Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bulmeistars par cīņu pret Vilcānu: "Būs ļoti interesanti gan mums, gan publikai"

Rolands Eliņš

Bulmeistars par cīņu pret Vilcānu: "Būs ļoti interesanti gan mums, gan publikai"
Kristaps Bulmeistars. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Sestdien "Tonybet Fight Night" cīņu šovā Arēnā Rīga galvenajā cīņā Kristaps Bulmeistars sacentīsies pret Ralfu Vilcānu par Latvijas čempiona titulu. Bulmeistars sarunā ar Sportacentrs.com ieskicēja gaidāmo cīņu un tās intrigas, kā arī atskatījās uz savas karjeras pirmo zaudējumu, ko piedzīvoja Polijā vasaras vidū.

"Šoreiz, par laimi, viss kārtībā, un nekādu bažu par cīņas norisi nav," smaidīja Kristaps Bulmeistars, atsaucoties uz iepriekšējo gadu, kad pēdējā brīdī viņam izjuka pat vairākas cīņas. "Ir kārtīgi pastrādāts treniņos, nekādu savainojumu nav, un esmu pilnībā gatavs cīņai."

"Man pēc ilgāka pārtraukuma bez cīņām tagad sanāks divas nosacīti īsā periodā," turpināja Latvijas bokseris. "Tāpēc ir daudz lielāka intensitāte, bija mazāk laika atgūties no iepriekšējās cīņas, taču viss izskatās labi."

Bulmeistars iepriekšējo cīņu aizvadīja jūlijā, kad Polijā piekāpās Karolam Velteram. Velters pasaules rangā bija izlikts krietni augstāk un šobrīd ieņem 42. vietu "BoxRec" rangā, turklāt cīņu aizvadīja savās mājās.

"Cīņai pret Velteru piekritu sportisku apsvērumu dēļ, nevis finansiālu," skaidroja Bulmeistars, kurš pirms 2022. gadā bija cīnījies tikai vienreiz. "Treniņi un sparingi ir labas lietas, taču ar to nevar aizvietot to sajūtu no īstām cīņām. Ja nebūtu piekritis cīņai pret Velteru, būtu pavisam iestīdzējis. Nācās piekrist un iziet uz risku, lai pavisam nepazaudēt cīņas sajūtu."

Līdz jūlijam Bulmeistaram bija perfekta bilance (11-0), un sakāve pret Velteru bija viņa pirmais zaudējums karjerā. Viņš zaudēja pēc punktiem desmit raundu cīņā, visiem trim tiesnešiem cīņu novērtējot ar rezultātu 100:90 par labu Velteram.

"Tam, ka zaudēju pilnīgi visos 10 raundos un ka tur bija sakāve vienos vārtos, varbūt nepiekritīšu," teica Bulmeistars. "Bet nu zaudējums tas bija, tas nu ir jāatzīst. Pretinieks šoreiz bija labāks un izcīnīja uzvaru, attiecīgi nedomāju, ka tagad ir vērts strīdēties, vai rezultāts bija pilnīgi precīzs. Uzvarētājs tika noteikts pareizi, pārējais jau ir sekundāri."

Interesanta sakritība, ka 7. oktobrī gaidāmajā cīņā par Latvijas čempionu titulu cīnīsies divi bokseri, kuriem vēl vasaras sākumā bija perfekta bilance, taču tad cīņā ārzemēs nācās ciest pirmo zaudējumu. Ralfam Vilcānam iepriekš bija bilance 15-0, bet Dānijā sekoja zaudējums pret Jakobu Banku. Tagad Ralfs un Kristaps cīnīsies savā starpā.

"Sakritība, bet nekas vairāk," sacīja Bulmeistars. "Par to, ka man varētu būt cīņa pret Ralfu, kaut kādas baumas dzirdēju jau labu laiku iepriekš, bet tas nebija nekas konkrēts. Tagad bija labs piedāvājums, un nodomāju - kāpēc gan ne? Tā ir ļoti interesanta cīņa gan mums, gan skatītājiem. Būs lielāks šovs, tā Latvijā līdz šim nav bijis, ka savā starpā tiekas divi vadošie bokseri, tā parasti tomēr nenotiek."

Bulmeistars nenoliedza boksa pasaulē labi zināmo patiesību - ja uz cīņu šovu aicina ārzemnieku cīnīties pret vietējo sportistu, tad promouteri viņu nesauc ar tādēļ, lai sarūpētu vietējam zaudējumu, bet gan pretēji. Savukārt šoreiz situācija ir cita, un abi bokseri būs mājinieku statusā, un grūti pat novērtēt, kurš tad ir cīņas favorīts.

"Arī neesmu redzējis nekādus bukmeikeru koeficientus, nezinu, kurš no malas kuru te uzskata par favorītu. Es pats īsti nevaru izteikties, jo, protams, neesmu objektīvs, nevaru tā novērtēt sevi," norādīja Bulmeistars. "Vai uzskatu šo par 50:50 cīņu, kurā nemaz nav īsta favorīta? Domāju, ka būs ļoti interesanti, bet par izredzēm un tādām lietām lai spriež cilvēki no malas."

Bulmeistars savas karjeras 12 cīņās līdz šim tikai vienreiz cīnījies pret citu Latvijas bokseri, un tas bija pašā pirmajā cīņā 2018. gadā.

"Rēķinos ar to, ka šoreiz arī Latvijas līdzjutēju atbalsts sadalīsies - daži sektori Arēnas tribīnēs būs par mani, daži par Ralfu. Kā jau teicu, būs interesanti," norādīja Bulmeistars. "Protams, papildus tam intrigu un interesi iedos arī Latvijas čempiona tituls, kas šoreiz būs likts uz spēles."