Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M. Dukurs: "Uzsvaru lieku uz EČ un PČ, Phjončhanas posmā eksperimentēšu"

M. Dukurs: "Uzsvaru lieku uz EČ un PČ, Phjončhanas posmā eksperimentēšu"
Martins Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc pirmā finiša uz pjedestāla šajā sezonā sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par šodien Pasaules kausa posmā Altenbergā iegūto sudraba medaļu, kā arī novērtēja konkurentus un salika akcentus šai sezonai.

"Jā, mazliet neierasti, ka šosezon tikai pirmoreiz esmu uz pjedestāla, taču nebija jau arī tā, ka mans mērķis Ziemeļamerikas posmos bija par katru cenu ielauzties trijniekā. Bija citi uzstādījumi. Turklāt sezonas sākumā bija problēmas ar ekipējumu. Zaudējumi bijuši ne tikai finansiāli, pazaudēts ir arī daudz laika. Neko darīt. Tāpēc Ziemassvētkus pavadījām trasē, mēģinājām kaut ko sagrābt atpakaļ. Šodien braucu tieši ar Ziemassvētku periodā iemēģinātu slidu. Nebija slikti," stāsta Martins.

Sportists norāda, ka arī braukšanā pagaidām trūkst stabilitātes. "Nāku ārā no virāžas it kā pareizi, bet nav īsti pārliecības. Izdari vienu lieku kustību un sanāk sānslīde. Otrajā braucienā par spīti trases rekordam bija maza kļūda trases augšdaļā, nesanāca arī aplis, no tā vajadzēja iziet ar lielāku ātrumu. Domāju, ka tīri uz braukšanu salasītu vēl 0,15 sekundes, vairāk gan ne."

Pirmo uzvaru karjerā šodien svinēja vācietis Kristofers Grothērs. Pēdējoreiz kāds no vācu skeletonistiem Pasaules kausa posmā bija uzvarējis 2012./2013. gada sezonā, kad Vistlerā triumfēja Franks Rommels. "Grothērs jau treniņos parādīja, ka slikti nebrauc. Ja godīgi, tad biju domājis. ka būšu viņam nedaudz tuvāk. Taču viņš nobrauca labi, un arī tehnika vāciešiem slīdēja lieliski. To varēja redzēt jau vakar sieviešu sacensībās. Arī treniņbraucienos, kuros labi bija visi trīs vācieši."

Vai šo var uzskatīt par Vācijas skeletona augšāmcelšanos? "Es teiktu, ka jā. Viņu programma strādā, šeit nav nekāda sagadīšanās. Vācieši Ziemassvētkos šeit trenējās, pieslīpēja trasi. Darbs rit pareizajā virzienā. Speciālisti viņiem ir, netrūkst arī materiāla, ar ko strādāt," saka Dukurs.

Runājot par Dienvidkorejas sportistu Sunbinu Junu, Martins secina, ka viņam šajā trasē vispār neiet. "Sezonas sākumu viņš pavadīja tikai Kanādas un ASV trasēs, tādēļ arī pirmajos posmos Ziemeļamerikā bija labā līmenī. Eiropas trasēs viņam tik labi neveicas. Izņēmums ir Sanktmorica. Tur viņš jau treniņos ir par sevi pārliecināts.Tāpat zināma lieta, ka Eiropā nesokas arī amerikānim Metjū Entuānam. Turklāt arī laika apstākļi šodien bija viņam galīgi nepiemēroti."

"Krievijas sportisti sākumā acīmredzot bija iedomājušies, ka tomēr varēs startēt Altenbergas posmā, jo treniņos turpat vien apkārt grozījās - gāja uz svaru zāli un manēžu. Tādēļ sanāksmē pirms mačiem uzreiz tika pacelts šis jautājums. Vācieši vispār bija mazliet apvainojušies, ka krievi nāk un trenējas kopā ar pārējiem, kur ir elementāra ētika? Taču Krievijas sportisti par to nesatraucās, turpat vien staigāja un ķiķināja, viņiem viss laikam kārtībā."

Jau nākamajā nedēļas nogalē Vinterbergā risināsies Pasaules kausa 4. posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Martins norāda, ka uzsvaru šosezon viņš liks tieši uz Eiropas čempionātu un februāra beigās gaidāmo pasaules čempionātu. "Posmu olimpiskajā Phjončhanas trasē vairāk izmantošu izmēģinājumiem, jo tik un tā gada laikā vēl daudz kas mainīsies. Ņemšu līdzi divas kamanas, lēkāšu no vienām uz otrām, lai saprastu, kuras būs īstās. Tāpat līdzi būs kaudze ar slidām, jo rudenī homologācijā izmantoju tikai vienu slidu komplektu."

Pasaules čempionāta mājvietā Kēnigszē Dukuram līdz šim izdevies izcīnīt sešas uzvaras, ieskaitot zelta godalgu 2011. gada pasaules čempionātā, taču bijušas arī vilšanās. Piemēram, 2011./2012. gada sezonā Pasaules kausa posmā viņš ieguva tikai sesto vietu. Martins piebilst, ka trase nav ātra, bet ir interesanta un ļoti tehniska. "Tā ir trase, kurā, ja treniņu nedēļas laikā uzķer ritmu, tad var braukt ar baudu. Pretējā gadījumā rodas nopietnas problēmas."

  +5 [+] [-]

, 2017-01-07 16:02, pirms 7 gadiem
Paldies Martinam jau par sasniegto un izturību arī turpmāk!
Vāciešiem kamaniņās un bobslejā viss līdz šim bija augstā līmenī, tāpēc tas ir pat pārsteigums, ka bija nepieciešams tik ilgs laiks, lai viņi sāktu spīdēt ar rezultātiem arī skeletonā. Konkurence ir ļoti sīva skeletonā, tāpēc turpmāk lai uzvarētu būs nepieciešams gan lielisks starts, gan meistarība trasē, gan lieliskas slidas. Ja kāda no trim sastāvdaļām nav līmenī, tad var sanākt palikt bez medaļām.
Tomasam šosezon bija lielisks otrais brauciens Leikpleisidā, bet citi braucieni nav atbilstoši viņa potenciālam. Veiksmi Eiropas čempionātā!
Slēpts komentārs: asusasus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-01-07 16:19, pirms 7 gadiem
Vienmer būs kāds cirvis kas ko sliktu pateiks... izej ara svaigu gaisu ieelpo resni
asusasus

  +2 [+] [-]

, 2017-01-07 16:23, pirms 7 gadiem
asusasus rakstīja: Kartejas "atmazkas "
nu ludzu nesmirdi seit!!!

  -3 [+] [-]

, 2017-01-07 23:02, pirms 7 gadiem
Korejā tāpat neizcels.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-07 23:30, pirms 7 gadiem
Galvenie panākumi ir latviešu sakodiens cīņā ar mūsu ienaidniekiem. Gods Dukuriem !