Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lieliskais Tsonga Londonā saplosa Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lieliskais Tsonga Londonā saplosa Nadalu
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AFP/Scanpix

Pārsteigumu Londonā notiekošajā „AEGON Championship” turnīrā sarūpējis Žo-Vilfrīds Tsonga. Francūzis trīs setos sasita ranga līderi Rafaelu Nadalu – 6:7(3), 6:4, 6:1.

Tsonga izsit ranga līderi

Pirmajā setā Nadalam pie Tsongas serves līdz 11. geimam variantu nebija – uzvarētas tikai divas izspēles. Pie 5:5 Nadals ieguva 40:0 pārsvaru, servējot pretiniekam, taču francūzis ar lielisku servēšanu atspēlējās un tika līdz taibreikam. Tajā viņu iegāza dubultkļūda un misēklis pie tīkla, ļaujot Nadalam uzvarēt ar 7:3. Otrajā setā Tsonga 9. geimā tika pie breika, bet pēc tam bez stresa izservēja setu – 6:4.

Trešajā setā Tsonga lieliski dzenāja spāni pa korta stūriem un iesita vairākus lieliskus diagonālos sitienus, setu sākot ar fantastisku dubultbreiku – 4:0. Pat Nadals šoreiz no bedres ārā netika, piedzīvojot zaudējumu. Tsonga 3. setā bija pārāks ar 6:1. Francijas ceturtajam numuram šodien 25 eisi. Žo-Vilfrīdam karjerā 2. uzvara pret Nadalu. Pirmā tika gūta pirms trim gadiem Melburnā. Tsonga kļuvis par ceturto tenisistu, kam šogad izdevies tikt galā ar Nadalu – pirms tam to paveica Nikolajs Davidenko, Davids Ferers un četras reizes Novaks Džokovičs.

„Pieveikt Nadalu man nozīmē ļoti daudz, jo viņš šobrīd ir pasaulē labākais. Esmu ļoti laimīgs! Lai uzvarētu Nadalu, man bija jāspēlē savs labākais teniss un šodien spēlēju lieliski. Atmosfēra bija fantastiska un lika man justies komfortabli. Cerams, ka izdosies labi nospēlēt pusfinālā. Šodien uzvarēt palīdzēja tas, ka centos nezaudēt koncentrēšanos, tas arī izdevās,” sajūsmā par lielisko uzvaru uzreiz pēc mača bija Tsonga.

Arī pērn Nadals, kurš šajā turnīrā uzvarēja 2008. gadā, izstājās ceturtdaļfinālā un arī tad nevarēja tikt galā ar pretinieka iespaidīgo servēšanu. Pagājušajā gadā Rafu sarūgtināja tautietis Felisiano Lopess. Tsongas pretinieks pusfinālā būs Džeimsa Vorda un Adriana Mannarino spēles uzvarētājs.

Tsonga pusfinālā tiksies ar šī turnīra lielāko pārsteigumu, ranga 214. vietā esošo britu Džeimsu Vordu (Lielbritānijas otrais numurs aiz Endija Mareja), kurš šonedēļ aizsūtījis mājās gan Stanislasu Vavrinku, gan pērnā gada čempionu Semu Kveriju un šodien tika galā arī Ernesta Gulbja pāridarītāju Adrianu Mannarino. Dramatiskā trīs setu mača Vords uzvarēja ar 6:2, 6:7(14), 6:4. Otrajā setā Džeimss pie 5:4 nespēja izservēt maču, bet pēcāk episkā taibreikā neizmantoja septiņas mačbumbas. Trešajā setā ar breiku priekšā bija Mannarino, taču pārsvaru neprata nosargāt...

Otro pusfināla pāri veidos divi Endiji – Marejs un Rodiks. Pirmajam šodien bija brīvdiena, jo viņa pretinieks Marins Čiličs potītes traumas dēļ no spēlēšanas atteicās, bet Rodikam sanāca treniņmačs pret Fernando Verdasko (6:2, 6:2). Spānis gan izpildījuma, gan motivācijas ziņā bija tālu no sava labākā tenisa. Marejam 6-5 bilance pret Rodiku, kurš bijis pārāks divās no trim viņu spēlēm uz zāliena, ieskaitot episko Vimbldonas pusfinālu diviem gadiem, kad Rodiks uzvarēja sīvā četru setu cīņā.

Hallē iespējams vāciešu fināls

Pērn Hallē finālā Leitons Hjuits apspēlēja Rodžeru Federeru, kurš šogad „French Open” uzkrātā noguruma un arī savainojuma dēļ Vācijā nebija ieradies. Hjuits gan bija, taču tālāk par ceturtdaļfinālu netika. Šodien viņu apturēja vietējais favorīts Filips Kolšraibers, uzvarot ar 7:6(4), 6:3. Austrālijas pirmajam numuram visa mača laikā neizdevās tikt pie kaut vienas breikbumbas, jo Filips lieliski servēja. Kolšraibers pusfinālā tiksies ar Gaelu Monfīsu. Zīmīgi, ka francūzis uzvarējis visas trīs savstarpējās spēles pret Kolšraiberu, tiesa, visi mači notika telpās uz „hard” seguma.

