Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Leklērs apsteidz "Red Bull" pilotus Baku treniņbraucienos

Leklērs apsteidz "Red Bull" pilotus Baku treniņbraucienos
Šārls Leklērs. Foto: AFP/Scanpix

Pirms Formula 1 sacīkšu seriāla astotā posma Azerbaidžānas Grand Prix aizvadīti treniņi, kuros ātrākais bija "Ferarri" pilots Šarls Leklērs, apsteidzot otro un trešo labāko laiku uzrādījušos "Red Bull" pilotis.

Treniņu pirmajā sesijā ātrākais bija meksikānis Serhio Peress (1:45.476), atstājot aiz sevis sarkano auto stūrējošo Šarlu Leklēru (+0.127) un savu komandas biedru, pasaules čempionu Maksu Verstapenu (+0.334).

Otrajā treniņu sesijā abi vadošie piloti apmainījās vietām, labāko rezultātu uzrādot "Ferrari" pilotam Leklēram, ar 1:43.224. Otro vietu ieņemošais Peress zaudēja viņam 0.248 sekundes, bet Verstapens atpalika par 0.356 sekundēm,

Otrajā sesijā ceturtā labākā laika īpašnieks bija spānis Frenando Alonso, kura pilotētā "Alpine" automašīna bija par 0.918 sekundēm lēnāka nekā Leklēram, bet "Ferrari" otrais pilots Karloss Saiss bija piektais, iepeliekot no sava komandas biedra jau vairāk par sekundi (+1.050).

Sestdien Baku norisināsies Azerbaidžānas Grand Prix kvalifikācija, bet sacensības norisināsies svētdien pulksten 14:00.


, 2022-06-10 20:47, pirms 2 gadiem
Lai jau veicās Ferrari un citiem, taču tas ko šonedēļ pateica Binoto ir vnk psc, ka viņiem nav plānots cīnīties šogad par titulu

Dzinēja pareizāk "baterijas" daļas uzlabojumi vēl tikai priekšā.

Šodien visi lēkāja taču RBR ir stabilākā mašīna šajā ziņā.

Ferrari daudz darba, jo pat, ja notiek brīnums un Ferrari paņem startu un būs līderos, uzvarēt maz cerību: 1. Ferrari kko nopūdelēs pitos, 2. Vai sacīkstēs. Lai jau būtu, ka šī būs retā reize, kad tā nenotiek.

Meršiem šajā trasē būs grūti, jo lēkā ojojoi.

Kvalifikācijas režīmā ātrāki izskatās Ferrari, taču ir sajūta, ka RBR visu nerādīja.
Bet sacīkstes režīmā RBR ir absolūti ātrākie.
, 2022-06-10 20:51, pirms 2 gadiem
P.S. Lai arī jaunās mašīnas tik tiešām ļauj viena otrai sekot tuvāk, tas nav stipri uzlabojis apdzīšanas iespējas, un sāk rādīties, ka jaunās izmaiņas reglamentā nav devušas īsti vēlamo.

Arī ja neskaita pirmos divus (komandu) līderus, pārējās padaudz atpaliek viena no otras, vidus daļa manuprāt iepriekšējās sezonās bija tuvāka.
, 2022-06-11 00:34, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: P.S. Lai arī jaunās mašīnas tik tiešām ļauj viena otrai sekot tuvāk, tas nav stipri uzlabojis apdzīšanas iespējas, un sāk rādīties, ka jaunās izmaiņas reglamentā nav devušas īsti vēlamo.

Arī ja neskaita pirmos divus (komandu) līderus, pārējās padaudz atpaliek viena no otras, vidus daļa manuprāt iepriekšējās sezonās bija tuvāka.
Nepiekritīšu. Visās trasēs apdzīšanu ir vairāk kā iepriekšējā gadā. Atšķirība ir tā, ka braucēji var būt mazliet pacietīgāki ar apdzīšanu, jo vieglāk sekot relatīvā tuvumā. Solis noteikti ir sperts pareizajā virzienā, bet būs svarīgi, lai tiek izdarīti pareizie secinājumi, domājot par nākamajām sezonām ar šīm mašīnām.

Runājot par ātrumu - FP1 un FP2 dati liecina, ka Ferrari ir mazliet ātrāki, gan kvalifikācijas, gan sacīkšu režīmā, bet arī man šķiet, ka RB visu neparādīja. Tāpat Ferrari, kā jau šajā sezonā ierasts, ir ātrāki lēnajos līkumos, bet RB taisnēs. Un ši nu reiz ir trase, kur taisnes ātrums radīs iespējas apdzīt.

Būs interesanti paskatīties, ko rādīs Alpine gan sestdien, gan svētdien. Taisnēs ļoti iespaidīgi.
Foto: McLaren

"McLaren" komanda Monako startēs ar Sennam veltītu dizainu

"McLaren" komanda F1 pasaules čempionāta posmā Monako trasē startēs ar mašīnu krāsojumu, kas veltīts Airtonam Sennam.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

Noriss: "Ja būtu vēl viens aplis, es uzvarētu"

Lando Noriss pēc Emīlijas-Romanjas GP sacensībām atzinis, ka, ja būtu dots vēl viens aplis, viņš tiktu Maksam Verstapenam garām un izcīnītu otro uzvaru pēc kārtas.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs: "Mums bija pavisam citāda jaudas stratēģija"

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs Emīlijas-Romanjas F1 posmā piekāpās Maksam Verstapenam un Lando Norisam. Viņš atzīst, ka "Red Bull" un "McLaren" komandas uz šo sacīksti ar saviem dzinējiem bija paveikušas kaut ko, pēc sportista vārdiem, savādu.