Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

Lejam 41 punkts, uzvaru izcīna RSU

Šovakar saspringts Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas mačs norisinājās Līvānos, kur vietējā "Līvānu" komanda uzņēma "Rīgas Stradiņa universitāti". Neskatoties uz to, ka līvānietis Edgars Leja guva 41 punktu, uzvaru ar 93:85 izcīnīja RSU.

Bērziņam un Lejam realizējot metienus, "Līvani" guva pirmos piecus spēles punktus. Dažas minūtes vēlāk Leja iemeta vēl vienu metienu, izvirzot Līvānus vadībā jau ar 12 punktiem. Līdz ceturtdaļas beigām RSU izdevās par vairākiem punktiem samazināt rezultāta starpību. Līvānieši atradās vadībā ar 26:22.

Ginters otrās ceturtdaļas sākumā realizēja trīspunktu metienu, kas ļāva RSU pietuvoties līdz diviem punktiem. Pirmo reizi vadībā viesus no Rīgas izvirzīja Jurjāns. Atlikušās pirmā puslaika minūtes pagāja punkts punktā, un abas komandas paspēja atrasties vadībā. Dodoties puslaika atpūtā, vadībā ar 48:46 atradās RSU.

Lielākā daļa trešās ceturtdaļas pagāja ar nelielu rīdzinieku pārsvaru. Pēc Upeslejas realizētā metiena rezultāta starpība pieauga līdz deviņiem punktiem. "Līvāni" nepadevās un ceturtdaļu noslēdza ar 7:0 izrāvienu, tādējādi rezultāts pirms pēdējām desmit minūtēm bija 67:65.

Ceturto ceturtdaļu ļoti veiksmīgi uzsāka rezultatīvi spēlējošais Leja, kurš vispirms realizēja divpunktu metienu, pēc tam bija precīzs arī no soda metienu līnijas, bet jau nākamajā uzbrukumā realizēja tālmetienu, izvirzot vadībā "Līvānus" ar +2. Ilgāku laiku nebija zināms, kura komanda izcīnīs uzvaru, taču beigas pārliecinošāk nospēlēja RSU, kas arī izcīnīja uzvaru.

RSU rindās četri spēlētāji guva vairāk par desmit punktiem, bet rezultatīvākais ar 21 punktu bija Ivars Ikstens. "Līvānu" komandā labākais bija Edgars Leja, kurš guva 41 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet vispusīgu spēli aizvadīja Didzis Bērziņš - 11 punkti, 12 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

LBL2, 15. februāris

"Līvāni" - "Rīgas Stradiņu universitāte" 85:93 (26:22; 20:26; 19:19; 20:26)
"Līvāni": Leja 41+11AB, Bērziņš 11+12AB+7RP, Grāveris 10, Kokins 9, Škute 8, Klimentjevs 3, Lazdāns 3
RSU: Ikstens 21, Jurjāns 17, Ginters 14, Vilks 11, Upesleja 9, Baško 8+10AB. Šapovalovs 7, Vīnbergs 6

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2013-02-16 00:25, pirms 11 gadiem
Čaļi! Beidzot jāpārtrauc šī zāģu sērija, kā to šovakar izdarīja Dinamo! Bieži pietrūkst tik maz... Lai veicas!
, 2013-02-22 11:43, pirms 11 gadiem
Ivars arī atgriezies
Ojārs Bērziņš cīņā ar Tomu Vasiļjeviču. Foto: Ģirts Gertsons
6

"Ventspils" iemet 36 soda metienus un aizved no Liepājas otro uzvaru

Vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempionāta bronzas godalgu iegūšanas nonākuši "Ventspils" basketbolisti, kuri, pateicoties Artūra Ausēja 30 gūtajiem punktiem, ar 83:76 Kurzemes derbijā apspēlēja "Liepāju".
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
1

LBS par sezonas labāko debitantu atzinusi VEF spēlētāju Robertu Blūmu

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka tā par sezonas labāko debitantu atzinusi ''VEF Rīga'' spēlētāju Robertu Blūmu, kurš visas sezonas garumā bijis kluba stabils rotācijas basketbolists.
Gregs Vitingtons cīņā ar Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" izgāž ceturtdaļu beigas, Vefiņš panāk 2-0

Pie otrās uzvaras Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā pirmdienas vakarā tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 82:66 uzveica "Rīgas Zeļļus", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.