Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Japānas "Briesmonis" Inoue ātri iznīcina Donairi un apvieno trīs titulus

Rolands Eliņš

Japānas "Briesmonis" Inoue ātri iznīcina Donairi un apvieno trīs titulus
Naoja Inoue pret Nonito Donairi. Foto: AFP/Scanpix

Japānas bokseris Naoja Inoue turpināja savu dominanci vieglākā svara kategorijā un ar nokautu otrajā raundā sagrāva Filipīnu izcilā boksa Nonito Donaires pretestību, apvienojot IBF, WBC un WBO pasaules čempiona titulus.

• Naoja Inoue (23-0) Supersērijas finālā 2019. gadā pieveica Nonito Donairi (42-7), un šī cīņa vairāku boksa mediju vērtējumā tika nosaukta par gada cīņu boksā. Inoue uzvarēja pēc punktiem, kamēr Donaire izpelnījās lielu cieņu par izturēšanu līdz galam un nopietnu problēmu sagādāšanu dominējošajam japānim.

• Pēc uzvaras Supersērijā Inoue devās iekarot Ziemeļamerikas tirgu, taču to patraucēja pandēmija. ASV viņš aizvadīja divas cīņas, decembrī atgriezās ar cīņu Japānā, kamēr Donaire 38 gadu vecumā atkal nonāca pasaules čempiona statusā, tiekot pie WBC jostas vieglākajā svarā.

• Ar čempiona jostu īpašumā Donaire, deviņkārtējais pasaules čempions, kuram tiek paredzēta drošā vieta Boksa slavas zāle, varēja pieprasīt revanšu un otru iespēju pret Inoui, kas arī tika sarūpēta. Taču kopš viņu pirmās cīņas bija pagājuši trīs gadi un Donaire nonācis ļoti tuvu piektajam gadu desmitam savā dzīvē, kamēr Inoue ir karjeras pilnbriedā (29 gadi).

• Šodienas cīņā Japānā nekādas intrigas nebija. Abi bokseri jau no pirmajām sekundēm aktīvi meklēja iespējas uzbrukt pretiniekam, taču Inoues sitieni bija daudz ātrāki, spēcīgāki un nesaudzīgāki.

• Inoue ar ātru sitienu pa galvu piespieda Donairi nonākt nokdaunā pirmā raunda beigās. Donaire ātri piecēlās, taču no tālākiem uzbrukumiem viņu izglāba gongs.

• Savukārt otrajā raundā Donairi vairs nekas neglāba, jo Inoue viņu "apstrādāja" pēc pilnas programmas, un, kolīdz filipīnieša rokas aizsardzībā vairs nedarbojās ideāli, Inoues sitieni sasniedza mērķi. Donaire vienubrīd saļodzījās tik ļoti, ka pastreipuļoja vairākus soļus atpakaļ, taču noturējās kājās. Tas cīņu gan pagarināja tikai par dažām sekundēm, jo nākamie Inoues sitieni nosūtīja Donairi kritienā starp virvēm, un tiesnesis cīņai lika punktu.

• Inoue uzreiz pēc cīņas devās pie sava pretinieka un pārliecinājās par viņa veselību, kā arī pateicās par cīņu, kārtējo reizi apliecinot, ka ir draudīgs ringā, nevis ārpus tā. Inoue no savām 23 cīņām ar nokautu pabeidzis 20.

• Inoue līdz ar to apvienojis savā īpašumā WBC, WBA un IBF pasaules čempiona jostas. Pēc cīņas viņš pauda vēlmi kļūt par vieglākā svara neapstrīdēto čempionu. WBO čempiona josta šobrīd pieder Polam Batleram (34-20), britam, kurš to ieguva pirms un aizstāvēja šī gada aprīlī. Inoue būtu milzīgs šīs cīņas favorīts, tiesa, par Inoui to šobrīd var teikt par visiem pretiniekiem vieglākajā svarā.