļ – "Australian Open" pārtraukts ceturtdaļfināla mačs pret Marinu Čiliču, bet "US Open" – pusfināla duelis pret Huanu Martinu Del Potro. Nadala vienīgais pērn pilnībā nospēlētais turnīrs uz "hard" bija Toronto, kur viņš kļuva par čempionu. Šogad jau divas izstāšanās no četriem turnīriem. Viņš Brisbenā nenospēlēja nevienu maču.

Pieckārtējais čempions Federers devīto reizi (5-3) sasniedza finālu Indianvelsā, kur līdz titula mačam ticis piecas reizes pēc kārtas. Federers izlaida 2016. gada turnīru, bet savu līdz šim pēdējo titulu Kalifornijā ieguva 2017. gadā, savukārt pērn finālā ar trim mačbumbām zaudēja Del Potro.

Federers rīt finālā tiksies ar Dominiku Tīmu, kurš vienīgajā pusfinālā ar 7:6(3), 6:7(4), 6:4 apspēlēja Milošu Raoniču. Mačā bija tikai viens breiks, kas notika pēdējā seta piektajā geimā. Raoničs divarpus stundas ilgajā mačā spēja iegūt tikai vienu breikbumbu, bet Tīmam bija trīs Tīmam tā ir pirmā uzvara pret Raoniču (1-2), kurš Dominiku divreiz pieveica 2016. gadā – sezonā, kad Raoničs izcīnīja savu līdz šim pēdējo titulu.

Kamēr Federers sakrājis 27 trofejas "Masters 1000" līmenī, ieskaitot piecas Indianvelsā, Tīmam vēl nav tik nozīmīgu titulu. Dominikam 0-2 bilance "Masters 1000" finālos, abus spēlējot Madridē (2017-18), kur viņš zaudēja Nadalam un Aleksandram Zverevam.

Federeram pret Tīmu ir 2-2 bilance. Pirmie trīs mači notika 2016. gadā, kad Federers uzvarēja Brisbenā (6:1, 6:4), bet Tīms bija pārāks Romā (7:6(2), 6:4) un Štutgartē (3:6, 7:6(7), 6:4). Federers otro uzvaru svinēja pagājušās sezonas pēdējā turnīrā Londonā, kur "ATP Finals" grupu turnīra cīņā bija pārāks ar 6:2, 6:3. Abu piektais duelis notiks pirmdien plkst. 00:30 pēc Latvijas laika.