Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Leitis: EČ kvalifikācijas 2.kārtā viss būs atkarīgs no mūsu snieguma

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Leitis: EČ kvalifikācijas 2.kārtā viss būs atkarīgs no mūsu snieguma
Jānis Leitis
Foto: Svensk volleyboll, facebook.com

Iepriekšējā nedēļā Latvijas sieviešu volejbola izlase iekļuva Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā, kur spēles sāksies jau 16. maijā. Rīt valstsvienība dosies uz norises vietu Šveicē. Latvijas Volejbola federācijai mūsu izlases galvenais treneris Jānis Leitis atklāj, ka šajās spēlēs viss būs atkarīgs no mūsu pašu snieguma, bet pretinieces jebkurā gadījumā ir spēcīgas.

Kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas izlases pretinieces būs Polija, Ukraina un Šveice. Šī kārta notiks divos apļos. Pirmā apļa spēles notiks no 16.-18. maijam Šveicē, bet otrā apļa spēles sieviešu izlase aizvadīs no 23.-25. maijam Polijā. Grupas pirmās vietas ieguvēja tiks uz finālturnīru, bet otrās vietas ieguvēja kvalificēsies trešajai kārtai.

Runājot par prognozēm otrajā kvalifikācijas kārtā, Latvijas izlases treneris Jānis Leitis uzsver, ka šajās spēlēs viss būs atkarīgs tikai un vienīgi no mūsu pašu snieguma, jo pretinieces ir spēcīgas, un skaidrs, ka punktus vienkārši tāpat neatdos.

Kvalifikācijas otrajā kārtā mūsu izlases sastāvs būs nedaudz citādāks. "Uz Šveici nedosies pamatsastāva diagonāles uzbrucēja Jana Jaudzema, jo viņa guva traumu, kuras dēļ turpmākajā cīņā piedalīties nevarēs. Būs vēl viena otrā tempa uzbrucēja (Enija Bidzāne), bet Janas vietā laukumā dosies Karīna Fiļipjonoka, kā arī vajadzības gadījumā diagonāles pozīcijā varēs spēlēt Alise Lece vai Ilze Liepiņlauska," informē izlases treneris.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Leitis par mačiem pirmajā kārtā saka sekojošo. "Spēlē pret Norvēģiju [3-1] mēs uzvarējām ar agresīvām servēm, labu kopējo spēli un ar labu spēli aizsardzībā. Mūsu blokam norvēģietes tika garām, bet tiklīdz mēs sākām servēt agresīvi, viņām bija problēmas ar otrajām piespēlēm un izjuka uzbrukums. Viņas arī centās servēt agresīvi, bet viņu serves bija ar lielāku kļūdu skaitu. Šajā mačā kā labākā spēlētāja tika nosaukta Jana Jaudzema. Spēlē pret Zviedriju [1-3] mums nedaudz pietrūka gan fiziska, gan morāla spēka. Pretinieces uzlaida laukumā 14 gadus vecu diagonāles spēlētāju, kura nospēlēja bez kļūdām. Zviedrijas izlasē trumpji bija arī otrā tempa uzbrucējas - māsas Lazičas. Pret mums Zviedrijas izlase ļoti labi nospēlēja aizsardzībā. Mēs ļoti labi atradām caurumus blokā un sitām cauri ar spēku, bet viņas visu aizsardzībā izvilka, līdz ar to atstājot mums maz cerības uz uzvaru. Kā labākā spēlētāja šajā mačā tika nosaukta Ance Auziņa. Spēlē pret Gruziju [3-0] ļoti labi nolasījām, kāds sastāvs jāliek laukumā. Pret Gruzijas garāko centra spēlētāju uzlikām Aneti Briņķi, kura ļoti labi izpildīja uzdevumu gan blokā, gan uzbrukumā. Labi bloķējām, labi nospēlējām aizsardzībā un agresīvi uzservējām. Pēdējo punktu pret Gruziju guva Zane Malaševska ar bloku pret pirmā tempa uzbrucēju, līdz ar to arī Zane izpelnījās šī mača labākās spēlētājas titulu."

Izmantotie resursi:
www.volejbols.lv

     [+] [-]

, 2014-05-14 13:43, pirms 10 gadiem
Polija visstiprākā, par Ukrainu nezinu, ar Šveici var spēlēt.