Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

DĀR sāks sava titula aizstāvēšanas kampaņu

DĀR sāks sava titula aizstāvēšanas kampaņu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra programmā ir paredzētas trīs spēles un vienā no tām savu titula aizstāvēšanas cīņu sāks Dienvidāfrikas Republikas izlase, kuriem pretiniekos būs Skotija.

Regbija pasaules kausa svētdienas, t.i., trešās dienas, programmā ir ieplānoti trīs mači un sevi interesantas cīņas varēs atrast ikviens regbija līdzjutējs.

Pirmā spēle, kas sāksies 14:00 pēc Latvijas laika, ļaus vērot Japānas un Čīles dueli. Japāņi, protams, ir šīs tikšanās favorīti, jo pēdējo astoņu gadu laikā viņi ir spēruši ļoti platu soli, lai sauktu sevi par regbija spēkstaciju. Sensacionālais 2015. gada PK, kura laikā tika pārspēta DĀR un tikai mazliet pietrūka, lai iekļūtu izslēgšanas mačos, bet 2019. gadā, kad Pasaules kausa finālturnīrs norisinājās jau pašā Japānā, viņi spēja pieveikt Īriju un šoreiz jau tika izslēgšanas mačos.

No otras puses, aizgājušo gadu komandas līderi jaunāki nepaliek un šobrīd, ja var izdarīt secinājumus pēc pārbaudes mačiem, japāņi pārdzīvo ne tos labākos laikus, tāpēc gaidīt no viņiem ko līdzīgu kā iepriekšējos divos turnīros, ir gana optimistiski.

Čīle, turpretim, nevar palepoties ar kārtīgu panākumu sarakstu Pasaules kausa finālturnīros, jo šī viņiem ir pirmā reize, kad Dienvidamerikas komandai ir izdevies kvalificēties četrgades svarīgākajiem mačiem.

Protams, ka čīliešiem šie būs grūti mači, taču, no otras puses, ceļazīmi uz Franciju viņi izcīnīja paši, nevis vinnēja loterijā, turklāt, pa ceļam pārspējot kā Kanādu, tā ASV, kas PK kontekstā bija pārbaudītas vērtības un gana labas komandas.

Ja vajadzētu izteikt prognozes, tad par Čīli var teikt – kamēr komandai ir veselība un spēki, tā var cīnīties ar otrā ešelona vadošajām komandām. Kāpēc ne ar Japānu?

Dienas galvenais mačs, protams, būs DĀR pret Skotiju. Esošie čempioni gribēs turnīru sākt ar uzvaru un, protams, ka viņiem ir visas iespējas, jo pa šiem četriem gadiem "Springboks" vājāka noteikti nav kļuvusi. Drīzāk – ja 2019. gadā DĀR uzvara bija mazliet pārsteidzoša, tad šoreiz viņi ir nobriedušāki un savu sniegumu noslīpējušāki.

Skotija? Stāsts ir klasiskais – mazs spēlētāju pulks no kura izvēlēties izlases kandidātus, savainojumi un viss pārējais, kas raksturīgs visu sportu "mazajām" izlasēm. No otras puses – skoti var cīnīties arī par lielām lietām, ko ir parādījuši testu mačos un Sešu nāciju čempionātā. Kamēr "Dadži" spēj noturēt veselību, viņi ir bīstami arī vadošajām izlasēm.

Velsa un Fidži būs spēļu dienas noslēguma cīņa. Ar velsiešiem ir līdzīgi kā ar Skotiem, taču viņiem līdz šim panākumu ir bijis mazliet vairāk un, kādā brīdī saprotot, ka lietas neiet labi, velsieši atgrieza pie komandas stūres Vorenu Getlandu, kurš ir bijis velsiešu regbija galvenais prāts jau kādu laiku. Arī – ja komandas kodols spēs noturēt veselību visa turnīra garumā, tad Velsa var pārsteigt.

Fidži arī var pārsteigt un to viņi arī jau ir izdarījuši – pēdējā pārbaudes spēlē, Tvikenhemas stadionā pārliecinoši tiekot galā ar Angliju. Vai tas ir bijis pārpratums, vai likumsakarība, Okeānaijas reģiona komandai šajā turnīrā arī būs jānoskaidro pašiem.

2023. gada Pasaules kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Itālija11005
2.Francija11004
3.Urugvaja00000
4.Jaunzēlande10010
5.Namībija10010

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Īrija11005
2.DĀR00000
3.Skotija00000
4.Tonga00000
5.Rumānija10010

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Austrālija11005
2.Velsa00000
3.Fidži00000
4.Portugāle00000
5.Gruzija10010

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Anglija11004
2.Japāna00000
3.Samoa00000
4.Čīle00000
5.Argentīna10010


Foto: RK "Livonia".

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"

Vakar vakarā Latvijas regbija-15 čempionātu uzsāka vicečempioni “Baltic XL/Livonia”, kas savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā uzņēma Rāmavas “Lāčus/MŪKU SALU”, svinot rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0.
"Fēnikss" (zaļā forma) pret "Eži". Foto: Zigismunds Zālmanis.

Ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē regbijā "Eži" uzvar "Fēniksu"

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē mājinieki “Fēnikss” ar 15:19 piekāpās “Ežiem”, kuri izcīnīja pirmo uzvaru.
RK "Livonia" komanda Šauļu turnīrā. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" uzvar Latvijas komandu derbijā un Šauļos regbijā-7 izcīna 5. vietu

RK “Livonia” pārliecinoši pārspēja RK “Miesnieki” spēlē par piekto vietu un kā piektā labākā komanda noslēdza ikgadējo un spēcīgo starptautisko regbija-7 turnīru Lietuvas pilsētā Šauļos.