Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam un Šmēdiņam poļu dienā Dohā uzvara un zaudējums

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam un Šmēdiņam poļu dienā Dohā uzvara un zaudējums
Jānis Šmēdiņš uzbrukumā
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Dohā ar uzvaru sākuši arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pirmajā mačā ar 2-0 pārspēja poļus Kacperu Kujavjaku un Maceju Rudolu, bet par uzvaru grupā zaudēja viņu tautiešiem Mihalam Brilam un Gržegoržam Fijalekam.

Smagais darbs pēdējos mēnešos Fortlauderdeilā atmaksājās Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuri izcīnīja trešo vietu. Pēc pāris dienām jau jauns turnīrs un jauni izaicinājumi Dohā. Pretī latviešiem stājās poļi Kacpers Kujavjaks un Macejs Rudols.

Spēli labāk sāka poļi, gūstot pirmos divus punktus. Pagāja neliels laiks, lai Samoilovs un Šmēdiņš atjaunotu līdzsvaru uz tablo (5:5). Kādu laiku spēle ritēja līdzīgi, bet tad pie divu punktu pārsvara tika arī Latvijas duets (10:8). Tas gan tā palika uz īsu brīdi, jo sekoja pretinieku izrāviens, poļiem dodoties atpūtā pie rezultāta 11:10. Pēc tehniskā pārtraukuma poļiem izdevās gūt vēl vienu punktu, atjaunojot divu punktu pārsvaru. Samoilovs un Šmēdiņš saņēmās, veica savu izrāvienu, kā arī droši pārņēma vadību (14:12). Tuvojoties seta galotnei, Samoilovs un Šmēdiņš pirmo reizi ieguva arī trīs punktu pārsvaru, kas ļāva justies drošāk. Seta galotnē iniciatīva jau pilnībā piederēja Latvijas duetam, kas ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 21:16.

Otro setu ar bloku sāka Samoilovs, bet pēc tam neizdevās punktā pārvērst Šmēdiņa atspēlēto bumbu aizsardzībā. Latvieši turpināja labi spēlēt aizsardzībā, bet paceltās bumbas neizdevās izspēlēt. Tādējādi rezultāts turpināja augt līdzīgi, bet pirmie tomēr pie divu punktu pārsvara tika latvieši (6:4). Poļi pārsvarā spēja noslēgt savus uzbrukumus, bet ar spēli aizsardzībā nesekmējās. Epizodiski izdevās sadeldēt rezultāta starpību, bet ne panākt izlīdzinājumu. Pirms pārtraukuma Samoilovam bija iespēja atjaunot trīs punktu pārsvaru, bet viņš izsita autā (11:10).

Pēc pārtraukuma Polijas duets atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet uzreiz Samoilovs un Šmēdiņš guva divus punktus pēc kārtas (14:12). Kujavjaks un Rudols atbildēja ar to pašu, saglabājot intrigu. Latvieši spītīgi turējās un nepieļāva pretinieku izvirzīšanos vadībā. Seta izskaņu izdevās sākt ar trīs punktu pārsvaru, bet atlikušo seta daļu pabeidza tikpat pārliecinoši kā pirmajā setā. Gala rezultātā uzvara ar 2-0 (21:16, 21:16).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet šodien par uzvaru grupā cīnījās pret citu Polijas duetu - Mihalu Brilu un Gržegoržu Fijaleku, kuri pirmajā mačā ar 2-0 (21:13, 22:20) apspēlēja krievus Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu.

Otro maču šodien dueti sāka līdzīgi, krājot punktus pārmaiņus. Minimālā vadībā atradās latvieši, bet tad spēle uz augumā mazāko Fijaleku deva rezultātu. Laba Samoilova serve un Šmēdiņš pie tīkla ļāva iegūt trīs punktu pārsvaru (7:4). Līdz tehniskajam pārtraukumam neviens no duetiem nespēja veikt kādu izrāvienu, Samoilovam un Šmēdiņam saglabājot vadību (12:9).

Pēc pārtraukuma Brilam izdevās bloķēt Šmēdiņa uzbrukumu, sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet vēl brīdi vēlāk rezultāts jau bija neizšķirts (15:15). Seta galotnē svarīgu eisu ar tīkla palīdzību izservēja Brils, izvirzot poļus vadībā ar 19:18. Samoilovs un Šmēdiņš paņēma pārtraukumu, pēc kura centās atspēlēties. Seta galotne ieilga, bet poļiem tomēr izdevās izcīnīt panākumu ar 25:23.

Otrā seta sākumā turpinājās abu duetu līdzīgā spēkošanās, poļiem pirmajiem iegūstot divu punktu pārsvaru (6:4). Poļi ļoti labi darbojās laukumā un serves uzņemšanā, sekmīgi noturot iegūto pārsvaru. Pirms tehniskā pārtraukuma poļiem izdevās tikt pie vēl viena punkta, vēl vairāk sarežģījot Latvijas dueta iespēju atspēlēties (12:9). Pēc pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš nespēja salauzt Brilu, poļiem palielinot pārsvaru līdz četriem punktiem. Pusi no deficīta ātri izdevās atgūt, bet seta galotni izdevās sākt jau pie neizšķirta rezultāta 17:17. Seta galotne atkal ievilkās, šoreiz arī latviešiem tiekot pie setbumbas. Poļi gan to sekmīgi mainīja, uzvarēja nākamās divas izspēles, un svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (25:23, 22:20).

Līdz ar to Samoilovam un Šmēdiņam neizdevās iekļūt astotdaļfinālā, kas nozīmē, ka izslēgšanas turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas. Sacensības turpināsies rīt, bet pretinieki noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.

Slēpts komentārs: strops

  +6 [+] [-]

, 2018-03-07 16:13, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Atmaksājas? Zaudēt kaut kādiem polīšiem........
Tu esi IdEots!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-07 18:32, pirms 6 gadiem
Stikla_desa, 16:13, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
strops rakstīja: Atmaksājas? Zaudēt kaut kādiem polīšiem........
Tu esi IdEots!

Tad jau esam līdzīgi.Tu muļķa desa. Nomaini bildīti loh ! Džekam nelieto uzkodām desu. Vienīgi ja esi " sibirskij fufaječņik ".......

     [+] [-]

, 2018-03-07 20:22, pirms 6 gadiem
Платить за электричество в 2 разa меньше не нарушая закон реально! Советую абсолютно каждому ознакомиться с этой статьей - ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! - элеkтpиka с более чем 30-летним стажeм! Это действительно легально, советую всем, кто не хочет переплачивать!q