Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcāns aizraujošā cīņā pieveic Bulmeistaru un izcīna Latvijas čempiona titulu

Rolands Eliņš

Vilcāns aizraujošā cīņā pieveic Bulmeistaru un izcīna Latvijas čempiona titulu
Kristaps Bulmeistars un Ralfs Vilcāns pēc aizvadītās cīņas. Foto: Levs Berezins

Rīgā aizvadītajā cīņu šovā "Tonybet Fight Night" vakara kulminācijā Ralfs Vilcāns pēc punktiem pārspēja Kristapu Bulmeistaru un ieguva Latvijas čempiona titulu otrajā vidējā svarā. Zaurs Džavadovs tikmēr ieguva kikboksa WKN "Intercontinental" čempiona jostu, nokautējot savu pretinieku, bet ukrainis Bogdans Sobols ieguva IBA "Intercontinental" čempiona jostu boksā otrā vidējā svarā.

Ralfs Vilcāns (16-1) izcīnīja uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu (96:94, 99:92 un 99:91) desmit raundu ilgā cīņā.
Kristaps Bulmeistars (12-2) līdz ar to piedzīvoja savu otro zaudējumu pēc kārtas. Gan viņš, gan Vilcāns vasarā bija aizvadījuši cīņas ārzemēs, abi izbraukumā paliekot bez uzvarām.

Viņu savstarpējās cīņas likme bija Latvijas čempiona tituls otrajā smagajā svarā. Vilcāns iepriekš cīnījies arī augstākās svara kategorijās, un viņam bija 6cm auguma pārsvars pār Bulmeistaru.

Abi bokseri sarīkoja aizraujošu cīņu, kurā izcēlās ar aktīviem uzbrukumiem un augstu tempu. Par garlaicību ringā skatītāji nevarēja sūdzēties, taču Vilcāna sitieni mērķi sasniedza biežāk. Cīņas otrajā pusē Bulmeistars centās pagriezt visu sev par labu un meklēja nokauta iespējas, taču tās izmantot neizdevās.

Vilcānam šī ir trešā čempiona josta profesionāļa karjerā - iepriekš viņš ieguvis prestižo WBC "International" čempiona titulu pussmagajā svarā un mazāk prestižo IBA "Intercontinental" titulu otrajā vidējā svarā.

Cīņu šovā Arēnā Rīga pie pieminētā IBA titula tika ukrainis Bogdans Soboļs, kurš pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā apmeties Latvijā. Soboļs pēc punktiem pārspēja Igaunijas bokseri Pāvelu Semjonovu un uzlaboja savu bilanci līdz 16-0.

Kikboksā Latvijas cīņu sporta zvaigzne Zaurs Džavadovs ar nokautu trešajā raundā pieveica francūzi Žanu Sebastianu Bovinu un ieguva WKN "Intercontinental" čempiona titulu. Savukārt cīņā par WKN "Europe" titulu Raivis naglis pieveica Raivo Aukstikalni.

Pie uzvarām boksa cīņās tika vēl trīs Latvijas bokseri. Milans Volkovs (10-2) pēc punktiem pārspēja Juri Zundovski (6-7), Emīls Špīss (9-1) tika galā ar ungāru Zoltanu Sābo (28-35-2), kamēr Beatrise Rozentāle (1-0) ar uzvaru pirmā raunda vidū atklāja savu profesionāles karjeru, ar tehnisko nokautu pieveicot ungārieti Viktorija Takacsu.

Ātru uzvaru MMA cīņā guva arī Hasans Mežijevs, kurš izcēlās ar efektīgu pretinieka Jana Lisaka (Čehija) nogāšanu zemē, kam sekoja nokauts pirmā raunda vidū. Savukārt kikboksa cīņā Arsēnijs Nikolajevs pēc punktiem pieveic uzbeku Faruku Gafurovu.

     [+] [-]

, 2023-10-08 00:22, pirms 7 mēnešiem
Meklēja nokauta iespējas, bet tās neatrada, nevis nespēja izmantot, jo Vilcāns vnk nekādas iespējas īsti nedeva.

Nosūtīja tehniskajā nokautā