Arī otrajā pusfinālā viens vācietis un arī Filips – Petšners. Viņam rīt gaidāms mačs ar Tomašu Berdihu. Čehs šodien saplosīja Deivisa kausa čempionu Viktoru Troicki – 7:6(3), 6:1. Jāteic gan, ka serbs pēc zaudēta pirmā seta otrajā spēlēja ar pusnopietnu attieksmi. Berdiham 3-1 bilance pret vācieti. Abos pusfinālos uzvarot Filipiem, svētdien var sanākt savdabīgs vāciešu fināls, pie tam divu Filipu fināls...

Slēpts komentārs: samoseckis
Slēpts komentārs: Baxter19
Slēpts komentārs: rainmaker

  +9 [+] [-]

, 2011-06-10 22:08, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: ir jau atskjiriba iziet visu RG vai izkrist sakumaa un atputusamies spelet
Autora kompetence ir zem katras kritikas
Ja Nadals būtu gribējis atpūsties viņs nemaz nebūtu piedalijies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-06-10 22:34, pirms 13 gadiem
Reāli saplosīja tikai 3.setā, 1. un 2.setā gāja kā pa kalniem - te vienam virsroka, te otram!
Bet nu teicami nospēlēts 3.sets ļāva piebeigt Nadālu.
Kopumā vismaz man spēle ne visai - pārāk īsas izspēles. Laikam tomēr skatāmāki ir māla turnīri ar garajām izspēlēm

     [+] [-]

, 2011-06-10 22:50, pirms 13 gadiem
Tika izteikts pat viedoklis(ne no Nadala puses), ka Nadals grib atpūsties un varētu nemaz nespēlēt šo maču! Liekas savu ir izdarījis....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-10 23:02, pirms 13 gadiem
Vai tas nozīmē, ka Novaks jau ir 1. rangā?

  +4 [+] [-]

, 2011-06-10 23:05, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Tam mazajam resnim, nekad nekas nav labi. Saplosa ?
Viņš zin šā vārda nozīmi. Ganjau nē, pazīst tikai vārdus - norīt, aprīt.
Liela tev muižā ka uzrakstīja saplosa. Acīs kož ?

  -3 [+] [-]

, 2011-06-10 23:18, pirms 13 gadiem
Un vēl par otro setu, Tsonga tika pie breika uz pirmajā geimā vienkārši Nadals atbreikoja atpkaļ, liekas ka autors īsti nav redzējis visu maču!!!

     [+] [-]

, 2011-06-10 23:35, pirms 13 gadiem
kkk rakstīja: Vai tas nozīmē, ka Novaks jau ir 1. rangā?
Aizstāvēja punktus, nekas nemainās.

Jo Wilfrīdam viss padevās šovakar un kāda no retajām reizēm, kad Rafaelam nebij ko teikt 3. setā.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-11 01:19, pirms 13 gadiem
Tas pats būtu noticis, ja Parīzē pret Nadalu finālā spēlētu Novaks !! Tāpat izdzenātu pa stūriem, kā tas bija redzams gan Madridē, gan Romā !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-11 08:54, pirms 13 gadiem
Tas nav nekāds pārsteigums. Jau uz sava iemīļotā "māla" Rafa vairs ne tuvu nav 100% galvenais favorīts, par zāli pat lieki runāt. Šajā mačā Tsonga gan drīzāk "piebeidza" spāni. Pēdējais sets vispār bija vienos vārtos. Tagad, protams, nedaudz žēl, ka Džoko nespēlēja FO finālā, bet tik pat labi arī Federers kopā ar viņu būs 2 galvenie favorīti uz Vimbldonas troni. Rafam sāk beigties degviela un tas ir acīmredzams.

     [+] [-]

, 2011-06-11 12:12, pirms 13 gadiem
Tā bija aizpagajušā gada wimbledonā ,kad pusfinālā tikās Endiji.
Pagajušogad finālā spēlēja Berdihs un Rafaels.

  -2 [+] [-]

, 2011-06-11 13:22, pirms 13 gadiem
visvairāk man patika raksta vietas, kur bija vārdi episki!!!

EPIC FAIL!

     [+] [-]

, 2011-06-13 09:39, pirms 13 gadiem
Tsonga spēlēja tiešām ļoti labi, bet par to Nadala saplosīšanu...Skaidri bija redzams, ka 3.setā ar Nadalu kaut kas nav kārtībā, viņš taču pat necentās nedz spēlēt nedz atspēlēties, izskatījās ka šim vai nu viss vienalga jeb vēders sāp vai kas tamlīdzīgs, vai kaut kāds šoka stāvoklis iestājies