Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rogličs un Lopess iesaistīti masveida kritienā, "Vuelta a Espana" tuvojas kulminācijai

Rogličs un Lopess iesaistīti masveida kritienā, "Vuelta a Espana" tuvojas kulminācijai
Remī Kavaņa. Foto: AFP/Scanpix

"Vuelta a Espana" 19. posmā lielāko uzvaru karjerā izcīnīja francūzis Remī Kavaņa. Diemžēl sacensību vidusdaļā no velobrauciena nācās izstāties kritienā cietušajai "Jumbo-Visma" lokomotīvei Tonijam Mārtinam.

Pauguriem bagātajā 165,2 kilometrus garajā posmā lielāko uzvaru karjerā izcīnīja francūzis Remī Kavaņa, kurš šā gada "Vuelta a Espana" divreiz bija finišējis trešajā vietā (10. un 17. posmā). "Deceuninck-Quick Step" braucējs 25 kilometrus pirms finiša veica izšķirošo uzbrukumu, veiksmīgi aizbēgot no atrāviena, kuru aktīvi ķēra par pusotru minūti atpaliekošais peletons.

"Deceuninck-Quick Step" tā jau ir ceturtā uzvara velobraucienā. Vispirms ceturtajā posmā uzvaru svinēja nīderlandiešu sprinteris Fabio Jakobsens, bet 12. un 17. etapā nepārspēts bija beļģu klasiku speciālists Filips Žilbērs. Vērts arī atzīmēt, ka 17. posma vidējais ātrums bija 50,628 km/h, tādējādi Žilbērs pārspēja 2015. gada "Parīzes-Tūras" rekordu par ātrākajām sacensībām, kuru garums pārsniedz 200 kilometrus. Iepriekš šis rekords piederēja Mateo Trentinam.

Kā pirmais no peletona finišu šodien sasniedza īrs Sems Benets, kuram nācās samierināties ar trešo reizi izcīnīto otro vietu. Pēc Beneta sekoja Kavaņas komandas biedri Zdeņeks Štibars un jau pieminētais Filips Žilbērs. Diemžēl no sacensībām izstājās "Jumbo-Visma" lokomotīve Tonijs Mārtins, kurš cieta kritienā, kur arī bija iesaistīti Primožs Rogličs, Migels Anhels Lopess un citi favorīti.

Kopvērtējuma Top 5 būtiskas izmaiņas pēc 19. posma nenotika. Rītdien, kur gaidāmi seši kategorizēti kāpumi, braucējiem būs pēdējā iespēja būtiski mainīt situāciju kopvērtējumā.

Vuelta a Espana kopvērtējums pēc 19. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma75:00:36
2.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+2:47
3.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+3:31
4.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+4:17
5.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+4:49