Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova ar Broudiju iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova ar Broudiju iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova kopā ar Lielbritānijas tenisisti Naomi Broudiju Notingemas "International" turnīra 1. kārtā atspēlējās un ar rezultātu 3:6, 6:2, 11:9 pieveica japānietes Šuko Aojamas un čehietes Renatas Vorāčovas duetu.

Sevastova iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā

Pēc neveiksmīga mača sākuma tieši Sevastova sāka atspēlēšanos, 2. seta trešajā geimā iegūstot breiku, kas nopelnīts, izšķirošā punkta izspēlē precīzi nospēlējot ar "backhand". Otro breiku šajā setā Sevastova un Broudija ieguva pēc Aojamas dubultkļūdas.

Sevastova ar pārinieci supertaibreikā izsēja startā iegūtu četru punktu pārsvaru (4:0), Broudija vēlāk ar sitieniem tīklā izniekoja divas mačbumbas (9:7), bet pati kļūdas laboja, iegūstot nākamos divus punktus. Sevastova un Broudija ceturtdaļfinālā tiksies ar Ķīnas komandu Jifana Su un Saisaja Čžena, kuras izliktas ar otro numuru. Pirmās kārtas pārvarēšana dod 60 reitinga punktus un

Ostapenko zaudē dzimšanas dienā

19. dzimšanas dienā neveiksmi Hertogenbošas "International" sērijas dubultspēļu turnīra 1. kārtā piedzīvoja Aļona Ostapenko, kura kopā ar Krievijas tenisisti Veru Duševinu zaudēja sacensību pirmajam duetam Oksana Kalašņikova/Jaroslava Švedova (Gruzija/Kazahstāna) – 5:7, 3:6. Lai arī Ostapenko un Duševinai izdevās iegūt četrus breikus, abas reizes tas notika brīdī, kad viņas jau bija iedzinējos ar breiku.

Švedova ir divkārtēja "Grand Slam" čempione, 2010. gadā kopā ar Vanju Kingu uzvarot Vimbldonā un "US Open". Ostapenko šogad dubultspēļu sacensībās zaudējusi visus četrus mačus – divreiz "Grand Slam" līmenī ar Jūliju Putincevu, bet pa reizei ar Duševinu un Jevgeņiju Rodinu (Sanktpēterburgā).

Lībietis beidz uzstāšanos Honkongā

Miķelis Lībietis (ATP 472.) otrajā mačā Honkongas "Futures 10 000" sērijas sacensībās zaudēja gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā. Trešdien vispirms 6:7(5), 3:6 neveiksme pret 19 gadus veco Taivānas tenisistu Kuanji Lī. Arī viņam šonedēļ reitinga rekords, ieņemot 710. vietu. Lībietis 1. setā nenoturēja breika pārsvaru (4:2), bet 2. setā vienīgo reizi servi zaudēja cīņas priekšpēdējā geimā.

Dubultspēļu turnīra 2. kārtas mačā, kas bija ceturtdaļfināls, Lībietis kopā ar Igaunijas tenisistu Markusu Kerneru nenosargāja seta un breika pārsvaru, ar 6:3, 3:6, 4:10 zaudējot ķīnietim Juginam Ninam un Taivānas tenisistam Čenju Ju. Vienspēļu turnīrā Miķelis tika pie viena reitinga punkta. Lībietis Honkongā, kur mači notiek uz "hard" seguma, spēlēs arī nākamajā nedēļā.