Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Austrālijā lielais boksa rīts: Kambososs pret Heiniju par neapstrīdamā čempiona godu

Austrālijā lielais boksa rīts: Kambososs pret Heiniju par neapstrīdamā čempiona godu
Džordžs Kambososs svēršanās laikā. Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas rītā ap plkst. 6.00 pēc Latvijas laika gaidāma nozīmīga boksa cīņa – Austrālijas lielpilsētā Melburnā spēkosies neuzvarētie vieglā svara čempioni Džordžs Kambososs (20-0, 10 KO) un Devins Heinijs (27-0, 15 KO).

• Melburnā notiks ilgi gaidītā jostu apvienošanas cīņa vieglajā svarā – gandrīz 29 gadus vecais mājinieks Kambososs, kurš ir WBA, IBF un WBO čempions, pret 23 gadus veco amerikāņu WBC čempionu Heiniju.

• Kambososs pie jostām tika novembrī, Ņujorkā ar dalītu lēmumu pārspējot Teofimo Lopesu, bet Heinijs vakanto jostu izcīnīja 2019. gada septembrī pret Zauru Abdullajevu.

• Heinijs iepriekšējo cīņu aizvadīja decembrī, ar vienbalsīgu lēmumu pieveicot Džozefu Diasu un titulu aizstāvot ceturto reizi pēc kārtas.

• Vieglā svara divīzija ir līdz 135 mārciņām jeb 61,2 kilogramiem, un Kambososs svarā iekļāvās tikai ar otro reizi – vispirms 135,36 mārciņas, pēc tam 134,49.

• Austrālietis gan dievojās, ka masas sākotnējā pārsniegšana bijusi apzināta, lai Heiniju ietekmētu psiholoģiski, un ka ar kafijas un čurāšanas palīdzību viegli atgriezies vajadzīgajos rāmjos.

• Pēdējā brīža veiksme savukārt uzsmaidīja Heinija tēvam un trenerim, kurš senas krimināllietas dēļ gandrīz nesaņēma Austrālijas vīzu, tomēr beigu beigās tika ielaists valstī.

• Cīņas uzvarētājs kļūs par astoto neapstrīdamo čempionu jeb visu četru lielo jostu īpašnieku vīriešu boksa vēsturē.

• Līdz šim šādu godu sasnieguši Bernards Hopkinss (2004. gadā), Džermeins Teilors (2005.), Terenss Krofords (2017.), Oleksandrs Usiks (2018.), Džošs Teilors (2021.), Kanelo Alvaress (2021.) un Džermels Čarlo (2022.).

• Klātienē tiek gaidīti 40-50 tūkstoši skatītāju, kas tādējādi varētu pārspēt Menija Pakjao un Džefa Horna cīņu 2017. gadā un kļūt par lielāko boksa notikumu Austrālijas vēsturē.

• Šonakt titulcīņa gaidāma arī Mineapolisā, kur tiksies divi amerikāņi. 27 gadus vecais Stīvens Fultons (20-0, 8 KO) aizstāvēs WBC un WBA jostas vieglākajā svarā (līdz 55,3 kg) pret 32 gadus veco Denjelu Romānu (29-3-1, 10 KO).

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/george-kambosos-jr-13449-makes-weight-on-second-attempt-undisputed-clash-with-devin-haney—166714
https://twitter.com/DanRafael1/stat...


Ričards Bolotņiks. Foto: NunanBoy Promotions
9

Bolotņiks: "Vajag pauzi no boksa. Vēlos atpūsties. Bet paldies visiem par atbalstu"

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Austrālijā aizvadīja cīņu pret olimpisko medaļnieku Imamu Hatajevu, piekāpjoties ar tehnisko nokautu sestajā raundā pēc trim nokdauniem. "LNK Boxing" publicētajā Bolotņika uzrunā līdzjutējiem Latvijā viņš atzina, ka pretinieks bijis spēcīgs, taču cīņas plāns bija tās otrajā pusē darboties aktīvāk un meklēt iespējas. Diemžēl līdz tam neizdevās tikt.
Vasilijs Lomačenko. Foto: Top Rank Boxing
1

Lomačenko pārliecinoši sakauj Kambososu un iegūst IBF čempiona titulu

Ukrainas boksa zvaigzne Vasilijs Lomačenko atkal kļuvis par pasaules čempionu vieglajā svarā IBF versijā, Pērtā, Austrālijā, pieveicot vietējo bokseri Džordžu Kambososu. Lomačenko bija pārāks jau cīņas gaitā un 11. raundā nokautēja pretinieku, liekot tiesnesim pārtraukt cīņu.
Ričards Bolotņiks cīņā pret Imamu Hatajevu. Foto: Eye of the Tiger Promotions
6

Bolotņikam zaudējums Pērtā - tehniskais nokauts sestajā raundā

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šonakt Pērtā, Austrālijā, notikušajā cīņā piekāpās Imamam Hatajevam, zaudējot ar tehnisko nokautu sestajā raundā.