Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Angļi teju visu spēli pavada mazākumā, taču pārliecinoši pārspēj Argentīnu

Juris Miņins
Juris Miņins

Angļi teju visu spēli pavada mazākumā, taču pārliecinoši pārspēj Argentīnu
Džordžs Fords (ar bumbu), Foto: AP/Scanpix

Paliekot 14 vīru sastāvā jau mača trešajā minūtē, Anglijas regbija izlase, pateicoties nekļūdīgajai Džordža Forda spēlei, ar uzvaru sāka savu dalību 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Argentīna tika pārspēta ar 27:10.

Anglija šo maču sagaidīja ar ne tām labākajām emocijām, jo bez tā, ka pēdējā pārbaudes spēlē, kas, turklāt, notika Tvikenhemas stadionā, viņi zaudēja Fidži, kopumā angļiem sešās iepriekšējās spēlēs ir tikai viena uzvara. Kā arī, fakts, ka PK finālturnīrs ir jāsāk bez komandas kapteiņa Ovena Farela, nez vai uzlabo komandas morāli.

Argentīna, tikusi pie jauna galvenā trenera Maikla Čeikas personā, spēlē savu argentīniešu regbiju, kas ir ļoti karstasinīgs un tas viņiem ne vienu reizi vien ir maksājis ļoti daudz. Tiesa, "Los Pumas" gan jau, ka atcerēsies, ka pagājušā gada novembrī viņi bija izcīnījuši vienu zīmīgu uzvaru – 30:29... pret Angliju, Tvikenhemā. Nez vai tas būs iemesls augstprātībai, taču psiholoģiskajai pārliecībai, ka angļi šobrīd noteikti nav tā komandā, kāda tā bija 2019. gada PK, kur argentīnieši, palikuši mazākumā, tikai noskatījās kā viņiem garām aiziet vieta izslēgšanas mačos.

Par pirmo būtisko notikumu kļuva incidents, kurā Toms Karijs saņēma dzelteno kartīti, kas jau pēc dažām spēles minūtēm angļus atstāja mazākumā. Savukārt Emiliano Bofeli pārkāpēju sodīja ar trim punktiem.

Vēlāk dzeltenā kartīte tika parādīta Santjago Karerasam, ko Džordžs Fords pārvērta trīs punktos, taču angļiem tobrīd vieglāk nepalika, jo mača tiesnesis paziņoja, ka Karija dzeltenā kartīte pēc incidenta padziļinātas izpētes, tiek pārkvalificēta par sarkano. Tas nozīmēja, ka faktiski visu spēli angļi bija spiesti spēlēt 14 vīru sastāvā.

Spēles turpinājums, kā jau šādā gadījumā ir loģisks, bija ar Argentīnas nelielu pārsvaru, tāpēc angļiem bija jādomā kā varētu spēli ja ne lauzt, tad pavērst sev par labu un viens variants ienāca prātā Džordžam Fordam, kurš izšķīrās par dropsitienu un bija arī precīzs. Drīz pēc tam argentīnieši pārkāpa noteikumus un Eliots Deilijs uzņēmās iniciatīvu uz sevi, mēģinot raidīt bumbu vārtos no sava laukuma puses.

Sitiens nebija veiksmīgs, taču tas ļāva angļiem pārvirzīt spēli un pat izdarīt spiedienu uz argentīniešu laukuma pusi, kas noveda pie vēl viena precīza dropsitiena Forda izpildījumā. Tas gan nebija viss, jo angļi, izmantojot neprecizitātes argentīniešu spēlē, atkal nonāca tiešā ieskaites zonas tuvumā, taču piezemējumu viņi neplānoja veikt, jo Fords trešo reizi realizēja dropsitienu, kas ļāva angļiem pārtraukumā iet pie rezultāta 12:3.

Otrajā puslaikā argentīnieši, protams, ka mēģināja lauzt spēles gaitu, jo esot vadībā atdot iniciatīvu oponentiem ir ne tikai bīstami, bet absolūti neloģiski. Angļi gan bija gatavi šādām argentīniešu ofensīvām, turklāt, nebija arī tā, ka "Los Pumas" savus uzbrukumus veidoja bez kļūdām. Tāpēc Stīva Bortvika vīri spēlēja ciešu aizsardzību, bet punkti tika gūti pēc Džordža Forda bumbas sitieniem, kas padevās pārsteidzoši veiksmīgi.

