Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands: "Viss vēl nav beidzies. Kad būsim mājās, tad varēsim svinēt"

Neilands: "Viss vēl nav beidzies. Kad būsim mājās, tad varēsim svinēt"
Krists Neilands svin uzvaru Foto: No "Israel Cycling Academy" "Facebook" konta

Krists Neilands Ungārijas tūres otrajā posmā izcīnīja pārliecinošu uzvaru un kļuva par kopvērtējuma līderi. Braucējs atzina, ka vadību būs grūti saglabāt, turklāt atlicis tikai viens kalnains posms.

Ungārijas tūres otrā posma uzvarētājs uzreiz pēc finiša neslēpa prieku par sasniegto: "Beidzot uzvarēju. Tā bija ideāla diena mūsu komandai ("Israel Cycling Academy")." Vēlāk pēc apbalvošanas Neilands sacīja: "Tā bija gara diena uz velosipēda - 200 kilometrus gara distance un +33 grādi pēc Celsija. Visi paveica lielisku darbu, komandas biedri mani visu dienu atbalstīja un es biju spējīgs sataupīt spēkus pēdējiem kilometriem."

"Mums bija plāns pēdējam kāpumam. Tomēr kalna sākumā negāja tik labi, savukārt , tuvojoties virsotnei, jutos lieliski un saviem komandas biedriem teicu, lai viņi izliek visus spēkus, jo pēc tam centīšos aizbēgt no visiem."

Pirms pusotras nedēļas Neilands piedalījās trīs nedēļas ilgajā un nogurdinošajā "Giro d'Italia" velobraucienā. "Pagājušajā gadā pēc "Giro" uzvarēju pirmajās sacensībās, kurās piedalījos. Tas nozīmē, ka mana sportiskā forma pēc šīm sacensībām ir lieliska. Būtu ļoti muļķīgi neizmantot šādu iespēju arī šogad. "Giro" laikā pārrunāju ar komandas vadību savu turpmāko sacensību plānu. Sacīju komandai, ka došos uz Ungārijas tūri tikai tad, ja jutīšos par 100% gatavs. Pārbaudīju sevi Latvijā un biju apmierināts ar rezultātiem."

Ungārijas tūrē ir atlikuši četri posmi, no kuriem divi notiks rītdien. Turklāt Neilands kopvērtējumā ir vismaz vienu minūti priekšā tuvākajiem sekotājiem. "Viss vēl nav beidzies. Kad būsim mājās, tad varēsim svinēt. No atlikušajiem četriem posmiem trīs paredzēti sprinteriem un tikai viens ir kalnains. Saglabāt vadību kopvērtējumā būs grūts uzdevums," vēsu prātu saglabāja Neilands.