Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Par obligāto pretendentu WBC titulam smagsvaros nozīmē Vaita-Valīna cīņas uzvarētāju

Rolands Eliņš

Par obligāto pretendentu WBC titulam smagsvaros nozīmē Vaita-Valīna cīņas uzvarētāju
Dilians Vaits pret Aleksandru Povetkinu. Foto: Matchroom Boxing

Pasaules boksa padome (WBC) apstiprinājusi britu boksera Diliana Vaita un Oto Valīna cīņas uzvarētāju kā obligāto kandidātu pasaules čempiona titulam, par ko nedēļas beigās cīnīsies Deontejs Vailders, cenšoties to atņemt Taisonam Fjūrijam. Tāpat oficiāli nozīmēta Artura Beterbijeva, pussmagā svara čempiona, nākamā cīņa – 17. decembrī pret amerikāni Markusu Braunu.

Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders nedēļas nogalē aizvadīs savu trešo savstarpējo cīņu, kurā likme būs WBC pasaules čempiona tituls smagsvaros, kas šobrīd ir Fjūrija īpašumā. Kamēr tiek daudz runāts par Fjūrija iespējamo nākamo cīņu pret Oleksandru Usiku vai Entoniju Džošua, kuriem tiek plānota revanša cīņa, WBC oficiāli nozīmējusi obligāto titula pretendentu, kuram teorētiski būs priekšroka.

Obligātais pretendents noskaidrosies Diliana Vaita un zviedra Oto Valīna cīņā 30. oktobrī. Vaits nesen revanšējās Aleksandram Povetkinam par negaidīto zaudējumu pirms gada, un WBC sekundārais tituls viņam pieder jau kopš 2019. gada vidus, taču savu lielo titulcīņu Vaits tā arī nav saņēmis.

Savukārt Valīns (22-1) ir bokseris, kurš pirms trim gadiem aizvadīja cīņu Rīgā Brieža-Usika cīņu šovā, bet pēc tam sarūpēja pamatīgu pārbaudījumu Fjūrijam, 2019. gada septembrī viņam piekāpjoties pēc punktiem asiņainā cīņā. Pēc tam Valīns pieveica Dominiku Brazīli un tagad aizvadīs cīņu pret Vaitu.

Jāpiezīmē, ka WBC savā lēmumā devusi iespēju pasaules čempionam obligātā pretendenta vietā par pretinieku izvēlēties kādu citu čempionu, proti, aizvadīt titulu apvienošanas cīņu, taču, ņemot vērā, ka Usikam un Džošua gaidāma revanša cīņa, tas tuvākā pusgada laikā varētu būt ļoti mazticams variants.

Tikmēr pussmagā svara čempions WBC un IBF versijās krievu bokseris Arturs Beterbijevs savu nākamo cīņu aizvadīs 17. decembrī Monreālā. Viņam pretim stāsies Markuss Brauns, WBC titula obligātais pretendents. Šī cīņa bija izlikta izsolē, kurā uzvarēja "Top Rank" ar 1.1 miljonu vēru piedāvājumu, no kura 70% pienāksies Beterbijevam honorārā.

36 gadus vecais Beterbijevs uzvarējis visās 16 savās cīņās profesionālajā boksā, turklāt visās ar nokautu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingnews24.com/2021/1...
https://www.boxingscene.com/artur-b...