Savukārt Eliots Deilijs atkal mēģināja raidīt bumbu vārtos no savas laukuma puses un atkal bija neveiksmīgs, taču tas spēli atkal pārvirzīja uz Argentīnas laukuma pusi, kas, protams, spēlēja par labu angļiem.

Maikla Čeikas padotie, neapšaubāmi, centās, taču, kā jau argentīniešu regbijam ir raksturīgi, cenšanās bija vairāk kā varēšanas un turpinājās kļūdas, bumbas zaudēšanas un noteikumu pārkāpumi, kas bija tieši tas, kas vajadzīgs Anglijai un Džordžam Fordam.

Interesanti, ka mača vienīgo piezemējumu guva Argentīna, kad pēdējā mača minūtē, pēc dinamiska, bet pozicionāla uzbrukuma, bumbu ieskaites zonā nogādāja Rodrigo Bruni. Tas gan argentīniešiem spēles kontekstā nemainīja un arī angļiem vairs neko nevajadzēja, tāpēc tūdaļ pēc mača atsākšanas svilpes bumba tika raidīta tribīnēs.

Anglijas nākamā spēle ir ieplānota 17. septembrī, kad viņiem būs jācīnās ar citu šīs grupas lielāko pretendenti uz izslēgšanas mačiem, Japānu. Savukārt Argentīna pie pirmās uzvaras mēģinās tikt 22. septembrī, pret Samoa komandu.

Anglija – Argentīna 27:10 (12:3)

Piezemējumi: N/A – R.Bruni (79)
Realizācijas: N/A – E.Bofeli (80)
Soda sitieni: Dž.Fords (10, 46, 54, 59, 67, 75) – E.Bofeli (5)
Dropsitieni: Dž.Fords (27, 31, 37) - N/A

2023. gada Pasaules kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Itālija11005
2.Francija11004
3.Urugvaja00000
4.Jaunzēlande10010
5.Namībija10010

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Īrija11005
2.DĀR00000
3.Skotija00000
4.Tonga00000
5.Rumānija10010

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Austrālija11005
2.Velsa00000
3.Fidži00000
4.Portugāle00000
5.Gruzija10010

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Anglija11004
2.Japāna00000
3.Samoa00000
4.Čīle00000
5.Argentīna10010

     [+] [-]

, 2023-09-10 01:03, pirms 8 mēnešiem
Angļi teicamu spēli nospēlēja un it īpasi Dž.Fords.Ātri paliekot mazākumā visu spēli, viņi nemēģināja par katru cenu lauzties uz piezemējumiem,bet izmantoja taktiski gudri soda sitienus un samērā negaidītos,sen neredzētos dropsitienus,ja jau viņiem ir tik labs spēlētājs sitienu precizitātē kā Dž.Fords.Trīs dropsitieni un visi precīzi vienā puslaikā,kaut kas ļoti reti sastopams.Ja nu vienīgi sen atpakaļ Dž.Vilkinsons Anglijai kaut ko tādu ir iespējis.Neatceros.

     [+] [-]

, 2023-09-10 13:30, pirms 8 mēnešiem
saki Jā saki Nē rakstīja: Angļi teicamu spēli nospēlēja un it īpasi Dž.Fords.Ātri paliekot mazākumā visu spēli, viņi nemēģināja par katru cenu lauzties uz piezemējumiem,bet izmantoja taktiski gudri soda sitienus un samērā negaidītos,sen neredzētos dropsitienus,ja jau viņiem ir tik labs spēlētājs sitienu precizitātē kā Dž.Fords.Trīs dropsitieni un visi precīzi vienā puslaikā,kaut kas ļoti reti sastopams.Ja nu vienīgi sen atpakaļ Dž.Vilkinsons Anglijai kaut ko tādu ir iespējis.Neatceros.
Argentīnieši apjuka pēc tiem dropsitieniem, tā vien šķiet