Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilanda komanda, iespējams, apvienosies ar Pasaules tūrē startējošo "Katusha-Alpecin"

Neilanda komanda, iespējams, apvienosies ar Pasaules tūrē startējošo "Katusha-Alpecin"
Krists Neilands. Foto: "Israel Cycling Academy" arhīvs

Krista Neilanda pārstāvētā "Israel Cycling Academy" vienība, iespējams, apvienosies ar Pasaules tūrē startējošo un finansiālās grūtībās nonākušo "Katusha-Alpecin", lai 2020. gadā kopīgi startētu riteņbraukšanas augstākajā līmenī, ziņo vairāki avoti.

Tikai pirms dažām nedēļām tika ziņots par Krista Neilanda jauno divu gadu līgumu ar "Israel Cycling Academy", ko latvietis pārstāv jau trīs sezonas. Bet šonedēļ par Izraēlas valdības atbalstītās komandas centieniem pārcelties uz Pasaules tūres līmeni informē vairāki mediji.

Tiek ziņots, ka "Israel Cycling Academy" plāno apvienoties ar finansiālās grūtībās nonākušo "Katusha-Alpecin", kas šosezon diezgan nesekmīgi startē riteņbraukšanas augstākajā līmenī, izcīnot tikai piecas uzvaras ("Deceuninck-Quick Step" šobrīd ir 61). Par abu komandu iespējamo apvienošanos piektdien vēstīja spāņu medijs. Vēlāk izskanējušās baumas arī apstiprināja citi avoti, ziņojot, ka pēdējais šķērslis darījuma noslēgšanai ir nespēja vienoties par Pasaules tūres licences izpirkšanas maksu.

Viens no "Israel Cycling Academy" īpašniekiem Silvāns Adams jau iepriekš atzinis, ka mērķis 2020. gadā ir startēt "Tour de France". "Iespējamā apvienošanās ar Pasaules tūres komandu būtu patīkama. Mēs noteikti turēsim acis atvērtas un centīsimies izmantot iespējas. Šī komanda aug dabiski, bet, ja būs vilinošs piedāvājums, mēs to apsvērsim," komandas īpašnieks pauda savas ambīcijas 2019. gada janvārī intervijā ar VeloNews.

Jau vasaras periodā izskanēja viedoklis, ka Šveicē reģistrētā un krievu atbalstītā komanda nākamajā sezonā varētu beigt pastāvēt sponsoru trūkuma dēļ, ko apliecina Krievijas riteņbraucēja Ilnura Zakarina pāreja uz poļu "CCC" vienību. Uz nākamo sezonu "Katusha-Alpecin" oficiāli ir noslēgusi līgumus ar 11 braucējiem, bet "Israel Cycling Academy" - astoņiem. Pasaules tūres komandā vidēji ir 25-30 sportistu. Vērts pieminēt, ka "Katusha" no 2012. līdz 2015. gadam startēja Gatis Smukulis.

Ja baumas ir patiesas, tad nākamajā sezonā Pasaules tūres līmenī redzēsim trīs latviešus. Augustā "Trek-Segafredo" oficiāli pievienojās Emīls Liepiņš, parakstot līgumu uz divām sezonām, bet Toms Skujiņš ar amerikāņu vienību līgumu pagarināja uz vienu gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.velonews.com/2019/09/ne...
https://www.ciclo21.com/israel-katu...

     [+] [-]

, 2019-09-15 22:43, pirms 5 gadiem
Būtu labi